Πάει Ικαρία το Σάββατο ο Μητσοτάκης με την χώρα στο «κόκκινο»- «Θερμή» υποδοχή ετοιμάζουν οι κάτοικοι

Με την χώρα να είναι στο κόκκινο, την  αγωνία για την  εξάπλωση της πανδημίας να εξελίσσεται σε θρίλερ,  ο πρωθυπουργός ετοιμάζει μια ακόμη απόδραση, επικοινωνιακού χαρακτήρα...

5224770

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης  μεταβαίνει το Σάββατο στο νησί του Βορείου Αιγαίου, την Ικαρία. 

 Την επίσκεψη ανακοίνωσε αρχικά ο βουλευτής της ΝΔ Χριστόδουλος Στεφανάδης μιλώντας στην ΕΡΑ Βόρειου Αιγαίου, και στη συνέχεια επίσημα η κυβέρνηση.

Στα πλαίσια της επίσκεψης επικοινωνιακού χαρακτήρα, ο Κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί και σε Φούρνους και Θύμαινα.

Την ώρα που ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τα εμβολιαστικά κέντρα, κάτοικοι καλούν σε διαμαρτυρία στις 10 το πρωί του Σαββάτου στο προαύλιο του νοσοκομείου του Αγίου Κηρύκου, ενώ μία ώρα αργότερα, υπάρχει κάλεσμα στο πλαίσιο της πανελλαδικής πανυγειακής απεργίας στην πλατεία της πρωτεύουσας του νησιού.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ικαρίας (ΣΕΝΙ) τονίζει σε ανακοίνωσή του, πως «είναι προφανές πως η κυβέρνηση της ΝΔ, με την αμέριστη υποστήριξη των κυρίαρχων ΜΜΕ, προσπαθεί να συγκαλύψει με κάθε τρόπο και μέσο τα πραγματικά αίτια των πολιτικών της επιλογών, να αποπροσανατολίσει και ιδίως να τρομοκρατήσει την κοινωνία, έχοντας ως απώτερη επιδίωξη την μεταφορά του λογαριασμού της εντεινόμενης οικονομικής κρίσης στους γνωστούς παραλήπτες, δηλαδή στον σκληρά δοκιμαζόμενο για χρόνια από μνημόνια και πανδημικά κύματα ελληνικό λαό».

Παράλληλα, ο Σύλλογος Εργαζομένων χαρακτηρίζει πρόκληση την επίσκεψη, ξεκαθαρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός «είναι ανεπιθύμητος ως ο κύριος υπεύθυνος των εφαρμοζόμενων πολιτικών που, όχι μόνο δεν θωρακίζουν το ΕΣΥ όπως ψευδώς και προκλητικά διαλαλούν οι αρμόδιοι και αβαντάρουν οι υποτακτικοί τους, αλλά στην ουσία δρομολογούν την περαιτέρω διάλυσή του, όπως επιτάσσουν τα νεοφιλελεύθερα ευαγγέλια των διεθνών τοκογλύφων».

Από την πλευρά των εκπαιδευτικών, η ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων, χαρακτηρίζει την επίσκεψη του πρωθυπουργού ως «φιέστα εξωραϊσμού της εγκληματικής πολιτικής» της κυβέρνησης.

Κάλεσμα απευθύνει και η συλλογικότητα «Πυξίδα» από την Ικαρία, που τονίζει πως «για τους χιλιάδες νεκρούς του κορονοϊού και των άλλων ασθενειών, για τα συνεχόμενα παρατεταμένα lock down, για την ανεργία και τη φτώχια που απλώνονται στην κοινωνία, για τα κλειστά σχολεία, για την στέρηση των ελευθεριών μας, τις απαγορεύσεις που είναι αδιάλειπτα σε ισχύ 11 μήνες τώρα, την αποκλειστική ευθύνη έχει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός της. Την ευθύνη που θέλουν να ξεχάσουμε με τις φιέστες των εμβολιαστικών κέντρων.

Viral αποφοίτηση: «Με Άννα, Καίτη και Χαρούλα ό,τι πτυχίο πήραμε παιδιά» είπε απόφοιτη στην ορκωμοσία της (Video)

apofiti

Viral αποφοίτηση: «Με Άννα, Καίτη και Χαρούλα ό,τι πτυχίο πήραμε παιδιά» είπε απόφοιτη στην ορκωμοσία της (Video)

Σε βίντεο που δημοσίευσε στο TikTok, η νεαρή απόφοιτη από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, απεικονίζεται με το πτυχίο…

Καπραβέλος: Η δήλωση που έπρεπε να ακουστεί – «Έχω όμως ένα παράπονο από τον Καλλιάνο» (video)

InCollage 20240426 174104583

Καπραβέλος: Η δήλωση που έπρεπε να ακουστεί – «Έχω όμως ένα παράπονο από τον Καλλιάνο» (video)

Το παράπονο του προς τον Γιάννη Καλλιάνο εξέφρασε ο συντονιστής διευθυντής Β' ΜΕΘ του Παπανικολάου

Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

δικαστηριο

Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

Δεν απολύθηκε μία δικαστής η οποία είχε μεν καθυστερήσεις λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, αλλά τις…