Θοδωρής Κοτσαρίνης

Μιράντα, κουράγιο… «οι περιστασιακοί ένοικοι» δεν κόβουν τις συντάξεις

Ο Θοδωρής Κοτσαρίνης σχολιάζει... στα γρήγορα την εβδομάδα που μας πέρασε.

miranta simitis

*** Θα αρχίσω με ένα ερώτημα στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, τον αγαπητό κ. Σόλτς, επειδή ξέρω ότι με διαβάζει. Γιατί κύριε Σολτς στηρίζετε με χρυσή χορηγία αυτόν τον ακροαριστερό, μαδουροσταλινικό, “περιστασιακό ένοικο”, που τελειώνει τα μνημόνια κι όχι αυτούς που μας χρεοκόπησαν και ζητούσαν το ένα μνημόνιο μετά το άλλο; Μήπως είστε του λόμπι της δραχμής; Ερώτημα.

*** Ναι σε όλα λοιπόν από το Euroworking Group: Δεν κόβονται οι συντάξεις, δεκτά και τα μέτρα ελαφρύνσεων. Πάλι μας διχάζουν οι “μαδούροι”. Μας χωρίζουν ανάμεσα σε αυτούς που χάρηκαν και σ’ αυτούς που λυπήθηκαν που οι εταίροι δεν μας πάτησαν στο λαιμό για να φύγουν οι σφετεριστές.

*** Για να καταλάβετε πάντως. Αν αυτό που πέτυχε ο “περιστασιακός ένοικος της εξουσίας”, το είχε καταφέρει κάποιος από τους “νόμιμους ιδιοκτήτες της χώρας” και το Euroworking Group έκανε δεκτά τις καταργήσεις νόμων περικοπών και πακέτο ελαφρύνσεων, τα ΜΜΕ του “συστήματος Σημίτη – Μητσοτάκη”, θα είχαν μονοθεματικά πανηγυρικά δελτία και έκτακτες εκπομπές όλο το 24ωρο, με πάνελ δημοσιολόγων και δημοσιογράφων και τίτλους “Με εντολή Σαμαρά”… καλά, το “Σαμαρά” το λέω ενδεικτικά. Θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε ακροδεξιός, πολιτικός απατεώνας.

*** Ο κόσμος όμως, όπως λένε και οι δημοσκοπήσεις, θέλει να φύγουν οι “περιστασιακοί ένοικοι της εκτελεστικής εξουσίας”, να έρθει ο Κυριάκος με τη Φωφάρα και την Μιράντα Ξαφά, για να περικόψουν τις συντάξεις. 

*** Από την στιγμή που ο “κολοκοτρωναίος” Έλληνας δέχεται κυβέρνηση χωρίς τον Βαγγέλη τον Βενιζέλο, είναι ικανός για το χειρότερο. Ακόμα και να υποπτευθεί τον Κώστα Σημίτη. Αλλά θα μου πεις εδώ δολοφονήσαμε τον Καποδίστρια. 

*** Διατάχθηκε λοιπόν το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του Κώστα Σημίτη. Μακάρι να μην βρουν τίποτα, τον προτιμώ απλώς… ηλίθιο.

*** Κάτι άσχετο που μου ήρθε τώρα, Το μόνο ενδιαφέρον σε μια βαρετή και ανούσια συζήτηση οικονομολόγων των ενώσεων εργοδοτών, είναι ότι μπορεί ο πιο ηλίθιος να γίνει υπουργός Οικονομικών ή Κεντρικός Τραπεζίτης.

*** Ο Κυριακος Μητσοτάκης δεν είναι χαζός (μη γελάτε). Όσον αφορά στην ρατσιστική επίθεση στο Θανάση Αντετοκούνμπο από τον Τάκη Τσουκαλά, περίμενε πρώτα να πάρει θέση η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Να μη λέει άλλα πρώτα κι άλλα μετά, δεν είναι κωλοτούμπας… όπως με τον Κορκίδη.

*** Ο Κορκίδης από την άλλη, νόμιζε ότι στη ΝΔ κάνει κουμάντο ο Μητσοτάκης.

*** Να πούμε όμως και ένα “μπράβο” στον Κυριάκο, που προτείνει την συνταγματική κατοχύρωση της λιτότητας και των μνημονίων, τη νεοφιλελευθεροποίηση του Συντάγματος, συγχρόνως με διασφάλιση και της θεοκρατίας. Θέλει κότσια.

*** Ο Κυριάκος στο μεταξύ φοβήθηκε ότι ο Τσίπρας τον μπέρδεψε με τον πρόεδρο του Εδεσσαϊκού οπότε τον διόρθωσε ότι είναι ο αντιπρόεδρος, για να καταλάβει κι ο κόσμος τι εννοεί ο σφετεριστής της εξουσίας.

*** Σε άλλα νέα, ένα μεγάλο μπράβο στα ιδιωτικά σχολεία που έκαναν μάθημα την Παρασκευή, αντί να γιορτάζουν το «μύθο του Πολυτεχνείου». Όποιος κάθεται φρόνιμα, κοιτάζει τα μαθήματά του, δεν το νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι και δεν ξεσηκώνεται, αριστεύει και προκόβει

*** Δεν θα έπρεπε όμως ένα, έστω ένα, ιδιωτικό σχολείο να καλέσει τον Λαγό της Χρυσής Αυγής και τον Άδωνη Γεωργιάδη, να μιλήσει στα παιδιά, μετά το μάθημα ασφαλώς, για το φασισμό που βίωσαν οι φοιτητές που ήθελαν να κάνουν μάθημα το Νοέμβριο του 1973 από μια μειοψηφία που ήθελε κατάληψη και δημοκρατία;

*** Τέλος, να πούμε ένα μπράβο στους βουλευτές της ΝΔ που, με εντολή Κυριάκου, παραιτούνται από τα αναδρομικά που δεν δικαιούνται
Μια γενναία κίνηση, γερό χτύπημα στο λαϊκισμό.

 

ΥΓ. οι νεοναζί ξαναβγήκαν από τις τρύπες τους, παρελαύνουν στην Αθήνα και επιχειρούν προβοκάτσιες στο Πολυτεχνείο. Όχι φίλε ισαποστασίτη, δεν είναι από τις μούτζες στην πλατεία, είναι από τα συλλαλητήρια των μακεδονομάχων, την εθνικιστική σπέκουλα με το θάνατο του Κατσίφα και τις Τατιάνες

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ξέσπασε η μητέρα του Καλλιάνου: «Ακρωτηρίασαν τον άνδρα μου σε ένα απλό δωμάτιο» – Ο γιατρός πήρε φακελάκι (Video)

image 6

Ξέσπασε η μητέρα του Καλλιάνου: «Ακρωτηρίασαν τον άνδρα μου σε ένα απλό δωμάτιο» – Ο γιατρός πήρε φακελάκι (Video)

Στη συνέχεια μιλώντας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έζησε ο σύζυγος της είπε…

«Μακιγιαρίστηκαν και διασύρθηκαν….» – Η «πράσινη» Παπαφωτίου απάντησε στο σεξιστικό δημοσίευμα για τις βολεϊμπολίστριες του Ολυμπιακού (video)

profile player 960x540 24

«Μακιγιαρίστηκαν και διασύρθηκαν….» – Η «πράσινη» Παπαφωτίου απάντησε στο σεξιστικό δημοσίευμα για τις βολεϊμπολίστριες του Ολυμπιακού (video)

Σπουδαίες δηλώσεις από την Αθηνά Παπαφωτίου η οποία υπερασπίστηκε της αθλήτριες του Ολυμπιακού σχετικά με…

Κούγιας: Καρφιά σε Άδωνι για την υπόθεση Καλλιάνου – «Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του» (video)

InCollage 20240426 151036859

Κούγιας: Καρφιά σε Άδωνι για την υπόθεση Καλλιάνου – «Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του» (video)

«Εδώ έχουμε μια ακραία υπεράσπιση του συστήματος και αγνοείται το τι συνέβη», τόνισε ο Αλέξης…

Φρανκ Τάισον: «Δεν μπορώ να αναπνεύσω» – Σοκάρει η νέα ρατσιστική δολοφονία από τις αρχές των ΗΠΑ (Video)

AP24116535072336

Φρανκ Τάισον: «Δεν μπορώ να αναπνεύσω» – Σοκάρει η νέα ρατσιστική δολοφονία από τις αρχές των ΗΠΑ (Video)

Στο σοκαριστικό βίντεο από τις κάμερες σώματος των ενστόλων φαίνεται ο 53χρονος να αντιστέκεται στη…