Newsroom

Newsroom

Μήνυμα "εθνικής ενότητας" από τον Ολάντ

Το αίσθημα της «εθνικής ενότητας» που είναι διάχυτο στη Γαλλία μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις επιχείρησε να κεφαλοποιήσει σήμερα ο Φανσουά…

oland winner wide

Το αίσθημα της «εθνικής ενότητας» που είναι διάχυτο στη Γαλλία μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις επιχείρησε να κεφαλοποιήσει σήμερα ο Φανσουά Ολάντ. Ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε την εκπόνηση ενός νέου σχεδίου δημιουργίας θέσεων εργασίας στο δημόσιο τομέα και πρωτοβουλίες στους τομείς της στεγαστικής πολιτικής και εκπαίδευσης.

Άλλωστε, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, η δημοτικότητα του Φρανσουά Ολάντ -που είχε καταβαραθρωθεί στο ιστορικό χαμηλό του 13%- διπλασιάστηκε. Ο Ολάντ, μετά από 2,5 χρόνια στον προεδρικό θώκο, επισήμανε ότι η χώρα του «μεταμορφώθηκε» έπειτα από τις 3 ημέρες φρίκης από το μακελειό στα γραφεία της Charlie Hebdo και του εβραϊκού σούπερ μάρκετ.

«Οι Γάλλοι βγήκαν στους δρόμους επειδή πίστευαν στην χώρα τους» τόνισε ο Ολάντ, αναφερόμενος στο κύμα συμπαράστασης στα θύματα των επιθέσεων σε ολόκληρη τη Γαλλία, περιλαμβανομένης της μαζικής πορείας του Παρισιού στην οποία συμμετείχαν 1,5 εκατ. άνθρωποι.

«Τώρα η κυβέρνηση και εγώ πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτό το πνεύμα θα παραμείνει, προκειμένου να καταστήσουμε τη Δημοκρατία ισχυρότερη και δικαιότερη», υπογράμμισε.

Μέχρι τον Ιούνιο θα δημιουργηθούν μέχρι 160.000 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τον Ολάντ, ο οποίος δεν διευκρίνισε το ακριβές κόστος. Οι θέσεις θα αφορούν νέους κάτω των 26 που θα μπορούν να εργάζονται για 8 μήνες παρέχοντας δημόσιες υπηρεσίες με απολαβές 573 ευρώ το μήνα.

Πολλοί πόροι θα διοχετευτούν στον τομέα της εκπαίδευσης προκειμένου να βοηθήσουν τους μαθητές που αποτυγχάνουν στις εξετάσεις και να εξασφαλίσουν ότι ακόμα και τα παιδιά νηπιακής ηλικίας θα γνωρίζουν βασικά γαλλικά, είπε ο Ολάντ.

«Η γαλλική γλώσσα είναι απαραίτητη για να ζει κανείς στη Γαλλία» σημείωσε ο ίδιος.

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

mixaloliakos

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

Το δικαστήριο όφειλε να εξετάσει αν ο κρατούμενος θεωρείται επικίνδυνος για τέλεση νέων εγκληματικών πράξεων,…

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

gaza 7

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

Κατάρ, Αίγυπτος και ΗΠΑ αναμένουν την απάντηση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος - «Αν πρέπει να…

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του