Newsroom

Newsroom

Μια μητέρα είναι πάντα "εκεί" – Η συγκινητική ιστορία μιας μητέρας και του γιου της που συναντήθηκαν… στη Σουηδία, ξεπερνώντας όλα τα ε

Η αγάπη μιας μητέρας για το παιδί της δεν συγκρίνεται σε δύναμη με κανένα άλλο συναίσθημα. Είναι μία αστείρευτη πηγή ενέργειας που λειτουργεί ως καύσιμο για την ίδια, αλλά κυρίως για το παιδί της. Κι ακόμα κι όταν μια μαμά δεν μπορεί να «εκεί», παρούσα, στην πραγματικότητα είναι πάντα παρούσα -πίσω από κάθε όνειρο, κάθε προσπάθεια, κάθε επίτευγμα.

5829ea531dc5249d6c8b4663

Και η Amita το υπενθυμίζει αυτό σε όλες τις μητέρες #apoagapi και πραγματοποιεί την ευχή τους να είναι «εκεί» στις σημαντικές στιγμές του παιδιού τους ακόμα και όταν οι περιστάσεις δεν το επιτρέπουν. 

Η Ειρήνη ήταν μία από τις μητέρες που είδε πρόσφατα την ευχή της να βγαίνει αληθινή.

Ο 12χρονος Μάνος, γιος της Ειρήνης, θα έφευγε μακριά της για πρώτη φορά. Tο ποδοσφαιρικό του ταλέντο του έδωσε τη δυνατότητα να αγωνιστεί με την ομάδα του στο μεγαλύτερο διεθνές τουρνουά ποδοσφαίρου για νέους που διεξάγεται κάθε χρόνο στην Σουηδία. Η Ειρήνη δεν μπορούσε να ταξιδέψει μαζί του.

«Ο Μάνος έχει ταλέντο στην μπάλα και βρίσκομαι πάντα δίπλα του στους αγώνες. Όμως, ήταν αδύνατο να πάω στην Σουηδία», θυμάται η Ειρήνη.


Ο Μάνος ήταν ο νεαρότερος αθλητής της ομάδας και ένας από τους πιο μικρούς του τουρνουά. Και θα έπρεπε να κάνει μόνος του το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό και να διαγωνιστεί σε μια μεγάλη διοργάνωση ανάμεσα σε 1.600 ομάδες από 80 χώρες!Η ευκαιρία ήταν μεγάλη για τον Μάνο, αλλά εκείνη αγχωνόταν. «Μέχρι σήμερα είμαστε σε όλα μαζί, εκτός από ένα μήνα διακοπών το καλοκαίρι που εμείς δουλεύουμε και ο Μάνος πηγαίνει στην Τήνο, από όπου κατάγομαι, με τους παππούδες του», μοιράστηκε την αγωνία της.

Η Ειρήνη όμως δεν το έβαλε κάτω. Αναζητώντας ένα θαύμα, δήλωσε την ευχή της στην πλατφόρμα της Amita www.apoagapi.gr, και κατάφερε να βρεθεί κοντά στον Μάνο, κάνοντάς του την πιο γλυκιά έκπληξη. 


Όπως μας εξηγεί, έμαθε για την πρωτοβουλία της Amita παρακολουθώντας στην τηλεόραση το συγκινητικό βίντεο της ευχής μιας άλλης μαμάς. Δεν το πολυσκέφτηκε και λέγοντας στον εαυτό της πως δεν είχε να χάσει κάτι, μπήκε στην πλατφόρμα της #Amita και δήλωσε και εκείνη την ευχή της. Την ημέρα που ο Μάνος θα έφευγε, η Ειρήνη γνώριζε ήδη το χαρμόσυνο νέο.

«Ο προπονητής του Μάνου ήταν βασικός συνεργός στην οργάνωση της έκπληξης. Σε συνεννόηση με την Amita βοήθησε να παραμείνουν όλα μυστικά μέχρι το τελευταίο λεπτό», είπε η Ειρήνη, η οποία λίγες ώρες αφότου αποχαιρέτησε τον Μάνο στο αεροδρόμιο με μια μεγάλη και ζεστή αγκαλιά, επιβιβάστηκε και εκείνη σε μια πτήση για την Σουηδία.

Πώς αντέδρασε ο Μάνος όταν την είδε; «Χάρηκε πολύ. Το είδα στο προσωπάκι του. Τα άλλα παιδιά της ομάδας το έμαθαν λίγες ώρες νωρίτερα και ήταν και αυτά έτοιμα για την έκπληξη. Χειροκροτούσαν και ο Μάνος έμοιαζε ενθουσιασμένος. Ήταν σίγουρα μια ξεχωριστή και διαφορετική ημέρα και για τους δυο μας».



«Όταν μείναμε μόνοι μας, μου είπε πως το είχε καταλάβει πως θα πήγαινα, αλλά δεν ήθελε να μου το αποκαλύψει», πρόσθεσε με χαμόγελο η Ειρήνη που μέσα από τη σπουδαία αυτή εμπειρία κατάφερε να καμαρώσει το γιο της να παίζει μπάλα σε «διεθνές» έδαφος και να πετυχαίνει μάλιστα και γκολ.

Αυτό το γκολ του γιου της στον τρίτο του αγώνα, καθώς και η τελετή έναρξης του τουρνουά με την εικόνα της εισόδου του Μάνου και της ομάδας του στο γήπεδο, είναι αναμνήσεις που θα παραμείνουν ανεξίτηλες για εκείνη, όπως μας είπε.


«Έχει τύχει να μην πάω να δω τον Μάνο σε γιορτή στο σχολείο του λόγω δουλειάς, αλλά στο ποδόσφαιρο τον πάω πάντα εγώ. Σε όλα του τα παιχνίδια βρίσκομαι δίπλα του. Στην Σουηδία ήταν αδύνατο να πάω, αλλά χάρη στην Amita και το www.apoagapi.gr το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα. Ήταν μια μεγάλη εμπειρία και κάτι πολύ σημαντικό. Ένιωθα σαφώς περηφάνια για τον Μάνο μου και ήμουν πλημμυρισμένη από αγάπη». 


Είσαι δεν είσαι εκεί, είσαι πάντα εσύ!

Μέσα από την ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα www.apoagapi.gr, η Amita έχει βοηθήσει πολλές ακόμα μαμάδες σαν την Ειρήνη, να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να μπορέσουν να είναι «εκεί». Στο www.apoagapi.gr μπορείς να δεις συνολικά τις συγκινητικές τους ιστορίες. Η εξιστόρησή τους είναι ο τρόπος της Amita να σου υπενθυμίσει πως ακόμα και όταν οι περιστάσεις δεν σου επιτρέπουν να είσαι παρούσα, πίσω από κάθε πρώτη φορά του παιδιού σου ‪#‎eisaipantaesy. Είσαι δεν είσαι εκεί.


Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…