Μείνετε ήσυχοι για την Ουκρανική κρίση – Ο Μητσοτάκης έχει σχέδιο και.. για το φυσικό αέριο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο για να διαχειριστεί και τις συνέπειες της Ουκρανικής Κρίσης 

5134645

Μετά την επιτυχημένη διαχείριση της πανδημικής και ενεργειακής κρίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πλέον δηλώνει έτοιμος να διαχειριστεί και τις συνέπειες της Ουκρανικής κρίσης.

Δεν το λέμε εμείς αλλά ο ίδιος, ο οποίος εγγυήθηκε ότι η κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την απρόσκοπτη τροφοδοσία της χώρας μας σε φυσικό αέριο.

Με άλλα λόγια, όλος ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας. Όπως ακριβώς είχε συμβεί και με την κατάσταση ετοιμότητας στην οποία βρισκόταν ο κρατικός μηχανισμός ενόψει της κακοκαιρίας, για την οποία προειδοποιούσαν οι μετεωρολόγοι πολλές μέρες πριν το «ξέσπασμά» της.

Όπως λοιπόν έχει συμβεί στον ορίζοντα κάθε κρίσης, έτσι και τώρα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ιδιαίτερα το Κυριάκος Μητσοτάκης, διαβεβαιώνουν τους πολίτες ότι «έχουν σχέδιο».

Όπως συγκεκριμένα είπε ο Πρωθυπουργός: «Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους Έλληνες πολίτες ότι έχουμε ως κυβέρνηση λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε η τροφοδοσία της χώρας σε φυσικό αέριο να παραμείνει ασφαλής και να συνεχιστεί απρόσκοπτα».

Για τις εξελίξεις στην Ουκρανία ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Η χθεσινή αναγνώριση από τη Ρωσία της μονομερούς ανακήρυξης «ανεξαρτησίας» από τις αυτοανακηρυχθείσες δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο, την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας αλλά και τις συμφωνίες του Μινσκ. Και, όπως κάθε αναθεωρητική πρωτοβουλία, υπονομεύει τη διεθνή σταθερότητα και την πρόοδο».

Και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα, ως θεμελιώδη αρχή, σέβεται την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία όλων των κρατών. Καταδικάζει συνεπώς απερίφραστα ενέργειες που αντιβαίνουν σε αυτές τις αξίες και ως κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ συντονίζεται ήδη με τους εταίρους της ώστε η αντίδρασή της να είναι κοινή και ουσιαστική».

Τόνισε επίσης ότι η χώρα μας έχει έναν επιπλέον λόγο ανησυχίας και παρακολούθησης των εξελίξεων: την προστασία και τη στήριξη της Ελληνικής ομογένειας στην Ουκρανία αλλά και της πολυπληθούς κοινότητας στη Μαριούπολη, η οποία έχει παρουσία 2.000 και πλέον ετών στην περιοχή και για την οποία εργαζόμαστε.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…