Newsroom

Newsroom

Μεσολόγγι: «Ξεχάστε το, δεν σπάει ο κρεοπώλης» – Τα βαρίδια που βρέθηκαν στην πλάτη του Μπάμπη (Video)

«Οι ανακρίσεις κρατάνε από 4-5 μέχρι και 7 ώρες, μέχρι να σπάσει. Είναι χρονοβόρες. Στα 40-45 λεπτά βγήκε ο ανακριτής και είπε για τον κρεοπώλη "ξεχάστε το δεν υπάρχει αυτός. Δεν σπάει"».

beaedf04907248b9a4d03aba848363b6

Τραγική είναι η εξέλιξη στο θρίλερ της εξαφάνισης του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι, καθώς το μεσημέρι της Δευτέρας (22/01) εντοπίστηκε η σορός του σε βαλτώδη περιοχή στον Κάμπο Ευηνοχωρίου. Ο αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας μιλά για τα νέα στοιχεία που έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας για τη δολοφονία του 31χρονου.

Ο 31χρονος, όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία, είναι θύμα εγκληματικής ενέργειας. Στοιχεία και δεδομένα που ούτε αυτή την φορά φέρονται να «έσπασαν» τον κατηγορούμενο για την ανθρωποκτονία του 31χρονου, ο οποίος μετά από πολύωρη παραμονή στο ανακριτικό γραφείο, προφυλακίστηκε και πήρε τον δρόμο για τις φυλακές για τις συνθήκες των οποίων κατά τη διάρκεια των προηγούμενων κρατήσεών του, ρωτούσε διαρκώς τους συγκρατούμενούς του.

Διαβάστε επίσης: Μεσολόγγι: «Σίγουρα κάποιοι βοήθησαν» – Συνεργούς στη δολοφονία του Μπάμπη βλέπει η οικογένεια του (video)

Η σορός του Μπάμπη, όπως όλα δείχνουν, εντοπίστηκε από σωστικά συνεργεία που πραγματοποιούσαν έρευνες με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο που εντόπισε το πτώμα του μέσα σε λασπώδες έδαφος και καλαμιές.

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία: Τα βαρίδια στην πλάτη της σορού και η «παραίτηση» του ανακριτή

Η κατάσταση της σορού καθιστά μη αναγνωρίσιμο το σώμα του, καθώς εκτός της αποσύνθεσης έφερε και μεγάλες πληγές, ωστόσο αναγνωρίστηκε από τα ρούχα που φορούσε τα οποία ταυτίζονται απόλυτα με τα ρούχα που φορούσε όταν χάθηκαν τα ίχνη του, πριν περίπου 20 ημέρες. Ο αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας μιλά για τα νέα στοιχεία που έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας.

Διαβάστε επίσης: Μεσολόγγι: Κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας πίσω από τη δολοφονία του Μπάμπη;

 «Η σορός του Μπάμπη βρέθηκε με βαρίδια στην πλάτη»

«Το θύμα, ο Μπάμπης βρέθηκε με βαρίδια πίσω στην πλάτη του. Η εισχώρηση των βλημάτων, πέτρες μεγάλες σαν αγκωνάρια, καταδεικνύεται ότι πυροβολήθηκε πίσω. Τα σκάγια υπάρχουν στην πλάτη, τον γλουτό και στα πόδια χαμηλά στο ύψος των μηρών, έχουν μεγάλη διείσδυση που δείχνει ότι πυροβολήθηκε εκ του σύνεγγυς» εξηγεί ο αστυνομικός αναλυτής.

«Εικάζεται από τους έμπειρους αστυνομικούς της ελληνικής αστυνομίας ότι μπορεί να μην το κατάλαβε καν. Υπάρχει η πιθανότητα της παραπλάνησης. Εκείνη τη στιγμή να είχε πλάτη τον δράστη και ο δράστης απρόκλητα να τον πυροβόλησε τουλάχιστον δυο φορές με μεγάλα σκάγια. Με μεγάλα. Δεν είναι μικρά» πρόσθεσε.

«Ξεχάστε το δεν υπάρχει αυτός. Δεν σπάει»

Για το αν έχει καμφθεί καθόλου ο κρεοπώλης αυτές τις μέρες, ο Μπαλάσκας είπε τα εξής:

«Θα δώσουμε μια πληροφορία. Οι αστυνομικοί για δύο λόγους έκριναν ότι πρέπει να απομακρυνθεί ο κρεοπώλης άμεσα και τον μετέφεραν στο Μεταγωγών. Γύρω στις 9 κ μισή, με εντολή του αρχηγού της ελληνικής αστυνομίας χθες βράδυ, ο καλύτερος ανακριτής που διαθέτει αυτή τη στιγμή το σώμα με πολλές επιτυχίες -ο πιο πεπειραμένος- πήγε να του κάνει την πολύωρη ανάκριση, πλέον με νέα δεδομένα»

«Οι ανακρίσεις κρατάνε από 4-5 μέχρι και 7 ώρες, μέχρι να σπάσει. Είναι χρονοβόρες. Στα 40-45 λεπτά βγήκε ο ανακριτής και είπε για τον κρεοπώλη “ξεχάστε το δεν υπάρχει αυτός. Δεν σπάει”», είπε χαρακτηριστικά ο Μπαλάσκας.

Στη συνέχεια ο Μπαλάσκας πρόσθεσε «Καταλαβαίνεται λοιπόν ότι οι έρευνες εστιάζουν σε μάρτυρες, όπως τη μαρτυρία ενός 36χρονου αλλά και άλλων, μήπως βγάλει συμπεράσματα διαφορετικά. Και επειδή τα “πτώματα μιλάνε” που λένε, από την ιατροδικαστική έκθεση της σορού και τις τοξικολογικές εξετάσεις».

Δείτε το βίντεο:

Τελεσίγραφο του Iσραήλ: Μια εβδομάδα προθεσμία στη Χαμάς για τους ομήρους αλλιώς επιτίθεται στη Ράφα

tanks israel

Τελεσίγραφο του Iσραήλ: Μια εβδομάδα προθεσμία στη Χαμάς για τους ομήρους αλλιώς επιτίθεται στη Ράφα

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απειλεί εδώ και μήνες να εισέλθει στη Ράφα.