Newsroom

Newsroom

Μέρκελ – Παπανδρέου : ανταλλαγή ….πυρών

Στη χθεσινή του ομιλία ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών κ. Γιόζεφ Πρελ αναφέρθηκε στους όρους της καταβολής της τρίτης δόσης του…

merkel1

Στη χθεσινή του ομιλία ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών κ. Γιόζεφ Πρελ αναφέρθηκε στους όρους της καταβολής της τρίτης δόσης του δανείου της τρόικας, που από Δεκέμβρη έχει μετατεθεί στο μήνα Ιανουάριο. Κυβερνητικοί παράγοντες θεωρούν πως η παρέμβαση του Αυστριακού υπουργού σχετίζεται ευθέως με τις πιέσεις που ασκούνταν στην Αθήνα από την τρόικα για τη λήψη επιπλέον μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής, της τάξεως των 4 δισ. ευρώ εντός του 2011.
Το υπουργείο Οικονομικών πάντως μετά την ομιλία έσπευσε να καθησυχάσει τα πνεύματα και σε ανακοίνωσή του διευκρίνισε ότι ο χρόνος εκταμίευσης του μέρους που αφορά την ΕΕ έχει συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και δεν δημιουργεί απολύτως κανένα ταμειακό πρόβλημα.

Παράλληλα ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο BBC δήλωσε πως “δεν οδεύουμε προς την πτώχευση, θα επιβιώσουμε”, διευκρινίζοντας όμως ταυτόχρονα ότι υπάρχει συζήτηση για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου. Σημείωσε επίσης πως δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές σε μισθούς- συντάξεις και επιβολή νέων φόρων, ενώ στην ερώτηση για το αν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο τόνισε: “Πρέπει να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας και μπορούμε να βρούμε άλλους τρόπους περιστολής της σπατάλης”.

Η Άνγκελα Μέρκελ πάντως αναμένεται ότι θα συνεχίσει τις πιέσεις προκειμένου να επιβάλει τους δικούς της όρους δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί κατεβάσει τους τόνους και μέσω του εκπροσώπου της κ. Γ. Πεταλωτή διευκρίνισε: πρώτον, οι σχέσεις με τη Γερμανία είναι φιλικές· δεύτερον, δεν πρόκειται για κάποιο ελληνογερμανικό θέμα, αλλά για κάτι που αφορά γενικότερα την ΕΕ.

Πηγή : το Βήμα

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…