Το βλέμμα που αλλοιθωρίζει

Μένανδροι και μαίανδροι, βγάτε σκύλοι αλέστε κι αλεστικά μη δίνετε

Screenshot 2021 04 05 123350

Ένας αγλαός συμπολίτης μας, κάποιος τυχαίος από το χωριό, δεν τον ξέρετε, ετοιμάζεται να καθίσει στο εδώλιο –σε δικάσιμο που δεν έχει ακόμη οριστεί- αντιμέτωπος με το παρακάτω γλαφυρό κατηγορητήριο:

·         Ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία (κακούργημα).

·         Ηθική αυτουργία σε έκρηξη και οπλοφορία (κακούργημα).

·         Σύσταση συμμορίας (πλημμέλημα).

·         Ηθική αυτουργία σε οπλοχρησία (πλημμέλημα).

·         Ηθική αυτουργία στην Προμήθεια κατοχή εκρηκτικής βόμβας (πλημμέλημα).

·         Ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά (πλημμέλημα).

·         Απόπειρα εκβίασης (πλημμέλημα).

·         Ψευδής καταγγελία (πλημμέλημα).

·         Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος (πλημμέλημα).

Αυτός ο φιλήσυχος συνάνθρωπος, που βεβαίως μπορεί να αθωωθεί από όλες τις κατηγορίες και να παραδοθεί πάλλευκος στην κοινωνία όπως αρμόζει σε «αρίστους», αποφυλακίστηκε σήμερα, μετά από πέντε μήνες παραμονής στη μπουζού.

Εάν ο μη γένοιτο ο άνθρωπος ξαναπεράσει τη μεγάλη πόρτα, αυτό θα γίνει μετά την καταδίκη του. Εάν υπάρξει τέτοια. Εάν και όταν. Διότι, επαναλαμβάνω, δικάσιμος δεν έχει ακόμη οριστεί.

Αποχαιρετώντας τον σήμερα το μεσημέρι στον Κορυδαλλό, οι σωφρονιστικοί τον μάλωσαν και του έδωσαν μία ξυλιά στο τρυφερό χεράκι με τον χάρακα. Ο Μένανδρος Φουρθιώτης συμφώνησε να απέχει από τις τηλεοπτικές εκπομπής, προφανώς για να μην εκθέσει στους νοικοκυραίους αυτούς που φαίνεται ότι κρατάει στο χέρι.

Δεσμεύτηκε επίσης να πετάγεται πότε πότε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, για να ανταλλάσσει απόψεις με τους ασφαλίτες περί μαιάνδρων και ανάνδρων. Τέλος, έδωσε καμιά τριανταριά χιλιαρικάκια για εγγύηση, δανεικά εικάζω από το υπερχρεωμένο ταμείο της Νέας Δημοκρατίας, που έτσι κι αλλιώς τα γράφει όλα στο χιόνι.

Στον ελεύθερο χρόνο του, ο Μένανδρος μπορεί να πίνει ανενόχλητος καφεδάκι με τους Μαιάνδρους που δολοφόνησαν τον Ζακ Κωστόπουλο (μέρα μεσημέρι και καταγεγραμμένοι σε βίντεο) και μολαταύτα κυκλοφορούν ελεύθεροι τρία χρόνια τώρα.

Ελεύθεροι. Εδώ και τρία χρόνια. Αποδεδειγμένα ανθρωποκτόνοι.

Ελεύθερος. Δύο κακουργήματα και πέντε πλημμελήματα. Πέντε μήνες μέσα.

Τα υπόλοιπα τα γνωρίζετε ήδη. Η Ηριάννα και ο Περικλής έμειναν 13 μήνες στα κάτεργα, με γελοίο κατηγορητήριο και με σωρεία ενδείξεων υπέρ της αθωότητας αμφοτέρων. Ο «Ινδιάνος» προφυλακίστηκε για 7 μήνες εξαιτίας μίας διάτρητης μαρτυρίας, μολονότι υπήρχε βίντεο που τον αθώωνε. Ο άλλος, ο Όμηρος, είναι ακόμη μέσα.

Οι φασιστοχούλιγκανς που ξυλοφόρτωσαν Κνίτες και άλλους άπλυτους την περασμένη εβδομάδα αφέθηκαν αμέσως ελεύθεροι. Ο πρώην νομάρχης Ζακύνθου που κατηγορήθηκε ότι το 2011 μοίραζε στο νησί πλαστά προνοιακά επιδόματα τυφλότητας αθωώθηκε. Οι δολοφόνοι του Καραϊβάζ «αναζητούνται σε γη και ουρανό» και παραμένουν άφαντοι.

Ο Κασιδιάρης τουιτάρει από τη φυλακή. Οι έγκλειστοι χρυσαυγίτες μεταφέρονται παράνομα από φυλακές υψίστης ασφαλείας σε αγροτικές. Ο Λιγνάδης αιτείται αποφυλάκισης, διότι δεν είναι μαλάκας αυτός να μένει μπουζουριασμένος, όταν τα φιλαράκια του αλωνίζουν έξω.

Συγγνώμη, αλλά δεν μπορώ άλλο. Το κουράγιο μου εξαντλήθηκε. Βγάτε σκύλοι αλέστε. Κράτος στο οποίο είναι αδύνατο να δείξει ο πολίτης εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και στην ισονομία δεν είναι κράτος αλλά οίκος ανοχής.

Ανοχής, αλλά μονόπλευρης. Όταν είσαι ο Μένανδρος με τ’ όνομα και έχεις στην τσέπη σου βαριά ατζέντα, είσαι κράτος εν κράτει. Όταν λέγεσαι Περικλής ή Όμηρος, θα κάτσεις κάνα χρόνο στα κάγκελα, για να μάθεις να πλένεσαι συχνότερα.

Τα αρχαιοπρεπή ονόματα δεν είναι για όλους, κύριος. Τα μεταξωτά βρακιά των σαλονιών θέλουν και επιδέξιους κώλους. Χτύπα κι εσύ μια σβάστικα τατουάζ στον ώμο, να δεις για πότε θα γυρίσεις στο σπίτι σου να σχεδιάσεις το επόμενο συμβόλαιο θανάτου.

Η σύσταση συμμορίας, άλλωστε, είναι πλημμέλημα. Δεν έχει σημασία αν σημαδέψεις Βαξεβάνη ή  Φύσσα ή κανένα πρεζάκι πουστράκι, αρκεί να αλλοιθωρίζει το βλέμμα του προς τα αριστερά.  

* Βρείτε τον Νίκο Παπαδογιάννη στο twitter στο @N_Papadojannis

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.