Newsroom

Newsroom

Μειονοτικός γυρολόγος βουλευτής στην Ξάνθη καταλήγει στον ΓΑΠ που λοιδωρούσε

Του Γιάννη Σιδηρόπουλου  Μάχη επιβίωσης για στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και για τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου φαίνεται πως είναι…

tsetin

Του Γιάννη Σιδηρόπουλου 

Μάχη επιβίωσης για στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και για τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου φαίνεται πως είναι οι εκλογές, καθώς η ανάγκη αυτή δημιουργεί αρκετά ευτράπελα.

Ένα από αυτά είναι η περίπτωση του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Μάντατζη Τσετίν που είχε τεθεί εκτός ΚΟ στην ψηφοφορία για τη δανειακή σύμβαση, το Φεβρουάριο του 2012 και αποκλείστηκε από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ το Μάιο του ίδιου χρόνου. Η περίπτωση είναι ιδιαίτερη καθώς στην περιοχή του χαρακτηρίζεται ως υπόδειγμα πολιτικού γυρολόγου, όπως αποδεικνύει η πορεία του έκτοτε.

Λοιδορούσε ΓΑΠ και Ξυνίδη, βοήθησε τη ΝΔ στο τοπικό Επιμελητήριο

Είχε ήδη καταφερθεί εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου και του συντοπίτη του υπουργού Σωκράτη Ξυνίδη με σκληρές εκφράσεις ενώ είχε κατηγορηθεί ως τυχοδιωκτική η επιλογή του, τότε, να “αδειάσει” τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές για το τοπικό επιμελητήριο συνεργαζόμενος με τη ΝΔ ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος με τις ψήφους των μουσουλμάνων συμβούλων ο εκλεκτός του πρώην Υπουργού Αλ. Κοντού.

Ζήτησε στέγη στη ΔΗΜΑΡ, βοηθούσε τη ΝΔ στις δημοτικές

Τον Ιούνιο του 2012 ζήτησε να είναι υποψήφιος με λίστα στη ΔΗΜΑΡ, υποστήριζε ότι είχε “κλείσει” αλλά η απόφαση του Φώτη Κουβέλη ήταν αρνητική μετά τις μεγάλες αντιδράσεις της τοπικής οργάνωσης. 

Έκτοτε επιχείρησε αποτυχημένα να βρει θέση σε διάφορα κόμματα ώστε να καταφέρει να είναι υποψήφιος βουλευτής, καθώς είναι γνωστό, ότι είναι ο εκλεκτός του Τουρκικού Προξενείου στην περιοχή και “διακινεί” ένα σταθερό αριθμό ψήφων ενώ με αυτή του την ιδιότητα, ως παράγοντα, βοήθησε ανοιχτά τους συνδυασμούς της ΝΔ στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Έκανε αίτηση στο ΠΑΣΟΚ αλλά πηγαίνει στο ΚΙΔΗΣΟ

Πριν από 15 μέρες κατέθεσε αίτηση για να είναι υποψήφιος στο ΠΑΣΟΚ, αλλά χωρίς ελπίδες αφού σύσσωμη η τοπική οργάνωση τον θεωρεί τυχοδιώκτη, εξαιτίας όσων έχει κάνει τα τελευταία χρόνια και υπήρχε σφοδρή αντίδραση τόσο τοπικά όσο και στην ηγεσία. 

Όμως την τελευταία στιγμή φαίνεται ότι στο κόμμα του ΓΑΠ βρήκε πολιτική στέγη ο συγκεκριμένος μειονοτικός παράγοντας αφού ο ίδιος υποστηρίζει ότι έχει κλείσει θέση στο ψηφοδέλτιο, ενώ και τα δημοσιεύματα από τον περιβάλλον του ΓΑΠ τον θεωρούν “κλεισμένο”.

Το ενδιαφέρον σε αυτή τη μελέτη περίπτωσης είναι ότι πέρα από την πιθανή συνύπαρξη με τον Σωκράτη Ξυνίδη, ο οποίος δεν έχει τοποθετηθεί δημοσίως, έχει προκαλέσει την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας καθώς είναι σχεδόν βέβαια ότι μία έδρα της τριεδρικής περιφέρειας (και άρα κατανεμημένη με απλή αναλογική) θα φύγει από ένα χριστιανό υποψήφιο άλλου κόμματος και θα κατευθυνθεί στον συγκεκριμένο, μέσω του ΚΙΔΗΣΟ.

Οι εξελίξεις αναμένονται ενδιαφέρουσες, στην περίπτωση που ο Παπανδρέου και το τοπικός πυρήνας των στελεχών του εμμείνουν στην απόφαση αυτή. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2012 που έπαψε να είναι βουλευτής, ο 45χρονος γιατρός (άνευ ειδικότητας) δεν ασκεί κάποιο επάγγελμα αλλά βρίσκεται σε διαρκή προεκλογικό αγώνα στους χώρους της μειονότητας, ελπίζοντας ότι θα βρεθεί κάποιο κόμμα για να εκτεθεί ως υποψήφιος…

Φλέσσα: Επιμένει στη δήλωση για τα Τέμπη – «Όλοι μαζί σκοτώσαμε τα παιδιά, δεν φταίει καμία κυβέρνηση» (video)

5299770

Φλέσσα: Επιμένει στη δήλωση για τα Τέμπη – «Όλοι μαζί σκοτώσαμε τα παιδιά, δεν φταίει καμία κυβέρνηση» (video)

«Παραποιούνται οι δηλώσεις μου», δηλώνει η υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Βίκυ Φλέσσα

Πέθανε σε ηλικία 57 ετών η ηθοποιός Ιφιγένεια Αστεριάδη – Πρωταγωνιστούσε στον «Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού»

Αστεριάδου

Πέθανε σε ηλικία 57 ετών η ηθοποιός Ιφιγένεια Αστεριάδη – Πρωταγωνιστούσε στον «Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού»

«Καλό ταξίδι Ιφιγένεια», έγραψε σε ανάρτησή του ο γνωστός σκηνοθέτης, Γιάννης Κακλέας