Newsroom

Newsroom

Μεγάλη κόντρα διοίκησης ΕΟΠΥΥ και γιατρών

Ένταση έχει δημιουργηθεί μεταξύ των γιατρών του ΕΟΠΥΥ που πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας και του προέδρου του Οργανισμού κ Βουδούρη. «Ο…

Ένταση έχει δημιουργηθεί μεταξύ των γιατρών του ΕΟΠΥΥ που πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας και του προέδρου του Οργανισμού κ Βουδούρη.
«Ο ΕΟΠΥΥ μας οφείλει 570 εκατ. ευρώ από τα προηγούμενα έτη μέχρι το 2011, και 230 εκατ. ευρώ για το 2012, σύνολο 800 εκατ. ευρώ. Έχουμε χρηματοδοτήσει ατόκως την πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα στον τόπο» δήλωσε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών του Οργανισμού Γιώργος Ελευθερίου.
Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ εκτιμούν ότι ο Οργανισμός οδηγείται σε πλήρη στάση πληρωμών τους επόμενους μήνες. Σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος υπενθυμίζει πως «είχε προειδοποιήσει ότι ο ΕΟΠΥΥ θα ήταν θνησιγενής και για αυτό «είχαμε καλέσει όλους τους ιατρούς μέλη μας να μην συμβληθούν».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ μιλώντας στο Mega και τον ΣΚΑΙ, άφησε υπόνοιες για παιχνίδια των γιατρών εις βάρος των ασφαλισμένων, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει σε εξέλιξη συνδικαλιστική μάχη, κάνοντας αναφορά στη νεοσύστατη Ένωση Γιατρών ΕΟΠΥΥ.
O Γ.Βουδούρης διαμήνυσε ότι «δεν θα αφήσουμε να γίνει εμπόρευμα η εξέταση του ασφαλισμένου» και τόνισε ότι από τις συμβάσεις των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ δεν προβλέπεται ότι μπορούν να κόβουν αποδείξεις και να εισπράττουν χρήματα από τους ασφαλισμένους.
Να σημειωθεί ότι σήμερα οι εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών θα συναντηθούν με τη Διοίκηση του Οργανισμού, προκειμένου να συζητηθούν οι λόγοι της επίσχεσης, καθώς ενώ οι φαρμακοποιοί θα έχουν συνάντηση με τον υφυπουργό Υγείας.


Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.