Newsroom

Newsroom

Με υπουργό της Χούντας συγκρίνει τον Ευάγγελο Αποστολάκη ο Μητσοτάκης

Αντιδράσεις προκάλεσε στην Ολομέλεια της Βουλής η αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον νέο υπουργό Άμυνας.

4682915

Ένταση δημιουργήθηκε στη Βουλή κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αρχηγού της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν αναφέρθηκε στην επιλογή του ναυάρχου Αποστολάκη στη θέση του υπουργού Άμυνας μετά την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου.

Ο κ. Μητσοτάκης δε δίστασε να συγκρίνει τον κ. Αποστολάκη με τον υπουργό Άμυνας της χούντας, Γρηγόρη Σπαντιδάκη.

«Θέλω να πω και κάτι για την επιλογή του κ. Αποστολάκη, ο οποίος διορίστηκε απ’ ό,τι κατάλαβα καθ’ υπόδειξη του κ. Καμμένου. Ποτέ καμία κυβέρνηση στη μεταπολίτευση δεν επέλεξε πολιτικό προϊστάμενο του στρατεύματος εν ενεργεία αξιωματικό», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας ότι «η μόνη εξαίρεση ήταν ο κ. Χηνοφώτης, ο οποίος ωστόσο, πρώτα παραιτήθηκε, μετά εξελέγη βουλευτής και μετά ανέλαβε υπουργικά καθήκοντα, όχι βέβαια στο υπουργείο Άμυνας».

«Εσείς κάνατε κάτι αδιανόητο. Πήρατε εν ενεργεία ανώτατο αξιωματικό και τον υπουργοποιήσατε φορώντας ακόμη τη στολή του. Ο τελευταίος για τον οποίο είχε συμβεί το ίδιο ήταν ο Γρηγόρης Σπαντιδάκης, ο αρχηγός του ΓΕΣ που ορκίστηκε υπουργός Άμυνας την 21η Απριλίου του 1967», τόνισε εν μέσω έντονων αντιδράσεων ο αρχηγός της ΝΔ.

Μάλιστα, απευθυνόμενος στον Νίκο Φίλη που αντέδρασε στα λεγόμενά του, τού είπε περιπαικτικά: «Γιατί ενοχλείστε από μια ιστορική αλήθεια; Ηρεμήστε. Έχετε αποκτήσει το ίδιο χρώμα με το πουλόβερ σας. Μην κοκκινίζετε τόσο πολύ».

Ποιος ήταν ο Γρηγόρης Σπαντιδάκης

Ο Γρηγόρης Σπαντιδάκης ήταν Έλληνας στρατιωτικός, αρχηγός του ΓΕΣ (1965-1967) και ένας από τους πρωτεργάτες της χούντας των Συνταγματαρχών.

Κατά την εποχή της εκδήλωσης του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου κατείχε τη θέση του αρχηγού του ΓΕΣ. Ο Σπαντιδάκης, πιστός στον βασιλιά Κωνσταντίνο Β΄, σχεδίαζε ο ίδιος πραξικόπημα, το οποίο θα εισηγείτο στον βασιλιά, μη γνωρίζοντας όμως ότι κατώτεροι αξιωματικοί ετοίμαζαν άλλο.

Ο ίδιος, σε συντέντευξη που παραχώρησε μετά τη δικτατορία, είχε δηλώσει ότι «το σχέδιό μας προέβλεπε τον σχηματισμόν από τον βασιλέα μιας κυβερνήσεως Εθνικής ενότητος από μη πολιτικούς, με αυστηρά περιορισμένο χρονικό διάστημα, δύο μέχρι έξι μήνες το πολύ. Αυτή η κυβέρνηση θα είχε την πλήρη υποστήριξη του στρατού».

Με την επιβολή της Χούντας το 1967 διορίστηκε Αντιπρόεδρος της πρώτης δικτατορικής κυβερνήσεως Κόλλια και Υπουργός Εθνικής Αμύνης. Δεν μετείχε στην νέα κυβέρνηση, υπό τον Γεώργιο Παπαδόπουλο, που σχηματίστηκε μετά την αποτυχία της κίνησης της 13 Δεκεμβρίου επειδή θεωρήθηκε ότι είχε επιδείξει καιροσκοπική στάση και δεν τάχθηκε από την αρχή με το πλευρό της Χούντας. Όταν εκδηλώθηκε η κίνηση του Βασιλιά έτυχε να βρίσκεται στις Βρυξέλλες, σε σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Τον Αύγουστο του 1975 καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών σε ισόβια κάθειρξη για εσχάτη προδοσία και στάση, λόγω συμμετοχής του στο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, με όλες τις σχετικές συνέπειες από την καταδίκη αυτή. Πέθανε το 1996, σε ηλικία 87 ετών.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…