Newsroom

Newsroom

Ως ψεύτικη καταγγέλουν την λίστα Γιωρκάτζη βουλευτές της Κύπρου

Μεγάλος ντόρος έχει ξεσπάσει στη Κύπρο με μια λίστα 29 βουλευτών που εμφανίζονται να χρωστούν διάφορα ποσά στην Τράπεζα Κύπρου.

1 524

Μεγάλος ντόρος έχει ξεσπάσει στη Κύπρο με μια λίστα 29 βουλευτών που εμφανίζονται να χρωστούν διάφορα ποσά στην Τράπεζα Κύπρου.

Την λίστα αυτή, χρησιμοποίησε σύμφωνα με δημοσίευμα του SIGMALIVE, στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλης της Κύπρου, η διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Χρυστάλλα Γιωρκάτζη.

Οι βουλευτές καταγγέλλουν εκβιασμό, καθώς το σύνολό τους δηλώνει, πως τα ποσά αυτά δεν αφορούν τους ίδιους, αλλά ποσά που έχουν να κάνουν με κομματικά ΜΜΕ και τα κόμματα.

Ο τρόπος λειτουργίας της κας Γιωρκάτζη, εχει προκαλέσει πολλά σχόλια, καθώς ο συζυγός της είναι επικεφαλής του δικηγορικού γραφείου που έχει αναλαβει την υπεράσπιση Βγενόπουλου, ενώ και η κόρη της είναι στο ίδιο δικηγορικό γραφείο. Σύμφωνα με κύκλους της Κύπρου οι ενεργειές της ευννοούν την πλευρά του Βγενόπουλου

Στην κα Χρυστάλλα Γιωρκάτζη ως διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου αναφέρεται σε επιτολή της και η Άντρη Αντωνιάδη, παραιτηθείσα διαχειρίστρια της Λαϊκής όπου μεταξύ άλλων επισημαίνει πως: “Από τον περασμένο Μάιο (σ.σ. αμέσως μετά την ανάληψη καθηκόντων Διοικητή της ΚΤΚ από την Χρυστάλλα Γιωρκάτζη) σημειώθηκαν πολλά ανεξήγητα γεγονότα. Ανώμαλες καθυστερήσεις από την πλευρά της Αρχής Εξυγίανσης για την παροχή σε μένα της απαραίτητης έγκρισης για να προχωρήσω με σημαντικά νομικά μέτρα, έχουν βάλει αυτή την υπόθεση σε πραγματικό κίνδυνο”.

Ο Βγενόπουλος να θυμίσουμε εδώ πως φέρεται να δανειοδοτούσε χωρίς εγγυήσεις μέσω της Λαϊκής, επιχειρήσεις, οι οποίες εν συνεχεία λάμβαναν χώρα στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, παρουσιάζοντας έτσι μία ψεύτικη εικόνα ευρωστίας του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

Σύμφωνα με την κα Γιωρκάτζη η λίστα που συμπεριλαμβάνει τα ονόματα 29 βουλευτών έγινε μέσα στα πλαίσια του εποπτικού ρόλου της Κεντρικής Τράπεζας, για να γνωρίζει αν υπάρχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια από εκτεθειμένα πολιτικά πρόσωπα και όχι για να τους κρατάει στο χέρι. Από τη λίστα φαίνεται ότι τα δάνεια 14 βουλευτών εξυπηρετούνται κανονικά, ενώ η λίστα της Κεντρικής περιλαμβάνει και δάνεια για μικρά ποσά των €500, €1.500 ή ακόμη και €30.000


Με αφορμή τις καταγγελίες αυτές ο Βοηθός του Γενικού Εισαγγελέα της Κύπρου ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα από ανεξάρτητη αρχή.

Τον εκβιασμό τους κατήγγειλαν οι βουλευτές κατά την συνεδρίαση της Πέμπτης στη Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών.

Ανόητη χαρακτήρισε ο αναπληρωτής πρόεδρος της επιτροπής θεσμών Δημήτρης Συλλλούρης την προσέγγιση της διοικητού της ΚΤ σε σχέση με τη λίστα των βουλευτών που έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια στην Τράπεζα Κύπρου.
Στόχος της διαρροής είπε ήταν να στραφεί η προσοχή των πολιτών άλλου δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος της κοινοβουλευτικής.
Χαρακτήρισε επίσης ανόητο και ατελέσφορο τον εκβιασμό της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη.

Σε δηλώσεις στα γραφεία του ΑΚΕΛ, ο γγ του κόμματος Άντρος Κυπριανού ανέφερε ότι με στόχο να αποπροσανατολίσει και να εκβιάσει αφέθηκε να διαρρεύσει η λίστα με τα δάνεια βουλευτών και προς τούτο ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ θα ζητήσει εξηγήσεις από το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου, εναντίον του οποίου κινείται νομικά, αλλά και από την ΚΤ.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός σε ανακοίνωσή του τονίζει τα εξής:
«Αυτός ο υπαινιγμός δεν μπορεί να αφορά τον Δημοκρατικό Συναγερμό, ο οποίος δεν παρεμποδίζει την εφαρμογή της απαραίτητης νομοθετικής αλλαγής σχετικά με δάνεια και υποθήκες. Παρόλα αυτά, θέλουμε να απορρίψουμε κατηγορηματικά την ιδέα ότι πολιτικές δυνάμεις, ή η Βουλή στο σύνολο της, διαμορφώνουν πολιτικές θέσεις ανάλογα με την οικονομική κατάσταση ηγετικών στελεχών ή βουλευτών τους»

Είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση της Βουλευτού του ΑΚΕΛ Ειρήνης Χαραλαμπίδου που έχει αναλάβει μεγάλο μέρος της υπόθεσης κατά Βγενόπουλου και εμφανίζεται να χρωστά 49 ευρω, στη λίστα που περιέργως δόθηκε στην δημοσιότητα για να στρέψει την προσοχή της κοινής γνώμης μακριά από την υπόθεση Βγενόπουλου.

 

 

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

via 252863 212661 type13262

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

Ακόμα ένα περιστατικό με βία ανηλίκων που σοκάρει