Newsroom

Newsroom

Με διαφάνεια και κατόπιν διαλόγου οι αλλαγές στην ΕΡΤ

Κριτική για τους χειρισμούς του στο θέμα της αναδιοργάνωσης της ΕΡΤ καθώς επίσης και για ορισμένες διατυπώσεις του κατά την…

Κριτική για τους χειρισμούς του στο θέμα της αναδιοργάνωσης της ΕΡΤ καθώς επίσης και για ορισμένες διατυπώσεις του κατά την παρουσίαση του σχετικού σχεδίου δέχθηκε από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο Ηλίας Μόσιαλος που ενημέρωσε σήμερα τον αρμόδιο Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) του κυβερνώντος κόμματος.
Απαντώντας, ο υπουργός Επικρατείας διαβεβαίωσε ότι οι προωθούμενες αλλαγές στα δημόσια ΜΜΕ θα γίνουν με απόλυτη διαφάνεια και ευρύ κοινοβουλευτικό διάλογο.
“Θα υπάρχει απόλυτη διαφάνεια και όσον αφορά τη χρήση των χρημάτων του ελληνικού λαού και την ανάθεση προγραμμάτων και την αξιολόγηση του προσωπικού”, υπογράμμισε ο κ. Μόσιαλος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και πρόσθεσε ότι “η ΕΡΤ είναι κτήμα όλου του ελληνικού λαού και χρειάζεται πρόγραμμα ποιοτικό και ανταγωνιστικό που να απευθύνεται σε όλους τους πολίτες”.
Ο κ. Μόσιαλος διαβεβαίωσε ότι “οι συχνότητες δεν θα παραχωρηθούν και δεν θα πωληθούν. Δεν μπορεί όμως μια χώρα σαν την Ελλάδα να έχει 6 κρατικά κανάλια και 19 περιφερειακούς σταθμούς, 20 σταθμούς αναμετάδοσης, 3 σταθμούς στη Θεσσαλονίκη και 5 σταθμούς εθνικής εμβέλειας”, συμπλήρωσε.
Κατά τη συνεδρίαση, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ άσκησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, κριτική στον Ηλία Μόσιαλο, εστιάζοντας κυρίως στον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκαν οι προωθούμενες αλλαγές.
Κακλαμάνης: Να μην απαξιωθούν τα κρατικά μέσα
“Η μόνη άμυνα στη διαπλοκή και την αυθαιρεσία των ιδιωτικών ΜΜΕ είναι τα κρατικά μέσα”, επεσήμανε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακαλμάνης, τονίζοντας την ανάγκη για “οικονομικό ορθολογισμό, χωρίς όμως απαξίωση”, όπως είπε. Ο κ. Κακλαμάνης χαρακτήρισε “λάθος” το γεγονός ότι οι αλλαγές ανακοινώθηκαν σε συνέντευξη Τύπου και οι βουλευτές ενημερώθηκαν εκ των υστέρων, όπως και το ότι ο κ. Μόσιαλος έδωσε συνεντεύξεις σε ιδιωτικά μέσα και όχι στην ΕΡΤ.
Για προσβλητικές διατυπώσεις διαμαρτυρήθηκε ο Τηλ. Χυτήρης
Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Τηλέμαχος Χυτήρης που είχε την εποπτεία της ΕΡΤ μέχρι τον τελευταίο ανασχηματισμό της κυβέρνησης είπε ότι ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε ο υπουργός Επικρατείας το θέμα προσέβαλε τον ίδιο και τον υπουργό Παύλο Γερουλάνο. “Είπατε για αποκομματικοποίηση. Από ποιόν; Από τον προηγούμενο υπουργό; Από την προηγούμενη διοίκηση της ΕΡΤ; Αυτή, όμως, είχε επιλεγεί με open.gov”, παρατήρησε.
Ο κ. Χυτήρης διαφώνησε με το κλείσιμο της ΕΤ1. “Είχαμε έτοιμες για υπογραφές τις συμβάσεις με το Μέγαρο Μουσικής, θέατρα και μουσικές σκηνές για να καλυφθεί το πολιτιστικό πρόγραμμα. Ποιός χαίρεται όταν κλείνουν κρατικά κανάλια; Οι ιδιώτες που στη κρίση φθηναίνουν ακόμη περισσότερο τα προγράμματα;”
Αποστολάκη: Να μην υπάρχουν υπονοούμενα
Η πρώην υφυπουργός Μιλένα Αποστολάκη εξέφρασε επίσης τη διαφωνία με τον τρόπο που εξαγγέλθηκαν οι αλλαγές λέγοντας, κατά πληροφορίες, ότι “είμαστε δυο χρόνια κυβέρνηση και πρέπει να πάψουμε να λέμε τι σκάνδαλα βρήκαμε”, ενώ αναφερόμενη στην εξαγγελία της κατάργησης του κωδικού των μυστικών κονδυλίων, είπε ότι προσβάλει τους προηγούμενους υπουργούς και για να μην υπάρχουν, όπως είπε υπονοούμενα, ζήτησε να δοθούν τα ονόματα και τα ποσά από τους παραλήπτες “πράσινους ή γαλάζιους για να ξέρουμε ποιός πήρε και τι”.
Μόσιαλος: Φτάσαμε στο “και πέντε”
Ο υπουργός Επικρατείας απάντησε ότι ο ίδιος “δεν πυροβολεί κανέναν” και πως “υπάρχει συνέχεια στην κυβερνητική πολιτική”, αλλά, όπως πρόσθεσε, “αφού όλοι παραδεχόμαστε πως έχουμε φτάσει “στο και” 5 πρέπει να προχωρήσουμε και να δείξουμε αποφασιστικότητα και στη λήψη και την εφαρμογή των αποφάσεων”.
“Η διακυβέρνηση της χώρας σημαίνει ότι παίρνω δύσκολες αποφάσεις με βάση το δημόσιο και όχι το ατομικό συμφέρον”, κατέληξε ο κ. Μόσιαλος.
http://www.ethnos.gr