Newsroom

Newsroom

Μαξίμου:"Να πού στοχεύουν με Κατρούγκαλο", τι απαντά ο υπουργός για τη Λάρισα

«Σήμερα γίνεται φανερός ο λόγος για τον οποίο επινοήθηκε το συκοφαντικό δημοσίευμα για τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης,…

katrougalos 13

«Σήμερα γίνεται φανερός ο λόγος για τον οποίο επινοήθηκε το συκοφαντικό δημοσίευμα για τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιώργο Κατρούγκαλο. Η χρονική στιγμή δεν είναι τυχαία. Γίνεται συστηματική προσπάθεια να αποδυναμωθεί η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός μία ημέρα πριν από το κρίσιμο ταξίδι του στην Γερμανία. Και μάλιστα χρησιμοποιείται το κρίσιμο ζήτημα της αντιμετώπισης της διαπλοκής και της διαφθοράς, που είναι κοινός τόπος μεταξύ της γερμανικής και της σημερινής ελληνικής κυβέρνησης», υπογραμμίζουν κυβερνητικοί κύκλοι.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως όσοι πιστεύουν ότι με ψέματα και συκοφαντίες θα πετύχουν την ηθική απομείωση της ελληνικής κυβέρνησης γελιούνται οικτρά: «Όσοι φοβούνται ότι το μαχαίρι θα φθάσει στο κόκκαλο στην μάχη ενάντια στη διαπλοκή, έχουν κάθε λόγο να φοβούνται».

Στο μεταξύ, εμφανίστηκαν στον αφρό δημοσιεύματα που συνέδεαν τον κ. Κατρούγκαλο με υπόθεση του δήμου Λάρισας, όπου το Δημοτικό Συμβούλιο ανέθεσε στο γραφείο του να καταθέσει προσφυγή κατά του ελληνικού Δημοσίου για υποθέσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Μιλώντας στο Mega, ο υπουργός ανέφερε ότι την υπόθεση ανέλαβε ένας πρώην συνεργάτης του, σημειώνοντας πως ο ίδιος είχε κλείσει την εταιρεία του εκείνη την περίοδο.

Το επίμαχο έγγραφο έχει ημερομηνία 12 Φεβρουαρίου, ενώ, η εταιρεία φέρεται να έκλεισε στις 17 Φεβρουαρίου, αλλά ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε πως υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία για να κλείσει η εταιρεία του και γι’ αυτόν τον λόγο καθυστέρησε μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε την ανακοίνωση Κατρούγκαλου:

“Όπως προκύπτει, όμως, από απλή ανάγνωση της από  12-02-2015 υπ’ αριθμ. 47 απόφασης της δημαρχιακής επιτροπής δικηγορική εμπλοκή είχα μόνο το έτος 2014 και όχι μετά την ανάδειξη μου σε Υπουργό.

Eιδικότερα, τον Οκτώβρη του 2014 είχε ανατεθεί από κοινού στην δικηγορική μου εταιρία  και σε μία άλλη δικηγόρο την Α.Λ. (με την υπ.αρ. 682/2014 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής), η άσκηση προσφυγής κατά της διαδικασίας ελέγχου των συμβάσεων αορίστου χρόνου που είχε αποφασίσει ο κύριος Μητσοτάκης. Τότε, προφανώς, δεν ήμουν υπουργός και δεν υπήρχε σχετικό κώλυμα.

Αντιθέτως, τον Φεβρουάριο του 2015, που είμαι Υπουργός, τελώ σε αναστολή και η δικηγορική μου εταιρία δεν υπάρχει, η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου είναι σαφής καθώς ανέφερε ότι «ήδη την υπόθεση χειρίζεται η δικηγόρος κ. Κ.Λ. Τα χαλκεία πάλι είχαν δουλειά μπλέκοντας τον Οκτώβριο του 2014 με τον Φεβρουάριο του 2015».

 

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…