Μας δουλεύει ο Στέλιος Πέτσας: Την θεωρία του Καρλ Μαρξ εφαρμόζει η Νέα Δημοκρατία (video)

Ο Στέλιος Πέτσας δήλωσε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί πολιτικές που πρότεινε και ο Κάρλ Μαρξ για την μείωση των οικονομικών ανισοτήτων και την αύξηση των μισθών 

5318542

Το θεωρητικό οπλοστάσιο του Μάρξ χρησιμοποίησε ο Στέλιος Πέτσας για να εξηγήσει τη πολιτική και θεωρητική λογική πίσω από τα κυβερνητικά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για να μειώσει τις ανισότητες στην κοινωνία. 

Η παραπάνω πρόταση δεν είναι προϊόν επιστημονικής φαντασίας, και το παρακάτω video δεν είναι προϊόν μοντάζ. 

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος προκειμένου να δικαιολογήσει την αδράνεια της κυβέρνηση όσον αφορά την απόφασή της να μην αυξήσει τους μισθούς -μέτρο που θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ακρίβειας- επικαλέστηκε τον Μάρξ.

Όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας, η κυβέρνηση ακολουθεί ένα μαρξιστικό οικονομικό μοντέλο πολιτικής διότι εφαρμόζει ένα μείγμα μέτρων που στοχεύει στην μείωση της ανεργίας, γεγονός που οδηγεί στην έμμεση αύξηση των μισθών.

Όπως δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας: «Πρώτον, ο Μαρξ και όλοι όσοι πιστεύανε σε αυτές τις θεωρίες λέγανε ότι μειώνεται η εισοδηματική ανισότητα ή τέλος πάντως θα βελτιωθούν οι συνθήκες στην αγορά εργασίας, όταν μειώνεται ο εφεδρικός στρατός της ανεργίας. Και αυτό πετυχαίνει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση. Μειώνοντας την ανεργία λοιπόν, εμμέσως υπάρχει μια πίεση για αύξηση των μισθών.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη