Μαρία Σπυράκη: Κατέθεσε 21.240€ στην Κομισιόν και έστειλε εξώδικο στον πρώην συνεργάτη της

Η Μαρία Σπυράκη στην ανάρτησή της αναφέρει πως ανέλαβε τις ευθύνες του συνεργάτη της καθώς πλήρωσε το ποσό που εκείνος έλαβε ως επίδομα αλλοδαπής.

σπυράκη

H ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, που κατηγορείται για απάτη σχετικά με τη διαχείριση της κοινοβουλευτικής αποζημίωσης προχώρησε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικού δικτύου.

Σημειώνεται πως μετά τις αποκαλύψεις ζητήθηκε η άρση της ασυλίας της, ενώ με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ανακοινώθηκε πως αναστέλλεται η ιδιότητά της ως μέλος της Νέας Δημοκρατίας.

Διαβάστε περισσότερα: Μαρία Σπυράκη: Αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους της ΝΔ

Η Μαρία Σπυράκη στην ανάρτησή της αναφέρει πως ανέλαβε τις ευθύνες του συνεργάτη της καθώς πλήρωσε το ποσό που εκείνος έλαβε ως επίδομα αλλοδαπής. Παράλληλα, τονίζει πως του έστειλε εξώδικο και του ζητά να αναλάβει πλήρως την ευθύνη του, οικονομική και διοικητική, αλλιώς θα ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά της.

Ακολουθεί η ανάρτηση της Μαρίας Σπυράκη:

«Κατέθεσα χθες, με άρνηση της ευθύνης μου και έγγραφη δήλωση επιφύλαξης για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου, το ποσό των 21.240 ευρώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προκειμένου να μην υπάρχει καμία διαφορά του προϋπολογισμού του γραφείου μου με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την περίοδο 2016-2020».

Διευκρινίζω:

Α: Το ποσό των 21.240 ευρώ έλαβε πρώην συνεργάτης μου ως επίδομα αλλοδαπής στον τραπεζικό του λογαριασμό την περίοδο 2016-2020. Σύμφωνα με τα τηρούμενα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο πρώην συνεργάτης μου ήταν παρών σε συνεδριάσεις και διαπραγματεύσεις κατά τη διάρκεια της επίμαχης περιόδου. Είναι ωστόσο ευθύνη του να τεκμηριώσει τον ακριβή χρόνο παρουσίας του στους τόπους συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δηλαδή στις Βρυξέλλες και Στρασβούργο.

Β: Έχω επίσης αποστείλει εξώδικη πρόσκληση στον πρώην συνεργάτη μου, ο οποίος έλαβε το εν λόγω επίδομα αλλοδαπής, καλώντας τον να αναλάβει πλήρως την ευθύνη του, οικονομική και διοικητική. Εάν δεν ανταποκριθεί, θα ασκήσω όλα τα νόμιμα δικαιώματά μου.

Γ: Είμαι στη διάθεση των αρχών για την ταχεία και πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

ΥΓ: Έδωσα στον πρώην συνεργάτη μου προφορική άδεια για την περίοδο που νοσηλεύτηκε ο πατέρας του, λίγο καιρό μετά το θάνατο της μητέρας του, και ενώ ο ίδιος ταυτόχρονα είχε να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό προσωπικό πρόβλημα. Ευελπιστώ ότι δεν καταχράστηκε την εμπιστοσύνη μου. Αν αποδειχθεί το αντίθετο, οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Εργατικό δυστύχημα στα ναυπηγεία Σαλαμίνας: Νεκρός ένας 63χρονος εργάτης και τραυματίας ένας 22χρονος

ναυπηγεια

Εργατικό δυστύχημα στα ναυπηγεία Σαλαμίνας: Νεκρός ένας 63χρονος εργάτης και τραυματίας ένας 22χρονος

Ο άτυχος εργάτης έχασε τη ζωή του κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες

«Doukas for president» – Το χιουμοριστικό βίντεο του Χάρη Δούκα με τη Σάσα Σταμάτη και το debate με… Τραμπ

ΔΟΥΚΑΣ 1

«Doukas for president» – Το χιουμοριστικό βίντεο του Χάρη Δούκα με τη Σάσα Σταμάτη και το debate με… Τραμπ

Η δημοσιογράφος και ο δήμαρχος Αθηναίων «ανακοίνωσαν» την υποψηφιότητα του για την προεδρία των ΗΠΑ