Μαρία Σπυράκη: Αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους της ΝΔ

Όσο διαρκεί η απόφαση, δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής στις επόμενες εθνικές εκλογές

spyraki

Αναστέλλεται με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη η ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας της ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση της υπόθεσης για την οποία ελέγχεται.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, όσο διαρκεί η ανωτέρω απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα η ευρωβουλευτής είχε προαναγγείλει ότι θα ζητούσε η ίδια την αναστολή  της κομματικής της ιδιότητας, μετά το αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα για άρση της ασυλίας της.

Μιλώντας το πρωί στο Open, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως έχει αποδεχθεί να προχωρήσει γρήγορα και με συνοπτικές διαδικασίες η άρση της ασυλίας της, ζητώντας αυτό να γίνει αύριο ή τη Δευτέρα.

Ως προς την ουσία της υπόθεσης, εξήγησε ότι βρίσκεται ελεγχόμενη επειδή ένας πρώην κοινοβουλευτικός της βοηθός σύμφωνα με το συμβόλαιό του έπρεπε να βρίσκεται περισσότερες μέρες στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο, όμως εκείνος για προσωπικούς λόγους δεν πληρούσε αυτόν τον όρο, και λάμβανε ένα “επίδομα αλλοδαπής”. “Αυτό το επίδομα είναι μέρος του προϋπολογισμού, την ευθύνη για τον προϋπολογισμό του γραφείου μου την έχω εγώ και γι’ αυτόν το λόγο βρίσκομαι ελεγχόμενη”, διευκρίνισε.

Στη συνέχεια τόνισε πως “δεν θέλω να προκαλέσω κανενός είδους αντιπαράθεση που πλήττει τη Νέα Δημοκρατία και δημιουργεί εντυπώσεις, σε καμία περίπτωση. Και για το λόγο αυτό σήμερα θα ζητήσω και επισήμως την αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας, μέχρις ότου να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση, και ελπίζω ότι αυτό θα γίνει μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες”.