Newsroom

Newsroom

Μανωλόπουλος: Νέα εκτίμηση- σοκ για 60.000 κρούσματα σήμερα (video)

Ο καθηγητής εκτίμησε ότι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται σταθεροποίηση του πανδημικού κύματος - Εκτίμηση σοκ 

5475507

Θετικό χαρακτήρισε τον εντοπισμό 15.000 κρουσμάτων, ο καθηγητής Ευάγγελος Μανωλόπουλο σε μαθητές και εκπαιδευτικούς μέσω των self test καθώς δεν θα κυκλοφορούν έξω και έτσι θα αποφευχθεί μεγαλύτερη εξάπλωση του ιού παρότι το στέλεχος Όμικρον είναι πολύ μεταδοτικό.

Ο καθηγητής φαρμακολογίας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα»,  εκτίμησε ότι σήμερα ή αύριο μπορεί τα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού να φτάσουν ακόμη και τις 60.000. Πρόσθεσε ότι αναμένει αποκλιμάκωση από τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. 

Μάλιστα ο ίδιος φάνηκε να συμφωνεί με τον κ. Θωμαϊδη ο οποίος μιλώντας στην ίδια εκπομπή, εκτίμησε ότι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται σταθεροποίηση του πανδημικού κύματος.

Συνεχίζεται η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα αλλά με σαφώς μειωμένο ρυθμό σε σχέση με τις προηγούμενες δύο με τρεις εβδομάδες, τόνισε ο καθηγητής αναλυτικής χημείας, Νίκος Θωμαΐδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα». Όπως είπε από τις μετρήσεις της 16ης Δεκεμβρίου το ιικό φορτίο έχει πενταπλασιαστεί και οδεύει προς εξαπλασιασμό.

 

Ελπίδα στα φάρμακα

Μίλησε επίσης για τα δύο φάρμακα κορoνοϊού που αναμένει το επόμενο διάστημα η Ελλάδα/

Το φάρμακο της Merk θα είναι άμεσα διαθέσιμο «είναι όμως αυτό που μας ενθουσιάζει λιγότερο γιατί η αποτελεσματικότητά του είναι μεν θετική αλλά μόνο γύρω στο 30%», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι πραγματικά εντυπωσιακή, στο 90% είναι η αποτελεσματικότητα του φαρμάκου της Pfizer που αναμένεται να φτάσει στη χώρα μας τον Μάρτιο.

Η λήψη του φαρμάκου αυτού γίνεται από το στόμα με την εκδήλωση συμπτωμάτων, ενώ ο ασθενής βρίσκεται στο σπίτι του και οι 9 στους 10 γλιτώνουν τη σοβαρή νόσηση που οδηγεί στο νοσοκομείο.

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.