Newsroom

Newsroom

Μακελείο στα Ιωάννινα με πρωταγωνιστή αλβανό κακοποιό

Σκηνές από αστυνομική περιπέτεια εκτυλίχθηκαν το Σάββατο το βράδυ, σε χωριό των Ιωαννίνων το βράδυ του Σάββατου, με πρωταγωνιστή πιθανότατα…

Σκηνές από αστυνομική περιπέτεια εκτυλίχθηκαν το Σάββατο το βράδυ, σε χωριό των Ιωαννίνων το βράδυ του Σάββατου, με πρωταγωνιστή πιθανότατα έναν από τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων.

Όλα έγιναν το βράδυ του Σαββάτου. Ο αλβανός δραπέτης εισέβαλε στο καφενείο του χωριού Κτίσματα Ιωαννίνων. Υπό την απειλή δύο χειροβομβίδων τις οποίες κρατούσε στα χέρια του ακινητοποίησε τους περίπου 30 κατοίκους που βρίσκονταν εκεί, ζήτησε να του δώσουν χρήματα ενώ άρπαξε και την τσάνγτα μιας γυναίκας.

Τρεις θαμώνες τον καταδίωξαν μαζί με τον ιδιοκτήτη του καφενείου και τότε ο δράστης πέταξε εναντίον τους μια απασφαλισμένη χειροβομβίδα. Ευτυχώς όμως, εξερράγη μόνο ο πυροκροτητής και σώθηκαν από βέβαιο θάνατο. Στη συνέχεια ο κακοποιός εισέβαλε στο σπίτι μια 63χρονης, την οποία απείλησε οτι θα σκοτώσει, της άρπαξε χρήματα και δύο κινητά, ενώ ζήτησε και μία παραμάνα για να ασφαλίσει μια χειροβομβίδα από την οποία είχε αφαιρέσει την περόνη.

Στη συνέχεια εξαφανίσηκε αλλά λίγα λεπτά μετά το κλεμμένο φορτηγάκι μάρκας Nissan που οδηγούσε έπεσε σε έναν τοίχο με αποτέλεσμα να το εγκαταλείψει και να τραπεί σε φυγή πεζός. Οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι των ιδιοκτητών του κλεμμένου φορτηγού. Τα όσα αντίκρισαν έκαναν τους αστυνομικούς να παγώσουν. Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων είχε χτυπηθεί με πρωτοφανή αγριότητα στο κεφάλι πάνω ακριβώς στα κρεββάτια τους.

Τελικά ο δράστης συνελήφθη το μεσημέρι της Κυριακής, στο 7ο χλμ της εθνικής οδού Ιωαννίνων-Αθηνών. Πρόκειται για έναν 30χρονο αλβανικής καταγωγής, ο οποίος πιθανότατα είναι ένας από τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων. Στο σακίδιό του είχε μια χειροβομβίδα.

Κατά την απολογία του ομολόγησε τα πάντα. Αυτό όμως που σόκαρε τους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν είναι η απάντηση του κατηγορουμένου στην ερώτηση γιατί εκτέλεσε τους δύο άτυχους ηλικιωμένους. Ο Αλβανός κακοποιός χωρίς ίχνος μεταμέλειας και με αφοπλιστική απάθεια απάντησε: «Γιατί έτσι μου ήρθε!»

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

ΜΑΤπΡέντη

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ένας ακόμη εκ των πέντε ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης των χουλιγκαν…

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

Κασσελάκης 2

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

«Υπήρχε παράνομη μεταφορά υλικού από την εμπορική αμαξοστοιχία; Ανιχνεύτηκε ξυλόλιο και πιθανώς λοιπές ουσίες στα…