Newsroom

Newsroom

Μαδούρο προς κατοίκους Βενεζουέλας: Μην έχετε τα κουνέλια ως κατοικίδια, να τα τρώτε

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο, επινόησε το «σχέδιο των κουνελιών» για να αντιμετωπίσει τον οικονομικό πόλεμο που λέει πως διεξάγεται εναντίον της κυβέρνησής του από «ιμπεριαλιστικές δυνάμεις».

59ba6deb1dc524594f8b45c0

Ο πρόεδρος ζήτησε από τους κατοίκους της Βενεζουέλας να αρχίσουν να τρώνε τα κουνέλια ως πηγή ζωικής πρωτεΐνης σε μια εποχή που η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υποσιτισμού εν μέσω μόνιμης έλλειψης τροφίμων.

Ο Μαδούρο αποκάλυψε την ιδέα του μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, λέγοντας ότι «για ζωική πρωτεΐνη, που είναι ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, έχει εγκριθεί το “σχέδιο των κουνελιών” επειδή τα κουνέλια αναπαράγονται σαν κουνέλια».

Πάντως ένας πολιτικός της αντιπολίτευσης χαρακτήρισε το σχέδιο του Μαδούρο ως «ένα κακό αστείο».

Ο ίδιος παραδέχθηκε ωστόσο ότι η εφαρμογή του πλάνου δεν πηγαίνει καλά, καθώς, όπως τόνισε και ο αρμόδιος υπουργός Φρέντι Μπερνάλ, υπάρχει ένα «πολιτιστικό πρόβλημα».

Πολλοί Βενεζουελάνοι οι οποίοι έλαβαν μικρά κουνέλια προς εκτροφή από το κράτος, τούς έβαλαν φιόγκους και τα κράτησαν ως κατοικίδια, δίνοντάς τους ονόματα, γεγονός που δυσαρέστησε την κυβέρνηση.

Ο Φρέντι Μπερνάλ κάλεσε τους πολίτες να δουν τα κουνέλια από τη σκοπιά του «οικονομικού πολέμου» που κατά τον ίδιο δέχεται η χώρα από το εξωτερικό.

Δήλωσε μάλιστα, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ότι «χρειαζόμαστε μια καμπάνια στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση, τις εφημερίδες, τα καρτούν, παντού, ώστε οι άνθρωποι να καταλάβουν ότι τα κουνέλια δεν είναι κατοικίδια, αλλά δυόμισι κιλά κρέας».

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας κατηγορεί συνήθως τον «οικονομικό πόλεμο» για τα πάντα, από την έλλειψη τροφίμων έως την έλλειψη φαρμάκων και προϊόντων περιποίησης.

Υποστηρίζει ότι οι «ιμπεριαλιστικές δυνάμεις» προσπαθούν να παραγκωνίσουν τη χώρα οικονομικά, προκειμένου να εξαφανίσουν τον σοσιαλιστικό ηγέτη της, αλλά η αντιπολίτευση αναφέρει ότι φταίει η κακή διαχείριση της κυβέρνησης.

Viral αποφοίτηση: «Με Άννα, Καίτη και Χαρούλα ό,τι πτυχίο πήραμε παιδιά» είπε η απόφοιτη (Video)

apofiti

Viral αποφοίτηση: «Με Άννα, Καίτη και Χαρούλα ό,τι πτυχίο πήραμε παιδιά» είπε η απόφοιτη (Video)

Σε βίντεο που δημοσίευσε στο TikTok, η νεαρή απόφοιτη από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, απεικονίζεται με το πτυχίο…

Καπραβέλος: Η δήλωση που έπρεπε να ακουστεί – «Έχω όμως ένα παράπονο από τον Καλλιάνο» (video)

InCollage 20240426 174104583

Καπραβέλος: Η δήλωση που έπρεπε να ακουστεί – «Έχω όμως ένα παράπονο από τον Καλλιάνο» (video)

Το παράπονο του προς τον Γιάννη Καλλιάνο εξέφρασε ο συντονιστής διευθυντής Β' ΜΕΘ του Παπανικολάου

Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

δικαστηριο

Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

Δεν απολύθηκε μία δικαστής η οποία είχε μεν καθυστερήσεις λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, αλλά τις…