Newsroom

Newsroom

Μ. Ντράγκι: "Η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να δεσμευτεί ότι θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της"

«Για την Ελλάδα αυτό που χρειάζεται είναι να τεθεί σε εφαρμογή μια διαδικασία... που επαναφέρει τον πολιτικό διάλογο μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των τριών θεσμών ώστε να αποδώσει μία αξιόπιστη προοπτική για μια επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης της υπάρχουσας συμφωνίας», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Ευρωκοινοβούλιο.

1 636

«Για την Ελλάδα αυτό που χρειάζεται είναι να τεθεί σε εφαρμογή μια διαδικασία… που επαναφέρει τον πολιτικό διάλογο μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των τριών θεσμών ώστε να αποδώσει μία αξιόπιστη προοπτική για μια επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης της υπάρχουσας συμφωνίας», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Ευρωκοινοβούλιο.
Πρόσθεσε δε πως: «Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι υπάρχουν συζητήσεις επί αυτού αυτή τη στιγμή… και είμαι βέβαιος ότι αυτές οι συζητήσεις, με καλή πρόθεση από όλες τις πλευρές, θα αποδώσουν ένα αποτέλεσμα που θα αποκαταστήσει μια αξιόπιστη προοπτική για μια επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης.

Η Ελλάδα και οι διεθνείς εταίροι της θα πρέπει τώρα να επικεντρώσουν τη προσπάθειά τους στο να δημιουργήσουν τις συνθήκες για μια επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Αυτό είναι το πιο σημαντικό μέρος. Η κυβέρνηση της Ελλάδας θα πρέπει να δεσμευτεί ότι θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που πηγάζουν από το χρέος της προς όλους τους δανειστές της και αυτή η δέσμευση να αποτελέσει προϋπόθεση στις μελλοντικές πολιτικές της».
Ο κ Ντράγκι σημείωσε τέλος πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι σε ετοιμότητα ώστε να επαναφέρει την αποδοχή των ελληνικών ομολόγων όταν υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες.

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…