Λυκειάρχης έκλεισε αυθαίρετα το σχολείο κι έστειλε τους μαθητές για τηλεκπαίδευση

Λυκειάρχης, χωρίς να υπάρχουν κρούσματα κορονοϊού στο σχολείο, «έκλεισε» αυθαίρετα το σχολείο κι έστειλε τους μαθητές για τηλεκπαίδευση! 

NewsRoom 04/10/2021 | 23:36

Την αυταρχική γραμμή Κεραμέως φαίνεται να ακολουθεί πιστά η Λυκειάρχης του 13ου Λυκείου Αθηνών στο Παγκράτι, η οποία προκειμένου να σταματήσει την κατάληψη που έκαναν οι μαθητές του σχολείου για τον «κόφτη» και τις στρεβλώσεις της ΕΒΕ, έκλεισε αυθαίρετα το σχολείο κι έστειλε τους μαθητές για τηλεκπαίδευση.

Ειδικότερα, μητέρα μαθητή του 13ου Λυκείου Αθηνών στο Παγκράτι, κατήγγειλε στον ιστότοπο rosa.gr,  ότι η Λυκειάρχης «κλείδωσε τις πόρτες του σχολείου, αφήνοντας τους μαθητές έξω από το σχολείο». Η Λυκειάρχης, σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας, παρόλο που οι μαθητές έκαναν κατάληψη για να διαμαρτυρηθούν για τις αντι-εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις Κεραμέως, ενημέρωσε την Πέμπτη ότι την επόμενη ημέρα το μάθημα θα γίνει διαδικτυακά, μέσω Webex.


 Η επιλογή αυτή, έγινε προφανώς για να διαλυθεί η κατάληψη, αφού όσοι μαθητές δεν θα συμμετείχαν στην τηλεκπαίδευση, θα έπαιρναν απουσία.

Την επόμενη ημέρα, όταν η μητέρα που κάνει την καταγγελία θέλησε να πάει στον χώρο του σχολείου για να γνωρίσει τους καθηγητές, βρέθηκε αντιμέτωπη με μία δυσάρεστη έκπληξη: Το σχολείο ήταν κλειστό και έξω από αυτό βρίσκονταν περίπου 30 μαθητές, ενώ ούτε στην ίδια επέτρεπαν την είσοδο, παρά τις επίμονες προσπάθειές της να μπει.

Όπως σημειώνει η καταγγέλλουσα, οι μαθητές που βρίσκονταν αποκλεισμένοι έξω από το σχολείο, θα μπορούσαν να βρεθούν σε μεγάλο κίνδυνο σε μία πιθανή επίθεση, αντίστοιχη των φασιστικών πογκρόμ των τελευταίων ημερών που αφήνονται να σουλατσάρουν ελεύθερα σε σχολεία και πλατείες.


 
Η Λυκειάρχης αρνήθηκε μάλιστα να απαντήσει για ποιο λόγο το σχολείο είναι κλειστό, ενώ όταν η μητέρα ζήτησε εξηγήσεις για τον λόγο που το μάθημα διεξάγεται μέσω τηλεκπαίδευσης, η Λυκειάρχης απαξιώνοντας, της πέταξε την εγκύκλιο που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ με αριθμό φύλλου 4264 από τις 30/9/2020, που αφορά όμως την εξ αποστάσεως εκπαίδευση λόγω κορονοϊού.

Σύμφωνα με την καταγέλλουσα όμως κι εξ όσων γνωρίζει,, δεν έχουν καταγραφεί,  κρούσματα Covid-19 και αυτό επιβεβαιώνεται και το γεγονός ότι σήμερα Δευτέρα 04.10, το μάθημα διεξήχθη κανονικά, διά ζώσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο τα συγκεντρωμένα παιδιά όσο και η μητέρα δέχθηκαν μάλιστα και… απειλές από την εν λόγω Λυκειάρχη, η οποία πλήρως ευθυγραμμισμένη με το κυβερνητικό δόγμα της αστυνομοκρατίας,  τους απείλησε ότι θα καλέσει την αστυνομία!

Η μητέρα, τα στοιχεία της οποίας βρίσκονται στη διάθεση της ROSA, επισημαίνει ότι «δεν είναι δυνατόν να διαλύουν τη συνοχή του σχολείου κλείνοντάς το αυθαίρετα, καθώς πρόκειται για δημόσιο Οργανισμό» και διαμηνύει ότι είναι αποφασισμένη να πάει το θέμα στους αρμόδιους ώστε να διερευνηθεί το θέμα. Η ίδια, ήδη έχει αποστείλει ανοιχτή επιστολή προς το υπουργείο Παιδείας με την οποία θα περιγράφει αναλυτικά το συμβάν, ζητώντας παρέμβαση για να αντιμετωπιστούν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον.

Πηγή:rosa.gr