Newsroom

Newsroom

Λονδίνο: Νεκροί και δεκάδες τραυματίες από τη φωτιά στον ουρανοξύστη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στον πύργο Grenfell, 27 ορόφων που βρίσκεται στα δυτικά του Λονδίνου και συγκεκριμένα στην περιοχή Lancaster West Estate κατά τις πρώτες πρωινές ώρες από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

5940c2b01dc524d2598b45cc

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής επιβεβαίωσε πως υπάρχουν νεκροί χωρίς να δώσει όμως ακριβή αριθμό ενώ πάνω από 50 είναι οι τραυματίες που έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία. 

Το γεγονός πως πρόκειται για ένα δαιδαλώδη κτήριο κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο των πυροσβεστών οι οποίοι αναζητούν εγκλωβισμένους  και τραυματισμένους μέσα στα αποκαΐδια. 

Στο κτήριο ζούσαν περισσότεροι από 200 άνθρωποι και πολλοί από αυτούς δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πύργος (Grenfell Tower) είχε 120 διαμερίσματα και η φωτιά ξεκίνησε από το δεύτερο όροφο. 

«Μπορούμε να δούμε ανθρώπους στα παράθυρα. Ένας από αυτούς κουνούσε μια κουβέρτα. Από διπλανά κτήρια του φώναζαν “βγάλε το κεφάλι σου από το παράθυρο».

Ένας άνδρας μου είπε ότι νωρίτερα είχε δει μια μητέρα με ένα παιδί» περιγράφει δημοσιογράφος του Guardian.




Στο σημείο βρίσκονται 200 πυροσβέστες με 40 οχήματα οι οποίοι προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά η οποία μόλις ξέσπασε πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής ανακοίνωσε ότι πυροσβέστες που εργάζονται υπό πολύ δύσκολες συνθήκες για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. «Είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός και έχουμε αναπτύξει ισχυρές δυνάμεις. Δεν γνωρίζουμε πώς ξεκίνησε η φωτιά» συμπλήρωσε.




Οι αρχές εκφράζουν φόβους τώρα ότι τα δομικά τμήματα του κτηρίου μπορεί να μην αντέξουν και ο πύργος να καταρρεύσει.

Η μητροπολιτική αστυνομία έχει αποκλείσει την κυκλοφορία στους γύρω δρόμους προκειμένου να διευκολύνει τις πυροσβεστικές δυνάμεις στο έργο της κατάσβεσης.

Ένοικος του κτηρίου που μίλησε σε δημοσιογράφους είπε ότι το κτήριο δεν είχε κεντρικό σύστημα πυρόσβεσης προσθέτοντας ότι κατάλαβε τη φωτιά από τον καπνό στο διάδρομο έξω από το διαμέρισμά στο οποίο διέμενε στον 17ο όροφο του κτηρίου. Πρόσθεσε πως οι ένοικοι είχαν προειδοποιήσει πριν μερικούς μήνες για το κίνδυνο που διατρέχουν λόγω μη ύπαρξης συστήματος πυρόσβεσης.

Η Daily Mail μεταδίδει εικόνες με ενοίκους υψηλότερων ορόφων να φτιάχνουν αυτοσχέδια σκοινιά με σεντόνια προκειμένου να καταφέρουν να φτάσουν στο έδαφος.

Η αστυνομία έχει δημιουργήσει μια ζώνη ασφαλείας εκατοντάδων μέτρων καθώς αρχίζουν να πέφτουν συντρίμμια από το πολυόροφο κτήριο που βρίσκεται στην οδό Λάτιμερ.




Το κτήριο, που έχει κατασκευαστεί το 1974, πρόσφατα είχε υποστεί ανακαίνιση ύψους 10 εκατομμυρίων βρετανικών λιρών για την εγκατάσταση, μεταξύ άλλων, διπλών τζαμιών και νέου συστήματος θέρμανσης. 


Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…