Ληστεία στη Μητροπόλεως: Η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει το βιντεοληπτικό υλικό για να«ταυτοποιήσουν» τους δράστες

Στο μικροσκόπιο των Αρχών ληστεία με κοινά χαρακτηριστικά με αυτής στο κέντρο της Αθήνας, που έγινε στη Μεταμόρφωση στις 18 Αυγούστου- Η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες της τράπεζας και αναζητεί τον τρόπο διαφυγής των δύο ληστών

NewsRoom 14/09/2021 | 23:42

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ  μπαίνουν δύο περιστατικά και κυρίως μία ληστεία που είχε γίνει στις 18 Αυγούστου στην περιοχή της Μεταμόρφωσης. Οι αστυνομικοί εξετάζουν τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας για να «ταυτοποιήσουν» οπτικά τους δύο δράστες.  Οι αρχές αναμένεται να αναλύσουν το βιντεοληπτικό υλικό ωστόσο σημειώνεται ότι οι δράστες είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και με μάσκες για τον κορoνοϊό. Την ίδια ώρα οι ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί να διακριβώσει τον τρόπο διαφυγής των ληστών.

Στη ληστεία στην οδό Μητροπόλεως οι δράστες αφαίρεσαν 13.000 ευρώ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και η Αντιτρομοκρατική, αν και δεν έχει αναλάβει η συγκεκριμένη υπηρεσία τις έρευνες.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συνέλεξαν καταθέσεις εστιάζοντας στις κουβέντες που είπαν οι δύο δράστες κατά τη διάρκεια της σημερινής ληστείας. Εάν δηλαδή ειπώθηκαν φράσεις που θα μπορούσαν να παραπέμπουν σε δράση αντιεξουσιαστών. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι εξετάζεται σοβαρά –μεταξύ άλλων- στη ληστεία της Μητροπόλεως και στη ληστεία της Μεταμόρφωσης να εμπλέκεται άτομο με ποινικό παρελθόν, το οποίο στο παρελθόν ανήκε στις τάξεις των αντιεξουσιαστών.

Tέλος, ελεύθεροι αφέθηκαν οι 10 προσαχθέντες για τη ληστεία