«Λίμνη» ο χώρος στον Ιερό Βράχο - Η Μενδώνη καυχιόταν ότι δεν πλημμύρισε η Ακρόπολη

Εικόνες από την ώρα της κακοκαιρίας «Μπάλλος» δείχνουν ξεκάθαρα ότι πλημμύρισε ο εργοταξιακός οικίσκος και έγινε «λίμνη» ο χώρος στον Ιερό Βράχο.

NewsRoom 20/10/2021 | 16:34

«'Ισως ήταν η πρώτη φορά που η Ακρόπολη δεν πλημμύρισε». Αυτό δήλωσε χθες στον ΣΚΑΪ περιχαρής η Λίνα Μενδώνη, απαντώντας σε ερώτηση για την κακοκαιρία «Μπάλλος» και φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν. Αν ωστόσο η υπουργός Πολιτισμού δεν είναι ενημερωμένη, καλό θα ήταν να ρίξει μια ματιά στο παρακάτω βίντεο, τραβηγμένο την ώρα της κακοκαιρίας μέσα από τον εργοταξιακό οικίσκο στον Ιερό Βράχο.

Τα νερά έχουν μπει μέσα στο πρόχειρο κτίριο, μουσκεύοντας τα γραφεία ενώ έξω από αυτό δίπλα ακριβώς στα μνημεία έχουν δημιουργηθεί λίμνες αλλά και ένας μικρός καταρράκτης που ρέει με δύναμη. 

Τίποτα από αυτά δεν είδε η Λίνα Μενδώνη, που ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρχαν νερά «τα οποία να ξεχειλίζουν δεξιά και αριστερά ή να πλημμυρίσουν οι εργοταξιακοί οικίσκοι που υπάρχουν πάνω».

«Στην Ακρόπολη τους τελευταίους μήνες γίνεται συστηματικά από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων, της Ακροπόλεως δηλαδή, ένα μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο, το οποίο έχει ξεκινήσει, ήδη από το 2020, μέσα στο πλαίσιο της χορηγίας του Ιδρύματος Ωνάση», είχε υποστηρίξει η υπουργός, συμπληρώνοντας ότι «η καταιγίδα "Μπάλλος" έδειξε ότι το αντιπλημμυρικό σύστημα δούλεψε πάρα πολύ καλά» και πως «αυτό που υπήρξε πάνω στην Ακρόπολη ήταν στα φυσικά κοιλώματα των βράχων ή σε κάποια κοιλώματα που φυσικά υπάρχουν πάνω στην Ακρόπολη συγκεντρώθηκε μία μικρή ποσότητα νερού».

Η υπουργός Πολιτισμού είπε ακόμη ότι «από εκεί και πέρα το σύστημα ανταποκρίθηκε πλήρως και έτσι είχαμε μία Ακρόπολη όχι πλημμυρισμένη, και όχι με τα φαινόμενα, τα οποία λίγα χρόνια πριν, ήταν πολύ συχνά σε κάθε μεγάλη βροχόπτωση».

Πηγή: avgi.gr