Newsroom

Newsroom

Liberation: "Μπερνάρ, αν γυρίσεις, τα παίρνουμε όλα πίσω"

Συνεχίζεται και σήμερα η κόντρα της Γαλλικής εφημερίδας Liberation με τον ιδιοκτήτη της αυτοκρατορίας ειδών πολυτελείας Louis Vuitton, Μπερνάρ Αρνό.…

liberation1

Συνεχίζεται και σήμερα η κόντρα της Γαλλικής εφημερίδας Liberation με τον ιδιοκτήτη της αυτοκρατορίας ειδών πολυτελείας Louis Vuitton, Μπερνάρ Αρνό.

«Μπερνάρ, αν γυρίσεις, τα παίρνουμε όλα πίσω» είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της γαλλικής εφημερίδας μετά την απόφαση του ιδιοκτήτη της Louis Vuitton να καταθέσει μήνυση κατά της εφημερίδας για τον υβριστικό, χθεσινό τίτλο «Casse-toi riche con» («Σήκω φύγε, μαλάκα πλούσιε!».

«Ο Μπερνάρ Αρνό δεν έχει άλλη επιλογή, δεδομένης της ακραίας χυδαιότητας και της βιαιότητας του τίτλου της εφημερίδας… από το να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της εφημερίδας» αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του. «Αυτό το πρωτοσέλιδο της Liberation είναι απαράδεκτο».

Εκφράζοντας την υποστήριξή του προς την εφημερίδα, ο βαρώνος Εντουάρ ντε Ρότσιλντ, κύριος μέτοχος της Liberation, δήλωσε από την πλευρά του ότι πάντως ο ίδιος θα πληρώσει ευχαρίστως τους φόρους του.

“Πιστεύω ότι όταν ζητείται από τους πλουσιότερους να συνδράμουν για δύο χρόνια, σε μία προσπάθεια εθνικής αλληλεγγύης, ανταποκρίνεσαι. Φυσικά με αφορά και θα το κάνω ευχαρίστως”, είπε αναφερόμενος στα δημοσιονομικά μέτρα για το 2013, στο πλαίσιο των οποίων ο γαλλικός προϋπολογισμός θα ενισχυθεί με 20 εκατομμύρια επιπλέον φόρους και θα επιβληθεί φόρους του 75% για τα υψηλά εισοδήματα.

Ο Μπερνάρ Αρνό, φίλος του Νικολά Σαρκοζί, είναι πολέμιος της αύξησης της φορολόγησης των πλουσιοτέρων που έχει εξαγγείλει ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του ανέρχεται σε 41 δισεκατομμύρια δολάρια. Μετά την νίκη της αριστεράς στη Γαλλία το 1981, είχε αυτοεξορισθεί επί τριετία στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.