Λέκκας για Τέμπη: Αν η σύγκρουση είχε γίνει μέσα σε τούνελ, η καταστροφή θα ήταν μεγαλύτερη

Ο Διευθυντής του ΠΜΣ «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών & Κρίσεων» κ. Ευθύμιος Λέκκας, μίλησε για την καταστροφική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, σοκάροντας με το πως θα μπορούσε να εξελιχθεί η τραγωδία σε ακόμα μεγαλύτερη.

Ευθύμης Λέκκας

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, μίλησε για τη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως εάν το σιδηροδρομικό δυστύχημα είχε συμβεί λίγα κλάσματα δευτερολέπτων αργότερα, εντός του τούνελ, τότε θα είχαμε ακόμα πιο τραγικά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στον ΑΝΤ1, ο Ευθύμιος Λέκκας «Αν η σύγκρουση γινόταν στην σήραγγα, με αθροιστική ταχύτητα των 300 χιλιομέτρων, θα παραμορφωνόταν οι αμαξοστοιχίες σε όλο το μήκος τους, θα υπήρχε φωτιά σε όλο το μήκος των αμαξοστοιχιών από την ειδική ατμόσφαιρα, πιθανώς θα κατέρρεαν και οι σήραγγες και δεν θα επέτρεπαν καμία διασωστική προσπάθεια, δεν θα μπορούσε να επιζήσει κανείς». Την ίδια στιγμή, ανέφερε πως , «η εταιρία του ΟΣΕ πουλήθηκε σε πολύ μικρότερη τιμή από την πραγματική της αξία», τονίζοντας πως, «είναι πολλά θέματα που τίθενται προς συζήτηση σχετικά με την εταιρεία» και ένα από τα σημαντικά στοιχεία ήταν «με τι συνθήκες έγινε η αγορά».

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.