Κυπελλούχος Ελλάδος στο μπάσκετ ο Ολυμπιακός – Εμφατική νίκη επί του Παναθηναϊκού

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε για τρίτη διαδοχική φορά το Κύπελλο Ελλάδας αφού επικράτησε του Παναθηναϊκού με 58-69.

6121392

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να βγάζει περισσότερη ενέργεια στην πίσω πλευρά του γηπέδου κάτι που τον βοήθησε να βρει εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό (10-4, 4’). Η αναγκαστική αλλαγή του Κάνααν λόγω τραυματισμού άλλαξε τα αρχικά σχέδια του Μπαρτζώκα, όμως δεν πανικόβαλλε τους παίκτες του και με πρωταγωνιστή τον Γουόκαπ και τον Φαλ προσπέρασαν με 12-14 (8’).

Είναι χαρακτηριστικό πως το πρώτο εύστοχο τρίποντο μπήκε μετά από 14 λεπτά (!) δίνοντας τότε προβάδισμα στους «πράσινους» με 19-16.

Στην επανάληψη ο Μπαρτζώκας επέλεξε την αρχική πεντάδα του, ενώ ο Τούρκος αντίπαλός του χρησιμοποίησε το δίδυμο Ερνανγκόμεθ – Μήτογλου. Οι «πράσινοι» κράτησαν τους αντιπάλους τους για 3’30” χωρίς σκορ (29-30 στο 23′) και στο παρκέ γύρισε ο Λαρεντζάκης, αντί του Μπραζντέικις.

Στη συνέχεια, ο Κάνααν με 2/2 τρίποντα βοήθησε τους Πειραιώτες να βρεθούν ξανά στο +3 (34-37, 27’). Στο διάστημα που απέμενε μέχρι την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 39-47.

Οι πρώτοι πόντοι του Σλούκα στο ματς ήρθαν στο 32′ για το 44-49, όμως ο Ολυμπιακός είχε και την ψυχραιμία και το καθαρό μυαλό. Παίζοντας με τη δεύτερη πεντάδα καθάρισε το ματς, με τον Πετρούσεβ και τον Ράιτ να κάνουν απίθανη δουλειά και από την περιφέρεια και στη ρακέτα για το 46-59 στο 35′ που δεν μπορούσε πια να ανατραπεί.

Το τελευταίο τρίλεπτο έμοιαζε με τυπική διαδικασία και ο πιο κατάλληλα προετοιμασμένος -τακτικά και πνευματικά- Ολυμπιακός πήρε την κούπα (58-69).

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

Ακρίτα

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

«H δήλωση του βουλευτή («εκλιπαρεί» υπουργό να…μεσολαβήσει) είναι ηθικά και πολιτικά ελεγκτέα», αναφέρει με εμφατικό…

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

ΜΑΤπΡέντη

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ένας ακόμη εκ των πέντε ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης των χουλιγκαν…