Κυβερνητικό αλαλούμ με την χρήση της διπλής μάσκας

Μπορεί ο  υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο,  να ανακοίνωσαν την υποχρεωτική χρήση μάσκας  (διπλής η  ΚΝ95)  στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους, η  αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, είχε διαφορετική άποψη όμως για την χρήση της διπλής μάσκας.   

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας τις Πέμπτες, ακύρωσε… την αναγγελία του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, αναφορικά με την χρήση της διπλής μάσκας, όταν ανακοίνωσε τα  νέα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για την πανδημία του κορονοϊού με φόντο την μετάλλαξη Όμικρον.

Ο Υπουργός Υγείας μεταξύ άλλων ανέφερε ότι  από αύριο Παρασκευή 24/12 στις 6 το πρωί η μάσκα είναι υποχρεωτική και στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους. Στα σούπερ μάρκετ και τα ΜΜΜ είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας ΚΝ95., με την Μίνα Γκάκα το απόγευμα να αναφέρει ότι «Δεν έχει νόημα να φορέσουμε διπλή χειρουργική μάσκα. Αν θέλουμε να προστατευτούμε καλύτερα πρέπει να βάλουμε μια μάσκα που κλείνει καλά γύρω από το πρόσωπο, να την κολλήσουμε δηλαδή, ή να βάλουμε την ΚΝ-95». Σημειώνεται ότι ανεξάρτητα από τις νέες αντιφατικές δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών, ο τύπος μάσκας ΚΝ-95 ή FFP2 προσφέρει μεγαλύτερη προστασία από άλλες που κυκλοφορούν. Ωστόσο είναι και ακριβότερη από τις υπόλοιπες. Στα φαρμακεία, η τιμή της κυμαίνεται από 0,50 λεπτά έως 1 ευρώ η μία.

Δείτε το απόσπασμα από το 27:30:

Μεσσήνη: Συγκλονίζει η 49χρονη μετά την επίθεση με οξύ- «Να μην το περάσει καμία γυναίκα αυτό»

Μεσσήνη: Συγκλονίζει η 49χρονη μετά την επίθεση με οξύ- «Να μην το περάσει καμία γυναίκα αυτό»

Η γυναίκα που δέχθηκε επίθεση με οξύ στο πρόσωπό της μίλησε για το χρονικό της…

Άρτα: Πυροβόλησε και εναντίον της πρώην συζύγου του ο άνδρας που σκότωσε τον πεθερό του

Άρτα: Πυροβόλησε και εναντίον της πρώην συζύγου του ο άνδρας που σκότωσε τον πεθερό του

Σοκ προκαλούν τα νέα στοιχεία του στυγερού εγκλήματος που σημειώθηκε στην Άρτα το απόγευμα της…