Newsroom

Newsroom

Κυβερνητικός "πυρετός" ενόψει ΔΕΘ

Mπροστά τις μηχανές για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, έχει βάλει το Μαξίμου. Συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων για θέματα της αρμοδιότητας τους έχουν προγραμματίσει στελέχη της κυβέρνησης, ώστε να προετοιμάσουν το έδαφος για τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εν όψει της παρουσίας του στην 82η ΔΕΘ, που θα πραγματοποιηθεί στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου.

59aa505f1dc524c13a8b458b

Η προετοιμασία, με φόντο τη ΔΕΘ, την επίσκεψη Μακρόν στην Ελλάδα και την έλευση κλιμακίων των θεσμών για την τρίτη αξιολόγηση, έχει ήδη ξεκινήσει ενώ  τη Δευτέρα, όταν και συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο, υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. 

Η αρχή έγινε χθες Παρασκευή με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο ο οποίος είχε συσκέψεις με δημάρχους και μυδοκαλλιεργητές στο Γραφείο Πρωθυπουργού και τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας, Σταμάτη Βαρδαρό που είχε συσκέψεις με την 3η και 4η ΥΠΕ.

Τη Δευτέρα στις 5 το απόγευμα η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου και η επικεφαλής του Γραφείου Πρωθυπουργού, Κατερίνα Νοτοπούλου θα επισκεφθούν τον πρώην στρατόπεδο “Κόδρα” στην Καλαμαριά για το οποίο έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες παραχώρησης του στην τοπική κοινωνία. Στη συνέχεια η κ. Παπανάτσιου θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους των επιμελητηρίων στο Γραφείο Πρωθυπουργού.

Μακρόν-Αξιολόγηση 

H επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα στις 7-8 Σεπτεμβρίου είναι ιδιαίτερα σημαντική σε επίπεδο πολιτικών συμβολισμών καθώς αναμένεται να τονώσει την διεθνή εικόνα της χώρας σε ένα σημείο καμπής, με την στροφή της οικονομίας σε ανάπτυξη και το θετικό τεστ στις αγορές.

Η προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα, η σταθερή πρόσβαση στις διεθνείς αγορές και το μέλλον της Ευρωζώνης θα είναι τα βασικά θέματα στην ατζέντα των συνομιλιών Μακρόν-Τσίπρα.

Σε ό,τι αφορά την κυβερνητική προετοιμασία για την εν λόγω επίσκεψη, τη Δευτέρα και την Τρίτη θα βρεθούν στο Παρίσι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, προκειμένου να έχουν επαφές με τον γαλλικό σύνδεσμο βιομηχάνων, αλλά και ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Γαλλία.

Tη Δευτέρα συνεδριάζει το EuroWorking Group για το εν λόγω θέμα, ενώ μία ημέρα αργότερα ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Γιώργου Χουλιαράκη, θα έχει συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για τις οικονομικές υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί. Σύμφωνα με πληροφορίες στα σκαριά βρίσκεται και τηλεδιάσκεψη του κ. Τσακαλώτου με τους επικεφαλής των θεσμών πριν το ραντεβού τους.

Τέλος, το Μαξίμου απασχολεί και το επόμενο περιφερειακό συνέδριο για το εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης που θα λάβει χώρα στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου στην Κρήτη.