Κρύο-ζέστη από Μοσκοβισί: Δεν υπάρχει βέτο της Κομισιόν για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπερασπίζεται "πλήρως το στόχο να βοηθηθούν οι πλέον ευάλωτοι" στην Ελλάδα κι ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα άσκησης βέτο για το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες. Ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων κάλυψε ωστόσο τον Ντεκλάν Κοστέλο λέγοντας πως το περιεχόμενο της επιστολής του παρεξηγήθηκε από την ελληνική πλευρά ενώ νωρίτερα είχε πει στη γερμανική "Welt" ότι η Ευρώπη δε θα κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη με κάθε κόστος. 

pierre moscovici

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπερασπίζεται “πλήρως το στόχο να βοηθηθούν οι πλέον ευάλωτοι” στην Ελλάδα κι ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα άσκησης βέτο για το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες. Ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων κάλυψε ωστόσο τον Ντεκλάν Κοστέλο λέγοντας πως το περιεχόμενο της επιστολής του παρεξηγήθηκε από την ελληνική πλευρά ενώ νωρίτερα είχε πει στη γερμανική “Welt” ότι η Ευρώπη δε θα κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη με κάθε κόστος. 

«Υποστηρίζουμε το στόχο να βοηθηθούν οι πιο ευάλωτοι, αυτοί που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση. Δεν τίθεται με κανένα τρόπο θέμα άσκησης βέτο εκ μέρους μας για ένα νομοσχέδιο περί ανθρωπιστικής κρίσης το οποίο είναι αναγκαίο και που συζητήθηκε μεταξύ των κ.κ. Γιούνκερ και Τσίπρα».

Αναφερόμενος στην επιστολή Κοστέλο, ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι η αντιπροσωπεία της Επιτροπής στη Αθήνα, επικεφαλής της οποίας είναι ο Ντεκλάν Κοστέλο, είναι εξαιρετικού επιπέδου και «χαίρουν της πλήρους εμπιστοσύνης τόσο της Επιτροπής όσο και της δικής μου προσωπικά». Ο Επίτροπος είπε πως αυτό που υπογράμμισε ο κ. Κοστέλο, είναι ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας πλαίσιο τη 20ης Φεβρουαρίου, οι ελληνικές αρχές έχουν δεσμευτεί να έχουν διαβουλεύσεις από κοινού με τους εταίρους, ώστε να υπάρχει εκτίμηση του δημοσιονομικού αντικτύπου αυτών των μέτρων. “Δεν θα πρέπει να γίνεται άδικη κριτική στην Επιτροπή”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί, σημείωσε ακόμη, ότι δεν υπάρχει σκλήρυνση των θέσεων της Επιτροπής η οποία εργάζεται για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ τονίζοντας ότι δεν υπάρχει σχέδιο Β και βάση της εργασίας μας είναι η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. 

 

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…