Newsroom

Newsroom

Κορονοϊός: Ξεπέρασε σε θύματα τον SARS

Τρομάζουν οι αριθμοί με τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα .

Coronavirus AP Photo

Ο τελευταίος απολογισμός των νεκρών στην Κίνα αυξήθηκε κατά 89 άτομα, φτάνοντας έτσι στους 811 και ξεπερνώντας τον αριθμό των θυμάτων της επιδημίας που προκάλεσε ο ιός SARS το 2002-2003. Τότε είχαν καταλήξει συνολικά 774 άνθρωποι από επιπλοκές που σχετίζονταν με τον ιό που είχε προσβάλει 8.098 άτομα.

Μέχρι στιγμής τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέρχονται σε 37.198 και μόνο χθες στην ηπειρωτική Κίνα καταγράφηκαν  2.147  νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του 2019-nCoV. Τα περισσότερα αναφέρθηκαν στην επαρχία Χουμπέι, απ’ όπου ξεκίνησε ο θανατηφόρος ιός. Πρόκειται, ωστόσο, για μείωση κατά περίπου 20% συγκριτικά με τα περίπου 3.400 νέα κρούσματα του προηγούμενου 24ωρου.

Γενικά καταγράφονται λιγότερες νέες περιπτώσεις ασθενών κάτι που ίσως αποτελεί ένδειξη ότι η εξάπλωση του ιού αρχίζει να γίνεται με χαμηλότερο ρυθμό καθώς η μία μετά την άλλη χώρα λαμβάνουν έκτακτα μέτρα.

Εκτός Κίνας και Χονγκ Κονγκ έχουν αναφερθεί 288 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 24 χώρες, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Επίσης, σήμερα καταγράφηκαν άλλες έξι περιπτώσεις μεταξύ των 3.700 επιβατών και μελών του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου «Diamond Princess», που βρίσκεται σε καραντίνα στην Ιαπωνία.

Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ που ερευνά την επιδημία του νέου κορονοϊού θα αναχωρήσει για την Κίνα την Δευτέρα ή την Τρίτη, ανακοίνωσε χθες ο επικεφαλής του Οργανισμού, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς.

Υποχρεωτικές οι μάσκες στην ρωσική Άπω Ανατολή

Οι μάσκες προστασίας καθίστανται υποχρεωτικές για τους επαγγελματίες που έρχονται σε επαφή με το κοινό στο Χαμπαρόφσκ, στη ρωσική Άπω Ανατολή, εξαιτίας κυρίως της επιδημίας του νέου κορονοϊού που έχει ξεσπάσει στην Κίνα, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Η απόφαση αυτή θα τεθεί σε ισχύ τη Δευτέρα, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι αρχές της πόλης Χαμπαρόφσκ, πρωτεύουσας της ομώνυμης επαρχίας που βρίσκεται στη μεθόριο με την Κίνα.

«Οι μάσκες προστασίας θα είναι υποχρεωτικές για τους εργαζομένους στις μεταφορές, τα εμπορικά κέντρα και τις τράπεζες, για τους καθηγητές, τους δασκάλους και τους γιατρούς, δηλαδή για όλους αυτούς που έρχονται σε καθημερινή και στενή επαφή με μεγάλο αριθμό ανθρώπων», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πηγή: ΑΠΕ

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…