Newsroom

Newsroom

Κορονοϊός: Ρεκόρ κρουσμάτων σε ΗΠΑ και Γερμανία

Αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων και στην Ινδία - Ξεπέρασαν τους 32.000 οι νεκροί στην Κολομβία - 610 νέοι θάνατοι στη Βραζιλία

COVID

Σχεδόν 100.000 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 καταγράφηκαν χθες Τετάρτη, επομένη των εκλογών, στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, κατά το οποίο πρόκειται για νέο ρεκόρ.

Τα κρούσματα που εντοπίστηκαν ήταν 99.660 μέχρι τις 20:30 (τοπική ώρα· 03:30 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με την ίδια πηγή. Συνολικά, οι μολύνσεις έχουν φθάσει τις 9.477.239 αφότου η πανδημία άρχισε να εξαπλώνεται στην αμερικανική επικράτεια, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει η σχολή ιατρικής με έδρα τη Βαλτιμόρη, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σημειώνεται ότι το πρακτορείο Ρόιτερς, επικαλούμενο τη δική του, χωριστή καταμέτρηση, έκανε λόγο για 100.233 κρούσματα του SARS-CoV-2 την 30ή Οκτωβρίου στις ΗΠΑ, ρεκόρ στη χώρα και παγκοσμίως.

Το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν εξάλλου 1.112 νέοι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού να ανέρχεται σε πάνω από 233.000 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, σύμφωνα με τα δεδομένα του Τζονς Χόπκινς. Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει υποστεί μακράν το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία παγκοσμίως σε απόλυτα μεγέθη.

Η χειρότερη υγειονομική κρίση στη χώρα έπειτα από αυτή της λεγόμενης ισπανικής γρίπης (1918) έχει προκαλέσει τη σοβαρότερη οικονομική κρίση από τη Μεγάλη Ύφεση του 1929 και είχε επίπτωση στις προεδρικές εκλογές, στις οποίες αναμετρήθηκαν ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν.

Η πανδημία ώθησε κυρίως εκατομμύρια Αμερικανούς να ψηφίσουν επιστολικά ή εκ των προτέρων, για να αποφύγουν τις ουρές — και τον κίνδυνο μόλυνσης — την ημέρα των εκλογών, κάτι που σήμανε μεγάλες καθυστερήσεις στην καταμέτρηση.

Χθες Τετάρτη το βράδυ η καταμέτρηση συνεχιζόταν στην Πενσιλβάνια, στην Τζόρτζια και στη Βόρεια Καρολίνα, κρίσιμες πολιτείες που ενδέχεται να κρίνουν σε ποιου τα χέρια θα καταλήξουν τα κλειδιά του Λευκού Οίκου.

Ο Μπάιντεν μετέτρεψε τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης από τον Τραμπ σε αιχμή του δόρατος της επίθεσής του εναντίον του Ρεπουμπλικάνου προέδρου. Ο αρχηγός του κράτους προσβλήθηκε από τον κορονοϊό στις αρχές Οκτωβρίου.

Εκατομμύρια Αμερικανοί έχασαν τις δουλειές τους εξαιτίας του αντίκτυπου της πανδημίας και, παρά την εντυπωσιακή ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας το τρίτο τρίμηνο, πολλοί από αυτούς δεν έχουν ξαναβρεί απασχόληση. Ένα από τα βασικά επιχειρήματα του Τραμπ στην εκστρατεία για την επανεκλογή του, περί της ευρωστίας της αμερικανικής οικονομίας και της ευημερίας που έφερε, κατέρρευσε.

Ινδία: Αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων

Στην Ινδία καταγράφηκε τις προηγούμενες 24 ώρες αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 κατά 50.210, με το σύνολο των μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό να φθάνει τις 8,36 εκατομμύρια περιπτώσεις, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 704 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 124.315 νεκρούς στη γιγαντιαία χώρα της Ασίας.

Ο αριθμός των κρουσμάτων που ανακοινώθηκε είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί από την 25η Οκτωβρίου, με βάση την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Οι μολύνσεις έχουν μειωθεί αφότου έφθασαν στην κορύφωσή τους τον Σεπτέμβριο, αλλά ειδικοί έχουν προειδοποιήσει πως η περίοδος ινδουιστικών εορτών αυτόν τον μήνα υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσουν νέα έξαρση.

Βραζιλία: 610 νέοι θάνατοι

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 610 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και 23.976 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 161.106 νεκρούς επί συνόλου 5.590.025 μολύνσεων, κατά τα στοιχεία του υπουργείου.

Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ, και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων παγκοσμίως, πίσω από αυτούς στις ΗΠΑ και στην Ινδία, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Πάνω από 32.000 οι θάνατοι στην Κολομβία

Οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 αυξήθηκαν κατά 166 τις προηγούμενες 24 ώρες στην Κολομβία φθάνοντας τους 32.013 ως αυτό το στάδιο, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη το υπουργείο Υγείας της χώρας των Άνδεων.

Το ίδιο διάστημα, τα κρούσματα του SARS-CoV-2 αυξήθηκαν κατά 8.692 φθάνοντας τα 1.108.084, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η κολομβιανή κυβέρνηση παρέτεινε τα επιλεκτικά περιοριστικά μέτρα ως την 1η Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της προσπάθειας να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.

Ρεκόρ κρουσμάτων στη Γερμανία

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 19.990 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τις 597.583, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους. Πρόκειται για ημερήσιο αριθμό άνευ προηγουμένου.

Το ίδιο διάστημα, 118 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα να φθάνει τους 10.930 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, κατά την ίδια πηγή.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…