Newsroom

Newsroom

Κορονοϊός: Νέες διευκρινίσεις Χαρδαλιά για το lockdown

Έκκληση για λελογισμένη χρήση της κατ 'εξαίρεση μετακίνησης και  ειδικά ισχυρή σύσταση να αποφεύγονται οι βραδινές μετακινήσεις αν δεν είναι απολύτως αναγκαίες έκανε για άλλη μια φορά ο Νίκος Χαρδαλιάς

koronoios1

Σε διευκρινίσεις σχετικά με τα μέτρα του lockdown που θα τεθεί σε ισχύ από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου, προχώρησε νωρίτερα ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων υπογράμμισε ότι από το πρωί του Σαββάτου θα ισχύει περιορισμός κυκλοφορίας όλο το 24ωρο, με τις μετακινήσεις να γίνονται μέσω αποστολής SMS στο 13033 για λόγους:

– Εργασίας

– Υγείας

– Μετάβασης στο Σχολείο

– Μετάβασης σε Κηδεία

– Μετάβαση για Διαζευγμένους Γονείς

– Μετάβαση σε Τράπεζες

– Η υποχρέωση για την αποστολή SMS δεν ισχύει μόνο για τη Σάμο. Στο νησί αλλά και στην Καρδίτσα (όπου οι μετακινήσεις θα γίνονται κανονικά με SMS) θα λειτουργεί κανονικά το λιανεμπόριο και το χονδρεμπόριο.

Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε ειδική αναφορά στις μετακινήσεις και απηύθυνε έκκληση για λελογισμένη χρήση της κατ ‘εξαίρεση μετακίνησης και  ειδικά ισχυρή σύσταση να αποφεύγονται οι βραδινές μετακινήσεις αν δεν είναι απολύτως αναγκαίες.

Παράλληλα, προειδοποίησε για «σαρωτικούς ελέγχους» και είπε ότι «τα πρόστιμα έχουν διπλασιαστεί». Πλέον για κάθε παράβαση για μη χρήση μάσκας και μετακίνηση που δεν δικαιολογείται  το διοικητικό πρόστιμο είναι 300 ευρώ, για εργοδότη που θα δώσει ψευδή δήλωση για μετακίνηση προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ, σε επιχειρήσεις που λειτουργούν κατά παράβαση ενώ υποχρεούνται σε αναστολή λειτουργίας το προβλεπόμενο πρόστιμο είναι 5.000 ευρώ ενώ για τα φυσικά πρόσωπα που είναι υπεύθυνα για αυτές τις επιχειρήσεις το πρόστιμο είναι 3.000 ευρώ.

Άλλες διευκρινίσεις

 

Επιτρέπονται όλες οι δραστηριότητες πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα.

Θα λειτουργούν super market, mini market, pet shops, περίπτερα, ψιλικά, φούρνοι, μανάβικα, κρεοπωλεία, τα πρατήρια υγρών καυσίμων, τα συνεργεία αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, τα φαρμακεία, οι δομές υγείας, τα καθαριστήρια, οι υπηρεσίες παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών και κούριερ.

Η εστίαση θα είναι ανοιχτή μόνο για delivery και take away.

Για τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας, επιτρέπεται η εξυπηρέτηση των πολιτών μόνο για υπηρεσίες πληρωμής λογαριασμών, ανανέωσης υπολοίπου, επισκευής και αντικατάστασης κινητών συσκευών, καθώς και υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop).

Ειδικά για το ψάρεμα ή το κυνήγι είπε ότι δεν επιτρέπεται.

Αναστέλλονται οι εξετάσεις υποψηφίων οδηγών.

Αναφορά έκανε και στους νεοσύλλεκτους της επόμενης εβδομάδας, λέγοντας πως θα υποβληθούν σε rapid test.

Η είσοδος στη χώρα θα επιτρέπεται μόνο με αρνητικό τεστ κορονοϊού 72 ώρες πριν από τη μετάβαση στις πύλες εισόδου.

Για τη Σάμο και την Καρδίτσα έκανε επίσης ειδική αναφορά, λέγοντας πως λόγω των πρόσφατων καταστροφών θα λειτουργούν καταστήματα λιανεμπορίου και χονδρεμπορίου με είδη που είναι απαραίτητα για την αποκατάσταση των ζημιών. Ειδικά για τη Σάμο είπε ότι δεν θα χρειάζεται αποστολή sms για τις μετακινήσεις τους. 

Σχετικά με το Πολυτεχνείο, ο Νίκος Χαρδαλιάς επιβεβαίωσε τα όσα είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ότι φέτος δεν θα διεξαχθεί η πορεία.

Ο κ. Χαρδαλιάς, επιβεβαίωσε κλείνοντας αυτό που είπε το πρωί ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ότι δηλαδή δεν θα γίνει φέτος η πορεία για το Πολυτεχνείο. 

«Η επέτειος θα τιμηθεί με κατάθεση στεφάνων κατά μόνας από τα κόμματα», ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…