Newsroom

Newsroom

Κορονοϊός: Η Ελλάδα με την τρίτη χειρότερη επίδοση στο 24ωρο

Η Ελλάδα μεταξύ 4 και 5 Αυγούστου κατέγραψε την τρίτη χειρότερη επίδοση μέσα στην πανδημία COVID-19 με 124 κρούσματα

5072600

Η χειρότερη ήταν στις 21 Απριλίου που είχαμε 156 κρούσματα και δεύτερη χειρότερη στις 2 Απριλίου με 129 κρούσματα. Τα 124 κρούσματα φέρνουν και τυπικά την Ελλάδα μεταξύ των χωρών που βρίσκεται άτυπα μέσα στα δεύτερο κύμα της πανδημίας και δικαιολογημένα έχει σημάνει συναγερμός στο επιτελείο της κυβέρνησης. Εν μέσω της κουτσουρεμένης θερινής περιόδου και των μπάνιων του λαού οι επιλογές είναι περιορισμένες και άπαντες ρίχνουν το βάρος τους στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και την τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Χαλάρωση και άνοιγμα συνόρων

Το άνοιγμα των συνόρων, η μετακίνηση των πληθυσμών στην Ευρώπη λόγω των καλοκαιρινών διακοπών καθώς και η επιστροφή στις εστίες τους των οικονομικών μεταναστών που εργάζονται και ζουν στις ΗΠΑ και αλλού καθώς και η χαλάρωση των μέτρων ασφαλείας λόγω του θέρους και των υψηλών θερμοκρασιών είναι σύμφωνα με τους επιδημιολόγους οι βασικότερες αιτίες της έξαρσης της πανδημίας στην Ευρώπη και στις βαλκανικές χώρες. Επίσης ενοχοποιούν κατά ένα μεγάλο ποσοστό τις αντιλήψεις που μεταδίδονται κυρίως μέσω social media σχετικά με την αμφισβήτηση της σοβαρότητας της κατάστασης αλλά και των επιπτώσεων που μπορεί να έχει η πανδημία.

Δυστυχώς τα νούμερα που καταγράφονται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου είναι άκρως ανησυχητικά, ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων θυμίζουν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο ωστόσο σε χαμηλά ποσοστά κρατιούνται τα ποσοστά θνησιμότητας τα οποία για πρώτη φορά δείχνουν να βρίσκονται κάτω του 5% επί των συνολικών κρουσμάτων.

Ισπανία: Τραβάει πάλι την ανηφόρα

Ανησυχητική είναι η κατάσταση και στην Ισπανία η οποία μαζί με την Ιταλία χτυπήθηκαν αλύπητα στο πρώτο κύμα της πανδημίας. Από τα 8.271 κρούσματα στις 26 Μαρτίου πέσαμε στα 167 στις 8 Ιουνίου αλλά από τότε αργά και σταθερά οι αριθμοί των κρουσμάτων και πάλι ανεβαίνουν. Τα νούμερα που ανακοινώθηκαν την Τρίτη 4 Αυγούστου χτύπησαν κόκκινο συναγερμό καθώς εκτοξεύτηκαν στα 5.760 κρούσματα και 26 νεκρούς.

Βουλγαρία: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Στη Βουλγαρία η κατάσταση είναι η χειρότερη από την αρχή της κρίσης. Η χώρα άντεξε στο πρώτο κύμα έχοντας το ανώτερο 94 κρούσματα στις 24 Απριλίου και έφτασε μόλις στα 6 την 1η Ιουνίου. Από εκεί και πέρα όμως τα νούμερα τραβάνε την ανηφόρα με αποκορύφωμα τα 330 κρούσματα τόσο στις 9 Ιουλίου όσο και στις 22 του μήνα. Την Τρίτη 4 Αυγούστου καταγράφηκαν 255 κρούσματα και 11 θάνατοι.

Γερμανία: Πολλά κρούσματα, λίγοι νεκροί

Στη Γερμανία ο εφιάλτης του κορονοϊού κάνει και πάλι αισθητή την παρουσία του. Από τα 6.933 στις 27 Μαρτίου πέσαμε στα 173 κρούσματα στις 7 Ιουνίου αλλά από τότε το γράφημα των κρουσμάτων τραβάει πάλι την ανηφόρα αργά και σταθερά. Στις 3 Αυγούστου είχαμε 760 κρούσματα και μόλις 6 θανάτους διατηρώντας τη Γερμανία μεταξύ των χωρών με τη χαμηλότερη θνησιμότητα από την αρχή της πανδημίας.

Γαλλία: Χτύπησε καμπανάκι

Καμπανάκι χτύπησε και στη Γαλλία. Από τα 7.758 κρούσματα στις 31 Μαρτίου κατέγραψε μόλις 84 κρούσματα στις 24 Ιουνίου αλλά από τότε και πάλι η πανδημία τραβάει την ανηφόρα. Στις 2 Αυγούστου είχαμε 2.820 κρούσματα και 22 νεκρούς.

Βέλγιο: Ο εφιάλτης επιστρέφει

To Bέλγιο που χτυπήθηκε αλύπητα από την πανδημία και αναλογικά με τον πληθυσμό και την έκταση κατέγραψε τεράστιες απώλειες είχε 2.454 ημερήσια κρούσματα στις 15 Απριλίου, αλλά στις 21 Ιουνίου έπεσε μόλις στα 15 κρούσματα. Την Τρίτη 4 Αυγούστου έχουμε ανέβει στα 465 κρούσματα με 5 θανάτους ημερησίως.

Ολλανδία: Μπαίνει πάλι στα δύσκολα

H γειτονική Ολλανδία που επίσης υπέφερε από την πανδημία κατάφερε να ρίξει τους αριθμούς αλλά τις τελευταίες ημέρες τα νούμερα είναι ανησυχητικά. Από τα 1.335 κρούσματα στις 10 Απριλίου φτάσαμε μόλις στα 42 στις 10 Ιουλίου αλλά από τότε η καμπύλη γραμμή στο μιλιμετρέ χαρτί τραβάει την ανηφόρα. Στις 4 Αυγούστου φτάσαμε στα 485 κρούσματα με μόλις έναν θάνατο.

Αλβανία: Αύξηση με γεωμετρική πρόοδο

H Aλβανία άντεξε στο πρώτο κύμα αλλά από τις αρχές Ιουνίου η κατάσταση αργά αλλά σταθερά ξεφεύγει από τον έλεγχο και τα κρούσματα αυξάνονται ανησυχητικά. Από τα 34 κρούσματα στις 25 Απριλίου πέσαμε στο ένα κρούσμα στις 19 Μαΐου αλλά από τότε μέρα με τη μέρα τα κρούσματα του COVID-19 αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Έτσι φτάσαμε στα 82 κρούσματα στις 16 Ιουνίου και στα 130 κρούσματα στις 4 Αυγούστου που αποτελεί ρεκόρ και σε αναλογία είναι διπλάσια από την Ελλάδα.

Σερβία: Θερμό το καλοκαίρι

H Σερβία βίωσε το δεύτερο κύμα πιο νωρίς από όλες τις χώρες της βαλκανικής χερσονήσου. Από τα 445 κρούσματα στις 16 Απριλίου πέσαμε στα 18 την 1η Ιουλίου, ανέβηκαν στα 467 στις 26 Ιουλίου, ενώ την Τρίτη 4 Αυγούστου σημειώθηκαν 287 κρούσματα με 7 νεκρούς.

Σουηδία: Ολα ανάποδα

Αξιοσημείωτη είναι η περίπτωση της Σουηδίας η οποία σε αντίθεση με τις υπόλοιπες χώρες είχε την κορύφωση των κρουσμάτων όταν όλες οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες βρισκόταν στο ναδίρ. Συγκεκριμένα όταν Ιταλία και Ισπανία «έβραζαν» η Σουηδία είχε 738 κρούσματα και 115 νεκρούς (7 Απριλίου). Η κορύφωση έγινε στις 24 Ιουνίου με 1803 κρούσματα. Από τότε είχαμε σταδιακή μείωση μέχρι που φτάσαμε στα 331 κρούσματα και μόλις ένα νεκρό.

Ιταλία: Καμπανάκι προ των πυλών

Στον αντίποδα βρίσκεται η Ιταλία. Aπό τα 6.654 κρούσματα και τους 917 νεκρούς στις 21 Μαρτίου έχουμε φτάσει στα 157 κρούσματα στις 3 Αυγούστου και στους 5 νεκρούς αλλά χθες 5 Αυγούστου είχαμε 100% αύξηση 384 κρούσματα με την κυβέρνηση να χτυπάει καμπανάκια σε όλες τις περιφέρειες.

Πηγή: ethnos.gr

Θρήνος για τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα – Είχε τραυματιστεί και παλιότερα (video)

φωτοβολίδα Μανώλης

Θρήνος για τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα – Είχε τραυματιστεί και παλιότερα (video)

Τα νέα στοιχεία για την τραγωδία στην με τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή…

Ακρίτα για Καρυστιανού: «Σηκώνει στις πλάτες της τον λυγμό και τον θυμό ενός ολοκλήρου λαού»

Ακρίτα Καρυστιανού 1536x814 1

Ακρίτα για Καρυστιανού: «Σηκώνει στις πλάτες της τον λυγμό και τον θυμό ενός ολοκλήρου λαού»

Η Έλενα Ακρίτα με ανάρτησή της στήριξε για ακόμα μια φορά την Μαρία Καρυστιανού και…

«Θετικές» συζητήσεις για ανακωχή στη Γάζα, που έχει μετατραπεί σε «υπαίθριο νεκροταφείο»

γαζα γυναικα

«Θετικές» συζητήσεις για ανακωχή στη Γάζα, που έχει μετατραπεί σε «υπαίθριο νεκροταφείο»

Εντεινόμενες ανησυχίες πως θα ενσκήψει λιμός που «χρησιμοποιείται ως πολεμικό όπλο»

Περίεργο…. δημοσίευμα για δήθεν «Πυρηνικό ριφιφί» στο ΑΠΘ : Διαψεύδει o Πρύτανης το δημοσίευμα ότι έγινε παραβίαση στη Σχολή Θετικών Επιστημών (video)

ΑΠΘ1

Περίεργο…. δημοσίευμα για δήθεν «Πυρηνικό ριφιφί» στο ΑΠΘ : Διαψεύδει o Πρύτανης το δημοσίευμα ότι έγινε παραβίαση στη Σχολή Θετικών Επιστημών (video)

Απόπειρα με αλυσοπρίονο σε χώρο σχολής του ΑΠΘ που βρίσκεται πυρηνικός αντιδραστήρας σύμφωνα με δημοσίευμα.…

Ρομπότ Σοφία: Η πρώτη συνέντευξη στην ελληνική τηλεόραση – «Δεν έχουμε επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο» (video)

Ρομπότ

Ρομπότ Σοφία: Η πρώτη συνέντευξη στην ελληνική τηλεόραση – «Δεν έχουμε επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο» (video)

«Είμαι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω ακριβώς τι είναι», ανέφερε το Ρομπότ…