Newsroom

Newsroom

Κωνσταντοπούλου:Το δημόσιο συμφέρον είναι υπέρτερο κοινωνικό αγαθό από τις μικροσκοπιμότητες των συνδιαχειριστών της εξουσίας

Για την λειτουργία της προανακριτικής επιτροπής για την λίστα Λαγκανρτ μίλησε Ζωή Κωνσταντοπούλου στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση…

Για την λειτουργία της προανακριτικής επιτροπής για την λίστα Λαγκανρτ μίλησε Ζωή Κωνσταντοπούλου στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση της πρότασης 52 Βουλευτών της ΝΔ, ενός του ΠΑΣΟΚ και ενός της ΔΗΜΑΡ, για την επέκταση της διεξαγόμενης προκαταρκτικής εξέτασης κατά του πρώην Υπουργού κ. Γεωργίου Παπακωνσταντίνου, για τη λίστα Λαγκάρντ.

Όπως ανάφερε η κ Κωνσταντοπούλου “πέρασαν οκτώ μήνες από τότε που ο κ. Βενιζέλος, υπό το βάρος της δημοσιότητας, των αποκαλύψεων και της προκαταρκτικής εξέτασης αναγκάστηκε να παραδεχτεί δημόσια ότι είχε στην κατοχή του το USB που του είχε παραδώσει ο κ. Διώτης από το 2011” και συνεχισε “το αρχείο αυτό βρίσκεται έκτοτε στην κατοχή του Υπουργείου Οικονομικών και του σημερινού ΣΔΟΕ υπό τον επικεφαλής του, τον κ. Στασινόπουλο, προσωπική επιλογή του Πρωθυπουργού. Και μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε ένας φορολογικός έλεγχος, δεν έχει συνταχθεί πόρισμα για τους καταθέτες και την περιουσία τους. Και από κανέναν δεν έχει ελεγχθεί ο κ. Στασινόπουλος ως επικεφαλής του ΣΔΟΕ, που έχει την ευθύνη για τη σύνταξη αυτού του πορίσματος”.

Αναφερόμενη στον μάρτυρα Σάμπυ Μιωνή, τον διαχειριστή των 550 εκ δολαρίων της λίστας Λαγκάνρτ τόνισε “ο κ. Στασινόπουλος κατά το χρόνο που είχε στην κατοχή του το ηλεκτρονικό αρχείο, στις 2 Οκτωβρίου 2012, κατέθεσε ότι δεν το άνοιξε ποτέ. Από την εργαστηριακή πραγματογνωμοσύνη προέκυψε ότι την κρίσιμη μέρα και ώρα ανοίχθηκαν πέντε αρχεία. Το ένα αφορά συγγενή εξ αγχιστείας κορυφαίου κομματικού στελέχους και Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Το άλλο αφορά τον κ. Σάμπυ Μιωνή, τον μάρτυρα αυτόν που εμποδίζετε επί τόσους μήνες να εξεταστεί διά ζώσης από την Επιτροπή. Και θα πρέπει να εξηγήσετε οι της Κυβέρνησης γιατί σπαταλήσατε τόσο χρόνο για να μην εξεταστεί ο κ. Σάμπυ Μιωνή, ο συνδεόμενος επαγγελματικά και φιλικά με τον κ. Παπασταύρου, σημερινό σύμβουλο του κυρίου Πρωθυπουργού”.

Σχετικά με κ.Παπακωνσταντινού αλλά και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο η κ Κωσταντοπούλου είπε “είναι τυχαίο ότι αντίστοιχες νομοθετικές ρυθμίσεις αποτελούν το αντικείμενο της σημερινής διερεύνησης για τη λίστα Λαγκάρντ, αφού και ο κ. Παπακωνσταντίνου, ως παντοδύναμος Υπουργός, έφερε διατάξεις που η τότε Βουλή ψήφιζε καταχειροκροτώντας όρθια και σύσσωμη, -η πλειοψηφία εννοώ- και από τις οποίες επωφελούντο καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ;” και συνέχισε “ είναι τυχαίο ότι νομοθετικές ρυθμίσεις που επηρεάζουν ή ωφελούν καταθέτες της λίστας έφερε και ο κ. Βενιζέλος, σε χρόνο κατά τον οποίο, όπως από όλα τα στοιχεία καταφαίνεται, είχε στα χέρια του τη λίστα Λαγκάρντ; Να πιστέψουμε ότι ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν είχαν δει στη λίστα -που ως αρχείο πολύτιμο διακίνησης, δύναμης και επιρροής παρέδωσε ο κ. Διώτης στον κ. Βενιζέλο- τα ονόματα Μπόμπολας και Λαυρεντιάδης;”

Σχετικά με τον πρόεδρο της προανακριτικής επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναρωτήθηκε “είναι τυχαίο που ο κ. Μαρκογιαννάκης και η κυβερνητική πλειοψηφία της Επιτροπής αποτρέπουν ξανά και ξανά την κλήση του κυρίου Ζανιά;”ενω οσον αφορά στο Ηλια Πλασκοβίτη τόνισε “είναι τυχαίο που ο κ. Ηλίας Πλασκοβίτης, εκείνος που αναγκάζεται σήμερα να παραδεχθεί ότι είναι ο υπογράφων το έγγραφο διακρατικής συνεργασίας για την παράδοση της λίστας Λαγκάρντ, εκείνος που προφασιζόταν ότι ατύπως όλα έγιναν και τίποτα δεν γνωρίζει, σήμερα υπηρετεί στην Τράπεζα της Ελλάδος ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής;”

Ολοκληρώνοντας η Ζωη Κωνσταντοπούλου είπε “αφού αποδεικνύεται πια απροσμάχητα ότι είναι επίσημο έγγραφο η λίστα Λαγκάρντ και ήλθε επισήμως, γιατί δεν διατυπώνετε κατηγορία και αίτηση ελέγχου και για το αδίκημα της υπεξαγωγής εγγράφου; Γιατί δεν λέτε τίποτε για τον κ. Βενιζέλο, για τον οποίο ενισχύονται τα στοιχεία μέσα από τη διερεύνηση;
Γιατί δεν λέτε τίποτε για τον κ. Παπανδρέου, για τον οποίο, επίσης, έχουν ενισχυθεί τα στοιχεία μέσα από τη διερεύνηση; Ποιος νοθεύει μέχρι και σήμερα τα Πρακτικά της Επιτροπής; Ποιος διαγράφει αυτά που λέγονται και αυτά που ρωτιούνται και ποιος χαριεντίζεται με μάρτυρες, οι οποίοι αποδεικνύεται ότι έχουν ένοχο και ύποπτο ρόλο;”

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

mixaloliakos

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

Το δικαστήριο όφειλε να εξετάσει αν ο κρατούμενος θεωρείται επικίνδυνος για τέλεση νέων εγκληματικών πράξεων,…

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

gaza 7

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

Κατάρ, Αίγυπτος και ΗΠΑ αναμένουν την απάντηση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος - «Αν πρέπει να…

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του