Newsroom

Newsroom

Κόλαφος για Ερντογάν το ψήφισμα της αμερικανικής Βουλής για την βία έξω από την πρεσβεία

Κόλαφος για τον Ταγίπ Ερντογάν και την κυβέρνησή του αποτελεί το ψήφισμα της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, με το οποίο καταδικάζεται με έντονο τρόπο η βία εναντίον Αμερικανών πολιτών, έξω από την τουρκική πρεσβευτική κατοικία, στην λεωφόρο Μασαχουσέτης, στην Ουάσιγκτον.

5937d07e1dc524376a8b47ca

Την ίδια στιγμή έγινε γνωστό ότι ο Λευκός Οίκος «βγάζει φωτιές» για τον Ερντογάν, διότι έλαβε θέση υπέρ του Κατάρ, το οποίο κατηγορείται για υπόθαλψη της τρομοκρατίας των τζιχαντιστών. Στην Ουάσιγκτον αρχίζουν να πιστεύουν ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας «έχει περάσει την κόκκινη γραμμή» και βρίσκεται απέναντι στα αμερικανικά στρατηγικά συμφέροντα. 

«Η απομόνωση του Κατάρ δεν θα επιλύσει κανένα πρόβλημα», δήλωσε ο κ. Ερντογάν σε ομιλία του σε μέλη του κόμματος του. Τόνισε, ευρισκόμενος εκτός αμερικανικής και δυτικής γραμμής: «Δεν θεωρούμε αποτελεσματικό το μέτρο επιβολής κυρώσεων ενάντια στο Κατάρ. Σε μια περίοδο που ιδιαίτερα χρειαζόμαστε αλληλεγγύη και συνεργασία, αυτή η κατάσταση δεν θα επωφελήσει κανέναν στην περιοχή μας», πρόσθεσε.

Το ψήφισμα της αμερικανικής Βουλής αποτελεί την απόλυτη καταδίκη για τον Πρόεδρο της Τουρκίας, αφού εναντίον της χώρας του και του ιδίου ψήφισαν 397 βουλευτές και υπέρ της ούτε ένας εκπρόσωπος του αμερικανικού Έθνους. 

Της προσπάθειας ηγήθηκε ο πρόεδρος της Βουλής, Ρεπουμπλικανός Πολ Ράιαν, ο οποίος είναι όψιμος φίλος του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κινήσεις των βουλευτών είχαν τη σιωπηλή έγκριση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το οποίο ακόμα και τώρα δείχνει ευαισθησία στα ανθρώπινα δικαιώματα, όταν αφορούν Αμερικανούς πολίτες.

Μία μεγάλη αποκάλυψη έκανε η ιστοσελίδα , για τα επεισόδια που έγιναν έξω από την τουρκική πρεσβευτική κατοικία στην Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα

«The Daily Caller», η οποία ανέλυσε το βίντεο από τα επεισόδια, που δημοσιοποίησε η τουρκική υπηρεσία της «Φωνής της Αμερικής» κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Ερντογάν έδωσε εντολή στους φρουρούς του να χτυπήσουν τους Κούρδους. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ειδικός ανέλυσε τον ήχο και ακούει τον Ερντογάν να συνομιλεί μέσα από το το αυτοκίνητό του με έναν αστυνομικό και να δίνει εντολή για έναρξη της επίθεσης στους Κούρδους διαδηλωτές, με την φράση: «επιτεθείτε» 

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…