Newsroom

Newsroom

«Αποτέλεσμα βαναυσότητας» τα αγαπημένα μας χαρακτηριστικά σε κατοικίδια ράτσας

Το Pirate Pet, εξηγεί σε μια εκτενή ανάρτηση το γιατί μπορεί αυτό να αποκαλείται βάναυσο;

cat g17ca5bb7d 1920

«Αυτό δεν είναι χαριτωμένο. Αυτό είναι βάναυσο», δήλωσε η Cat The Vet, κτηνίατρος με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο στο κανάλι της TikTok, ενώ έδειχνε μια φωτογραφία της πιο χαριτωμένης Περσικής γάτας με επίπεδο πρόσωπο.

Θυμίζοντας την εμβληματική Grumpy Cat, δεν θα εκπλαγείτε αν αυτή η αξιολάτρευτη γούνινη μπάλα είχε μια σελίδα στο Instagram με χιλιάδες followers.

Το Pirate Pet, εξηγεί σε μια εκτενή ανάρτηση το γιατί μπορεί αυτό να αποκαλείται βάναυσο;

Σε μια σειρά από διαφωτιστικά βίντεο στο TikTok, η Cat The Vet εκθέτει όλες τις δημοφιλείς και απίστευτα χαριτωμένες φυλές κατοικίδιων που υποφέρουν από πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η σειρά βίντεο με τίτλο “Κατοικίδια που οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι χαριτωμένα αλλά δεν είναι!” δείχνει πραγματικά την όχι και τόσο όμορφη πλευρά των αγαπημένων μας πλασμάτων που συχνά αγνοείται. Από τις scottish fold γάτες και τους σκύλους με επίπεδα πρόσωπα μέχρι τις munchkin και τις περσικές γάτες, τα βίντεο της Cat δίνουν μια εντελώς νέα οπτική σχετικά με τα “χαριτωμένα” χαρακτηριστικά των κατοικίδιων και για το πώς στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι εξουθενωτικά για αυτά.

1.Scottish Fold γάτες

«Κοίτα αυτά τα μικρά χαριτωμένα διπλωμένα αυτιά, δεν είναι αξιολάτρευτα; Ξέρεις γιατί διπλώνουν; Επειδή έχουν αδύναμο, αχρηστευμένο χόνδρο μέσα τους, που τα κάνει να καταρρέουν κάτω από το βάρος τους. Ξέρετε πού αλλού έχετε χόνδρο; Σε κάθε άρθρωση στο σώμα σας. Και ξέρεις τι σου δίνει ο φρικτός, αδύναμος χόνδρος; Αρθρίτιδα. Μια απίστευτα επώδυνη, εξουθενωτική πάθηση των αρθρώσεων που αναπαράγουμε σκόπιμα σε αυτές τις γάτες, μόνο και μόνο επειδή πιστεύουμε ότι τα μικρά πεσμένα αυτιά τους φαίνονται χαριτωμένα. Αλλά δεν είναι και τόσο καλή δικαιολογία για την εκτροφή μιας γάτας που περνά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της εντελώς ανάπηρη και καταλήγει να υποβάλλεται σε ευθανασία πολύ νωρίς επειδή δεν μπορεί καν να περπατήσει. Αν δείτε αυτές τις γάτες να χρησιμοποιούνται από εταιρίες σε διαφημίσεις ή διαφημίζονται από διασημότητες ενημερώστε τους ότι αυτό δεν είναι χαριτωμένο. Αυτό είναι βάναυσο».

2.Ράτσες σκύλων με επίπεδο πρόσωπο

«Αυτά τα σκυλιά έχουν καταπληκτικές προσωπικότητες που τα κάνουν υπέροχα κατοικίδια, αλλά πρέπει να μιλήσουμε για το πόσο υποφέρουν για να έχουν αυτή την εμφάνισή. Πολλά από αυτά τα σκυλιά δυσκολεύονται να αναπνεύσουν κανονικά, ξεκινώντας από τα ρουθούνια που συχνά είναι απλώς μικρές σχισμές και τα πρόσωπά τους μπορεί να είναι επίπεδα εξωτερικά, αλλά εσωτερικά συχνά έχουν σχεδόν τόσο ιστό όσο ένας σκύλος με μύτη κανονικού μήκους που μπορεί πραγματικά να θέσει σε κίνδυνο τους αεραγωγούς τους. Ξέρετε εκείνες τις χαριτωμένες φωτογραφίες σε όλο το διαδίκτυο με σκύλους που κοιμούνται με παιχνίδια στο στόμα τους ή τα κεφάλια τους στηριγμένα ψηλά; Το κάνουν γιατί όταν χαλαρώνουν, όλος αυτός ο επιπλέον ιστός στο πίσω μέρος του στόματός τους καταρρέει εντελώς και χωρίς το παιχνίδι ή το να στηρίζουν το κεφάλι τους ψηλά, κυριολεκτικά θα πνίγονταν ενώ κοιμούνται.

Υποφέρουν επίσης από πολλά δερματικά προβλήματα,πολύ φαγούρα λόγω των αρκετών πτυχών του δέρματος τους. Η επώδυνη οδοντική τερηδόνα είναι επίσης συχνή επειδή η ίδια ποσότητα δοντιών ενός κανονικού σκύλου μπλοκάρεται σε αυτό το μικροσκοπικό χώρο.Οι ανωμαλίες της σπονδυλικής στήλης είναι επίσης συχνές, που σημαίνει ότι μπορεί να δυσκολεύονται να περπατήσουν και να παραλύσουν. Ενώ τα χαριτωμένα, διογκωμένα μάτια οδηγούν στο να υποφέρουν συχνά από επώδυνα προβλήματα στα μάτια τους».

3.Munchkin Cats

«Αυτές οι γάτες έχουν μια γενετική μετάλλαξη που κάνει τα πόδια τους πολύ κοντά. Καταλαβαίνω γιατί αρέσουν στους άνθρωπους, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι εκτρέφουμε σκόπιμα γάτες με μια εξουθενωτική γενετική μετάλλαξη, μόνο και μόνο επειδή πιστεύουμε ότι φαίνονται χαριτωμένες. Σκεφτείτε πόσο δραστήριες είναι οι γάτες από τη φύση τους, πόσο τους αρέσει να τρέχουν, να πηδούν και να παίζουν. Οι γάτες Munchkin εξακολουθούν να έχουν αυτά τα ένστικτα, αλλά δεν μπορούν να το κάνουν τόσο πολύ ή εξίσου καλά επειδή τις έχουμε περιορίσει εσκεμμένα. Οι ακτινογραφίες δείχνουν πόσο παραμορφωμένα είναι τα άκρα και οι αρθρώσεις τους. Κοιτάξτε πόσο λείο και ίσιο είναι το άκρο της κανονικής γάτας, σε σύγκριση με το πόσο κοντές και στριμμένες είναι οι αρθρώσεις της γάτας Munchkin. Κοιτάξτε πόσο ομαλή και καθαρή είναι η άρθρωση του αγκώνα σε μια κανονική γάτα σε σύγκριση με πόσο φρικτή είναι αυτή στη γάτα Munchkin. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι μόνο σωματικά περιορισμένες στο πόσο μπορούν να κινηθούν, αλλά ότι αυτή η άρθρωση θα είναι επίσης πολύ επώδυνη. Η International Cat Care, ένας από τους κορυφαίους επιστημονικός φορείς για την έρευνα των αιλουροειδών στον κόσμο,έκανε την εξής δήλωση για τις γάτες Munchkin: “Η θέση μας σχετικά με τις γάτες αναπαραγωγής είναι ότι: κυρίως δεν πρέπει να προκαλείται βλαβη.Όταν η εμφάνιση προκαλεί προβλήματα, τότε δεν πρέπει να το αποδεχόμαστε μια φυλή που βασίζεται σε μια γενετική παραμόρφωση».

4.Toad Bulldog, ή Exotic Bully

«Ουσιαστικά είναι σαν κάποιος ήρθε να είπε ” ας πάρουμε το μπουλντόγκ με το επίπεδα πρόσωπα και το προβληματικό δέρμα και τα τρομερά προβλήματα υγείας και να το κάνουμε χειρότερο!” Κοιτάξτε το σχήμα των άκρων αυτού του καημένου σκύλου. Αυτό είναι βασικά δυσπλασία αγκώνα, δυσπλασία ισχίου, φρικτή αρθρίτιδα, εντελώς και απολύτως προκαθορισμένη. Αυτά τα σκυλιά δυσκολεύονται πολύ ακόμη και να περπατήσουν. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος θα επέλεγε να εκτρέφει έναν σκύλο που σαφώς θα υποφέρει για την εμφάνισή του για όλη του τη ζωή. Σε ορισμένες χώρες, η παραγωγή αυτών των σκύλων είναι παράνομη επειδή χαρακτηρίζεται ως «εκτροφή βασανιστηρίων». Και φυσικά, απλώς για να προσθέσουν και εναν τραυματισμό στην βλάβη, κόβουν πάντα και τα αυτιά τους».

5. Ράτσες γάτας με επίπεδο πρόσωπο.

«Τα μικροσκοπικά ρουθούνια τους αναπόφευκτα δυσκολεύουν πραγματικά την αναπνοή τους. Μπορείτε να δείτε πόσο στενά, τσιμπημένα και στριμωγμένα είναι τα πρόσωπά τους όταν τα συγκρίνετε με μια κανονική γάτα. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι υποφέρουν από οδοντικά προβλήματα επειδή δεν υπάρχει χώρος για τα δόντια τους! Τα κρανία τους είναι πραγματικά κακοσχηματισμένα και επίπεδα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά εγκεφαλικά προβλήματα και ακόμη και να αποβούν μοιραία.Τα επίπεδο πρόσωπο οδηγεί στο να μην μπορουν τα δάκρυα να στραγγίσουν σωστά, γεγονός που μπορεί να τους αφήσει με κολλώδες, βρώμικο, επώδυνα μολυσμένο δέρμα στο πρόσωπό τους. Και αυτά τα μεγάλα μεγάλα μάτια που είναι τόσο πολύτιμα;

Είναι πραγματικά ευάλωτα στα προβλήματα επειδή είναι πολύ έξω. Τέλος, αυτή ή εξαιρετικά φουντωτή χοντρή γούνα που δεν μπορούν να ελπίζουν ότι θα περιποιηθούν οι ίδιες».

6 Σκύλοι Πεκινουά

“Οι σκύλοι αυτοί υποφέρουν πολύ λόγω της εμφάνισής τους. Τα κρανία τους είναι επίπεδα, πράγμα που σημαίνει ότι υποφέρουν από όλα τα προβλήματα που έχουν οι βραχυκεφαλικές ράτσες, όπως προβλήματα με τα μάτια, την αναπνοή, τις πτυχές του δέρματος. Όταν συγκρίνετε τον σκελετό τους με έναν κανονικό σκύλο, μπορείτε να δείτε γιατί υποφέρουν επίσης με τόσα προβλήματα κινητικότητας.

Τα Πεκίνουα είναι πολύ ευάλωτα στην υπερθέρμανση, κυρίως λόγω της τεράστιας γούνας με την οποία έχουν εκτραφεί, αλλά και λόγω των επίπεδων προσώπων τους. Σε αυτήν την εικόνα ενός σκύλου πεκινουά “Best In Show”, μπορείτε να δείτε ότι κάθεται σε μια παγοκύστη για να τον κρατήσει δροσερό στην αρένα.”

Πηγή: Pet Pirate, με πληροφορίες από το ΒoredPanda

 

 

 

Σημαντική αποκάλυψη Βερύκιου: «Υπάρχει έντονος προβληματισμός στη ΝΔ για το πώς μπορούν να “πιάσουν” τον Κασσελάκη» (video)

δημος βερυκιοσ

Σημαντική αποκάλυψη Βερύκιου: «Υπάρχει έντονος προβληματισμός στη ΝΔ για το πώς μπορούν να “πιάσουν” τον Κασσελάκη» (video)

Τον έντονο προβληματισμό της κυβέρνησης σχετικά με τη δημοτικότητα του Στέφανου Κασσελάκη αποκάλυψε ο Δήμος…

Φλέσσα: Επιμένει στη δήλωση για τα Τέμπη – «Όλοι μαζί σκοτώσαμε τα παιδιά, δεν φταίει καμία κυβέρνηση» (video)

5299770

Φλέσσα: Επιμένει στη δήλωση για τα Τέμπη – «Όλοι μαζί σκοτώσαμε τα παιδιά, δεν φταίει καμία κυβέρνηση» (video)

«Παραποιούνται οι δηλώσεις μου», δηλώνει η υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Βίκυ Φλέσσα