Κέρκυρα: Πώς φτάσαμε στο χάος και στα μαχαιρώματα – Βίντεο από τη συμπλοκή των μαθητών

Τι οδήγησε στην αιματηρή συμπλοκή εφήβων στην Κέρκυρα - Οι νέες πληροφορίες

Κέρκυρα

Σοκ έχει προκαλέσει σε όλη τη χώρα η είδηση της συμπλοκής ανήλικων με μαχαίρι στην πλατεία Σαρόκο στην Κέρκυρα.

Ο λεκτικός τσακωμός 17χρονου και 14χρονου κατέληξε σε αιματηρό περιστατικό, με τον πρώτο να μαχαιρώνει τον δεύτερο, έναν 18χρονο και έναν 49χρονο που πήγε να παρέμβει.

Αναπάντητα ωστόσο παραμένουν τα ερωτηματικά για το πρωτοφανές περιστατικό νεανικής βίας στην Κέρκυρα και για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες, μέρα μεσημέρι μπροστά στα μάτια έκπληκτων και έντρομων περαστικών, νεαρά άτομα συνεπλάκησαν με τον ένα να τραβά σουγιά και να τραυματίζει άλλους τρεις.

Σε ερωτικά κίνητρα αποδίδεται σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ο καβγάς ενώ 17χρονος τραυματίας, ο ένας εκ των τριών θυμάτων, οδηγήθηκε με ασθενοφόρο στα Ιωάννινα προκειμένου να υποβληθεί σε αγγειογραφία.

Σύμφωνα με το corfupress.com τόσο ο 17χρονος όσο και οι υπόλοιποι τραυματίες δεν διατρέχουν κίνδυνο αλλά, εκτός ενός 49χρονου που δέχθηκε επιφανειακή μαχαιριά όταν απλά πήγε να χωρίσει τα παιδιά από τη συμπλοκή που πήρε εξιτήριο όταν του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, παραμένουν στο Νοσοκομείο.

Εν τω μεταξύ, αύριο θα κριθεί αν ο δράστης κληθεί σε απολογία με τη διαδικασία του αυτοφώρου ή αν η Εισαγγελία θα διατάξει να αφεθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι ελεύθεροι παραπέμποντας την υπόθεση σε τακτική δικάσιμο.

Πρόκειται για τους Ρ.Α., ετών 17, θύτη του μαχαιρώματος και τους Χ.Ι., 14 ετών και Λ.Κ., 17 ετών που δέχθηκαν τα χτυπήματα, ενώ ο Ρ.Σ. ήταν απλά περαστικός που προσπάθησε να χωρίσει τους εμπλεκόμενους.

Κέρκυρα: Οι νεότερες πληροφορίες

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, ο 17χρονος Ρ.Α., θύτης του μαχαιρώματος, είχε σχέση με την αδελφή του 14χρονου Χ.Ι. Για άγνωστο λόγο (διερευνάται αν υπήρξε ραντεβού ξεκαθαρίσματος λογαριασμού), ο Ρ.Α. συναντήθηκε με τους Χ.Ι. και Λ.Κ. που ήταν παρέα και με άλλα παιδιά στο Σαρόκο, όταν ο Ρ.Α. επιτέθηκε φραστικά στην παρέα αυτή.

Ακολούθησε συμπλοκή με χτυπήματα κατά του Ρ.Α., με τον τελευταίο να βγάζει από την τσέπη του αιχμηρό αντικείμενο τύπου σουγιά καταφέρνοντας πολλαπλά χτυπήματα σε μηρό, πλευρά και χέρια στους Χ.Ι. και Λ.Κ., με ένα από αυτά να βρίσκει στο πόδι τον Ρ.Σ. που πήγε να τους χωρίσει.

Ο 17χρονος θύτης τράπηκε αμέσως σε φυγή, όταν είδε ότι μαχαίρωσε τους δύο επίσης ανήλικους ενώ έσπευσαν ασθενοφόρα που παρέλαβαν τους τραυματίες εκτός κινδύνου και τους μετέφεραν στο Νοσοκομείο.

Μετά από έρευνες της ΕΛΑΣ, ο 17χρονος συνελήφθη περίπου 45 λεπτά μετά το περιστατικό σε άλλο σημείο της πόλης, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως η κόντρα προϋπήρχε εδώ και μερικές εβδομάδες.

Κέρκυρα: Αποκλειστικά βίντεο από τη συμπλοκή

Δικογραφία

Μέχρι στιγμής η δικογραφία σχηματίζεται καθώς η προανάκριση συνεχίζεται από την Αστυνομία, ενώ αύριο Πέμπτη αναμένεται να σχηματιστούν οι κατηγορίες σχετικά με την υπόθεση οπότε και θα αποφασιστεί από τις εισαγγελικές αρχές η δικαστική συνέχεια της υπόθεσης.

Έχουν κυκλοφορήσει ήδη βίντεο που απεικονίζουν τη συμπλοκή ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως το οπτικό υλικό που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικές αρχές είναι πλούσιο.

Ειδήσεις σήμερα:

Απίστευτη δήλωση του Μ. Σφακιανάκη για τη γυναικοκτονία – Η 28χρονη προκαλούσε γιατί φαινόταν ευτυχισμένη στα social media! (video)

Βίντεο ντοκουμέντο: Άγριο ξύλο μεταξύ Αρχιμανδρίτη και Μητροπολίτη μέσα σε ναό στην Κωνσταντινούπολη

Πώς προέκυψε και πού οδηγείται η κρίση Μητσοτάκη – Μαρινάκη;

Γυναικοκτονία: Ο «coach…» της Κατεχάκη προχωρά σε νέο «rotation» στην ΕΛ.ΑΣ-Μήπως να προτείνει απογευματινά περιπολικά… η έκτακτα Α.Τ για τις υπηρεσίες του πολίτη;

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…