Κατρούγκαλος: Επιβάλλεται η νομιμότητα την οποία δεν κατάφεραν 14 κυβερνήσεις

Για νομιμότητα που επιβάλλεται στον τηλεοπτικό τοπίο, κάτι που, όπως είπε, δεν κατάφεραν να κάνουν 14 κυβερνήσεις, έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του πλειοδοτικού διαγωνισμού για τις τέσσερεις τηλεοπτικές άδειες.

NewsRoom 02/09/2016 | 12:12

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης μίλησε για απροσδόκητο δώρο εσόδων.

«Ήταν σημαντικά αυτά που συνέβησαν χθες. Αν ήταν σωστά τα μαθηματικά χθες του κ. Πρετεντέρη, στο χθεσινό του άρθρο, 14 κυβερνήσεις δεν μπόρεσαν να επιβάλουν τη νομιμότητα. Αυτό έγινε. Είναι ζήτημα που εκφεύγει των Μέσων Ενημέρωσης, είναι ζήτημα δημοκρατίας, κράτους δικαίου και αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου που λέγεται διαπλοκή», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Κατρούγκαλος στη Βουλή.

«Ελπίζω ότι δεν είστε από αυτούς που λένε ότι χθες στις 3.00 τα μεσάνυχτα τελείωσε η διαπλοκή», σχολίασε ο προεδρεύων του Σώματος της Ολομέλειας και βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης. «Το αντίθετο. Όμως έγινε ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα», απάντησε ο κ. Κατρούγκαλος.

Το αποτέλεσμα της διαγωνιστικής διαδικασίας για τις τηλεοπτικές άδειες, είχε σχολιάσει νωρίτερα και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Τρύφων Αλεξιάδης, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Οι πρόσφατες εξελίξεις με τα απροσδόκητα έσοδα από τον τηλεοπτικό διαγωνισμό -κανείς δεν περίμενε αυτό το δώρο- δίνει στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να αυξήσει τα δημόσια έσοδα και να προχωρήσει στη καλύτερη διαχείρισή τους».

«Ως εφοριακός, όπως ξέρετε, πρώτα πρέπει να μπουν τα λεφτά στο ταμείο και μετά να πανηγυρίζετε», σημείωσε από την πλευρά του ο Ν. Κακλαμάνης.