Newsroom

Newsroom

Καταπέλτης ο Κοντονής: Μεγαλοπαράγοντες και επαγγελματίες οπαδοί ευθύνονται για τη βία στα γήπεδα

Λάβρος ήταν ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής

2289190

Λάβρος ήταν ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής για τους «μεγαλοπαράγοντες» που καλλιεργούν τη βία εντός και εκτός γηπέδων, ενώ έκανε λόγο για «επαγγελματίες οπαδούς» που προσφέρουν υπηρεσίες επί πληρωμή.

Την έναρξη κοινών δράσεων της αστυνομίας με τους φορείς εκπαίδευσης και αθλητισμού, κατά της ενδοσχολικής και αθλητικής βίας, το λεγόμενο bullying και την προστασία των παιδιών από τους «αόρατους κινδύνους» του διαδικτύου, σηματοδοτεί το πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας, (ΕΘΝΟΑ), που υπογράφηκε το βράδυ της Δευτέρας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή τη σημερινή «Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα 2015», παρουσία της «αφρόκρεμας» των Ελλήνων ολυμπιονικών, σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού, Γιάννη Πανούση και του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή.

Ο κ. Πανούσης χαρακτήρισε την εκδήλωση αρχή του διαλόγου για το «όραμα ενός παγκόσμιου αθλητικού κινήματος», το οποίο θα συμβάλει στην ανάδειξη πανανθρώπινων αξιών και στην «ενδυνάμωση της ανθρωπιάς όλων προς όλους».

Καταπέλτης για την αθλητική βία και «τους μεγαλοπαράγοντες που την καλλιεργούν συστηματικά» ήταν ο κ. Κοντονής, ο οποίος τόνισε: «Το πρόβλημα με τη βία στα γήπεδα και τον αθλητισμό καλλιεργείται από συγκεκριμένους παράγοντες. Πρώτα απ’ όλα οι ίδιοι οι μεγαλοπαράγοντες των ομάδων και του αθλητισμού, οι οποίοι καλλιεργούν συστηματικά -όχι όλοι, ορισμένοι- αυτά τα φαινόμενα, εκμεταλλεύονται τις στρατιές των οπαδών για ιδιοτελή συμφέροντα, ή ορισμένες φορές, αν δεν τις συγκροτούν, τις υποθάλπτουν ή τις ανέχονται».

Επίσης, ο υφυπουργός Αθλητισμού έκανε λόγο για «επαγγελματίες οπαδούς», οι οποίοι με οικονομικές απολαβές προσφέρουν τις «υπηρεσίες» τους, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι σε αντιπαράθεση με τα παραπάνω, υπήρξαν παράγοντες που συγκρούστηκαν και απέτυχαν να ξεριζώσουν το φαινόμενο με τη δράση των χούλιγκαν.

Ο κ. Κοντονής τόνισε ότι πρωταρχικός στόχος είναι το υπουργείο να επαναφέρει τον αθλητισμό στα σχολεία, γι’ αυτό έχει έλθει σε επικοινωνία με τον υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκαυμάτων, Αριστείδη Μπαλτά, ώστε να δημιουργηθούν δράσεις και αγώνες «που δεν αφήνουν τον νέο άνθρωπο να γίνει οπαδός και μετά χούλιγκαν».

Επιπλέον, χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη συμφωνία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στον τομέα της πρόληψης και ευχαρίστησε τον κ. Πανούση και τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ γι’ αυτή την πρωτοβουλία.

Όπως έγινε γνωστό από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προτίθεται να προχωρήσει στην υλοποίηση συνόλου καινοτόμων δράσεων, με στόχο την ενημέρωση και κατάρτιση όσον αφορά όλο το εύρος χρήσης των ηλεκτρονικών υπολογιστών και τα προβλήματα που προκύπτουν μέσω αυτών.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…