Newsroom

Newsroom

"Καταιγίδα" πυρών στο Αιγαίο – Από αύριο ξεκινούν και οι δοκιμές πειραματικών τακτικών (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Γέμισε το Αιγαίο από πλοία του Πολεμικού Ναυτικού που θα λάβουν μέρος στην άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2016» Πρόκειται για την μεγαλύτερη ετήσια άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού και σε αυτή συμμετέχει το σύνολο των διαθέσιμων μονάδων.

5755580b1dc5243b398b4591

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του koutipandoras.gr, σήμερα αναμένεται να «βρέξει» πυραύλους και πυρά από τις μονάδες του ΠΝ, ενώ από αύριο θα αρχίσουν οι «εκπλήξεις» για την απέναντι πλευρά, καθώς θα αρχίσουν να εκτελούνται και να δοκιμάζονται τα ειδικά σχέδια και η εφαρμογή πειραματικών και καινοτόμων τακτικών τις οποίες έχει εξαγγείλει και με σχετική ανακοίνωσή του το Πολεμικό Ναυτικό καθώς:

«Κύριος αντικειμενικός σκοπός της άσκησης είναι η διατήρηση και προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής εκπαίδευσης και ετοιμότητας των μονάδων, ενώ προβλέπεται η εκτέλεση πολλαπλών αντικειμένων στο πλαίσιο της διακλαδικής συνεργασίας με τους άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και η δοκιμή ειδικών σχεδίων και η εφαρμογή πειραματικών και καινοτόμων τακτικών».

Σε κάποια από τα σενάρια της άσκησης θα συμμετάσχει και η Πολεμική Αεροπορία καθώς κρίνεται απαραίτητη η αεροναυτική συνεργασία στο δύσκολο περιβάλλον του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου.

Για την ιστορία αξίζει να σημειωθεί πως η παρουσίαση της άσκησης έγινε την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 στο αμφιθέατρο της Βάσης Υποβρυχίων στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Τις ασκήσεις και τις βολές που πραγματοποίησαν πλοία του στόλου στο πεδίο βολής της Άνδρου παρακολούθησε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας από την φρεγάτα «Σαλαμίς»

>







Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη