Newsroom

Newsroom

Καταδίκη της Συρίας από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Σε δήλωση καταδίκης της Συρίας προχώρησε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, αναφορικά με την επίθεση που κόστισε τη ζωή σε…

Σε δήλωση καταδίκης της Συρίας προχώρησε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, αναφορικά με την επίθεση που κόστισε τη ζωή σε πέντε πολίτες και έβαλε φωτιά στις σχέσεις των δύο χωρών. Μάλιστα στη δήλωση αναφέρεται ότι η επίθεση αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου και δεν πρέπει να επαναληφθεί.

«Αυτό το περιστατικό αποδεικνύει τις σοβαρές επιπτώσεις που έχει για την ασφάλεια των γειτονικών χωρών, αλλά και για την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα, η κρίση στη Συρία» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας κάλεσε επίσης την κυβέρνηση της Συρίας να σεβαστεί πλήρως την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα των γειτονικών της χωρών.

Να σημειωθεί ότι χθες, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετχέπ Ταγίπ Εντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία δεν έχει πρόθεση να ξεκινήσει πόλεμο με τη Συρία, παρά μόνο ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή.

«Αυτός είναι ο σκοπός μας. Δεν σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε πόλεμο με τη Συρία», πρόσθεσε και σημείωσε ότι η χώρα του είναι ικανή να υπερασπιστεί τους πολίτες και τα σύνορά της.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…