Εφιαλτική καραμπόλα 40 Ι.Χ με νταλίκες στην Εγνατία Οδό – Τέσσερις νεκροί, τραυματίες και φλεγόμενα αυτοκίνητα (φωτο-βίντεο)

Σε κόλαση μετατράπηκε η Εγνατία Οδός εξαιτίας της καραμπόλας πολλών ΙΧ αυτοκινήτων και νταλίκας που σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:30…

Σε κόλαση μετατράπηκε η Εγνατία Οδός εξαιτίας της καραμπόλας πολλών ΙΧ αυτοκινήτων και νταλίκας που σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:30 το πρωί στο ρεύμα από Βέροια προς Θεσσαλονίκη. Στο ύψος του χωριού Μέση, στον κόμβο ανάμεσα από Βέροια και Κουλούρα, αρκετά ΙΧ αυτοκίνητα ήταν ακινητοποιημένα, λόγω έργων που γίνονται στο σημείο από την Εγνατία Οδό.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, η νταλίκα προσέκρουσε επάνω στα αυτοκίνητα. Επί τόπου έχουν σπεύσει οχήματα της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, ενώ αναμένονται ανακοινώσεις για τραυματίες.

Για τέσσερις νεκρούς γίνεται λόγος από το ΕΚΑΒ, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο διευθυντής του RealFM Θεσσαλονίκης. Στους 23 ανέρχονται οι τραυματίες.

O διοικητής Κεντρικής Μακεδονίας του Πυροσβεστικού Σώματος, Χρύσανθος Αθανασόπουλος μιλώντας στο ΑΠΕ αναφέρθηκε σε «φοβερή καραμπόλα» και σε μάζες αυτοκινήτων, ενώ σημείωσε πως ενεπλάκησαν περισσότερα από 35 αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και τρεις νταλίκες.

Ο διοικητής της πυροσβεστικής αναφέρθηκε επίσης σε δύο καμένα ολοσχερώς αυτοκίνητα, ένα ΙΧ και μία νταλίκα.

Αμέσως άρχισε προσπάθεια απεγκλωβισμού τραυματιών από τα αυτοκίνητα τους ενώ έκλεισε η Εγνατία.

“Δεν υπήρχε τροχαία στα έργα”, λένε αυτόπτες μάρτυρες της τραγωδίας στην Εγνατία

Αυτόπτες μάρτυρας ανέφεραν ότι υπάλληλος με “σημαιάκι” προσπαθούσε να ανακόψει την κυκλοφορία και τα μέτρα προειδοποίησης πριν από απότομη στροφή, ήταν ελλιπή.

Συγκεκριμένα, οι μάρτυρες καταγγέλλουν στον Real Fm 97,8 πως στο σημείο των έργων δεν υπήρχε τροχαία ενώ η ασυνεννοησία προέκυψε από τους εργαζόμενους με τις κόκκινες σημαίες με αποτέλεσμα η νταλίκα να μην προλάβει να φρενάρει σε απόσταση 50 μέτρων από τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

1_60.jpg
 
 
troxaioveroia_0.jpg

 

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…