Newsroom

Newsroom

"Κανένα παιδί στο περιθώριο, κανένα παιδί στο ίδρυμα"

Δίνοντας το στίγμα της πολιτικής στόχευσης αυτής της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός συνέδεσε το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό των θεσμών αναδοχής και υιοθεσίας με το όραμα για μία Ελλάδα της προόδου και της δικαιοσύνης σε μια κοινωνία αλληλεγγύης και ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Άσκησε δριμεία κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγόρησε πως φλερτάρει επικίνδυνα με τον ακροδεξιό λαϊκισμό, ψέγοντας το προφίλ που προσπαθεί να φιλοτεχνήσει του δήθεν κοινωνικά φιλελεύθερου.

5a60cd171dc524ad0d8b45f5

του Άγγελου Προβολισιάνου

Ο Αλέξης Τσίπρας περιέγραψε την χαοτική κατάσταση που επικρατεί αναφορικά με τα παιδιά που χρήζουν κρατικής και κοινωνικής μέριμνας και τα οποία παραμένουν «αχαρτογράφητα» σε διάφορες -κρατικές ή μη- δομές. Έκανε λόγο για «όργιο γραφειοκρατίας και δεκάδων θεσμικών εμποδίων» προκειμένου να απεγκλωβιστούν αυτά τα παιδιά από τις συγκεκριμένες δομές, επικροτώντας παράλληλα τη δημιουργία του ηλεκτρονικού φακέλου που θα δίνει την ευκαιρία σε κάθε παιδί να πληροφορηθεί τις οικογενειακές του ρίζες. «Η αναδοχή θα έχει μέγιστο διάστημα ολοκλήρωσης 8-12 μήνες» είπε, επαναλαμβάνοντας το ίδιο διάστημα και για την υιοθεσία, για την οποία θα μένει ως εκκρεμότητα η δικάσιμος. 

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στο ζήτημα της αναδοχής παιδιών και από ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, διαχωρίζοντας σε δύο πολιτικές κατηγορίες όσους αντιδρούν στην εν λόγω διάταξη. «Πρόκειται για μεγάλη κοινωνική τομή και συζητάμε για την λεπτομέρεια που αφορά το σεξουαλικό προσανατολισμό» επισήμανε και έκανε τον εξής διαχωρισμό: «Μια μερίδα βουλευτών αρέσκεται στο να αναπαράγει στερεότυπα και φοβικά σύνδρομα, αναχρονιστικά εν πολλοίς και με υποκρισία. Μια άλλη μερίδα τρέφεται όχι από την αγάπη αλλά από το μίσος για τον ξένο, το μίσος για τον διαφορετικό. Ακόμη και η υποτιθέμενη αγάπη τους προς την πατρίδα είναι φαλκιδευμένη. Την αγάπη προς την πατρίδα δεν μπορείς να τη στηρίζεις στο μίσος. Τρέφουν και τρέφονται από το μίσος». Προφανώς, με τις παραπάνω αναφορές διαχώρισε όσους επέδειξαν συντηρητικά αντανακλαστικά ακόμα και από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ από τους βουλευτές του νεοναζιστικού μορφώματος. 

«Κανένα παιδί στο περιθώριο, κάνενα παιδί στο ίδρυμα»  

Στην ομιλία του στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε επίσης το στόχο, «κανένα παιδί στο περιθώριο, κάνενα παιδί στο ίδρυμα».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να είναι συνεπής στην προσπάθειά της να υπηρετήσει τις αρχές της προόδου, της ισότητας και της δικαιοσύνης σε αυτό τον τόπο, σε όλα τα επίπεδα.

Διότι, όπως είπε, αυτές οι αρχές συγκροτούν τα θεμέλια της Ελλάδας της νέας εποχής, που χτίζεται ξανά μέρα με τη μέρα.

«Έχουμε στο μυαλό μας τα παιδιά ενός κατώτερου θεού»  

«Το μεγάλο θέμα σήμερα είναι η στάση της πολιτείας απέναντι στα παιδιά που στερούνται της δυνατότητας να ζήσουν μία φυσιολογική ζωή και μεγαλώνουν στα ιδρύματα. Παιδιά, τα οποία, δυστυχώς, στα μάτια της πολιτείας μέχρι σήμερα ήταν σχεδόν αόρατα. Παιδιά ενός κατώτερου θεού που στερούνται της δυνατότητας να ζουν και να ωριμάζουν σε ένα σπίτι, σε μία οικογένεια» ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Βουλή για το νομοσχέδιο που αφορά την αναδοχή παιδιών. «Εχω την αίσθηση ότι δημόσια συζήτηση εστιάστηκε, κακώς για την άποψή μου, σε ένα μόνο άρθρο του νομοσχεδίου, δεν το θεωρώ ασήμαντο, ωστόσο νομίζω ότι το μεγάλο θέμα σήμερα είναι η στάση της πολιτείας απέναντι στα παιδιά που στερούνται της δυνατότητας να ζήσουν μία φυσιολογική ζωή και μεγαλώνουν στα ιδρύματα» τόνισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι «αυτά τα παιδιά, λοιπόν, είναι που πρέπει να έχουμε σήμερα στο μυαλό μας».  

«Κάποιοι πίστεψαν πως ο Μητσοτάκης είναι φιλελεύθερος»

Ο κ. Τσίπρας αφηγήθηκε ότι παρακολούθησε το δημόσιο διάλογο και τις τοποθετήσεις των κομμάτων, προετοιμάζοντας το έδαφος για την άσκηση σφοδρής κριτικής στη ΝΔ και προσωπικά στον κ. Μητσοτάκη. «Είναι ευκαιρία η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη να παραδώσει ένα μάθημα για το ποιος είναι πραγματικά λαϊκιστής και λογαριάζει μόνο το πολιτικό κόστος και ποιος είναι αληθινά φιλελεύθερος με την κοινωνική διάσταση του όρου» προέτρεψε τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμπλήρωσε: «Να μας δώσει ένα μάθημα για το ποιος είναι προοδευτικός και ποιος συντηρητικός, λέγοντας για κάτι αυτονόητο: “Μα δεν έχει ωριμάσει η κοινωνία για να το ψηφίσουμε”. Είναι δικαίωμα της ΝΔ να το κάνει αυτό». 

Τόνισε δε ότι «εμείς τον ευχαριστούμε γιατί κάνει τα πράγματα πιο καθαρά σε ορισμένους που πίστεψαν ότι είναι δήθεν πολιτικός φιλελεύθερος του Κέντρου». «Στην πραγματικότητα», συνέχισε, «είναι βαθιά συντηρητικός και πολλές φορές φλερτάρει με αναχρονιστικές ιδέες και φλερτάρει επικίνδυνα και με τον ακροδεξιό λαϊκισμό σε κάθε ουσιαστικό βήμα που κάνει αυτή κυβέρνηση σε ζητήματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα».

«Εμείς θα πορευόμαστε με βάση τις αρχές μας, χωρίς να λογαριάζουμε το πολιτικό κόστος που αναπαράγουν ΜΜΕ και μέσα αναπαραγωγής στερεοτύπων» ξεκαθάρισε και κατέληξε λέγοντας πως κανείς δεν θα σταματήσει το όραμα της κυβέρνησης για μία  Ελλάδα της προόδου και της Δικαιοσύνης σε μια κοινωνία αλληλεγγύης και ανθρώπινης αξιοπρέπειας. 

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.