Newsroom

Newsroom

Καν: Δεν θα επιτρέψουμε στον Τραμπ να μας διχάσει

O δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν, σχολίασε στο BBC τις κατηγορίες που εξαπέλυσε σε βάρος του ο Αμερικανός πρόεδρος.

5935c2431dc52417218b47c9

«Ορισμένοι τροφοδοτούνται από τις διενέξεις και τον διχασμό. Δεν θα επιτρέψουμε στον Ντόναλντ Τραμπ να διχάσει τις κοινότητές μας» είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, ο Τραμπ κατηγόρησε μέσω Twitter τον Καν ότι χρησιμοποίησε μια «άθλια δικαιολογία» για να εξηγήσει δήλωση που έκανε στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης του Σαββάτου στη βρετανική πρωτεύουσα.

Ο κ. Καν είπε την Κυριακή, σε μια από τις πρώτες του δηλώσεις προς τους Λονδρέζους μετά την επίθεση, ότι δεν θα πρέπει να ανησυχήσουν βλέποντας αυξημένη αστυνομική παρουσία στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας.

Ο Τραμπ έγραψε στο Twitter: «Τουλάχιστον 7 νεκροί και 48 τραυματίες σε τρομοκρατική επίθεση και ο δήμαρχος του Λονδίνου λέει πως “δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας”!».

Εκπρόσωπος του κ. Καν απάντησε ότι ο δήμαρχος έχει «σημαντικότερα πράγματα να κάνει» από το να απαντήσει στο «κακά ενημερωμένο» μήνυμα του Αμερικανού προέδρου, ενώ ο κ. Τραμπ έγινε στόχος σφοδρών επικρίσεων από τον Τύπο για το σχόλιο αυτό.

Τη Δευτέρα ο Τραμπ επανήλθε σχολιάζοντας στο Twitter: «Άθλια δικαιολογία από τον δήμαρχο του Λονδίνου Σαντίκ Καν, ο οποίος έπρεπε να σκεφτεί γρήγορα για την “δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας” δήλωσή του. Τα MSM (σ.σ. αναφέρεται στα μεγάλα μέσα ενημέρωσης) προσπαθούν σκληρά για να την πουλήσουν».

Ο κ. Καν εξελέγη πέρυσι δήμαρχος του Λονδίνου και έγινε ο πρώτος μουσουλμάνος που ηγείται μιας μεγάλης δυτικής πρωτεύουσας.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

via 252863 212661 type13262

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

Ακόμα ένα περιστατικό με βία ανηλίκων που σοκάρει