Newsroom

Newsroom

Κάμερα τεχνητής νοημοσύνης μπέρδεψε τη μπάλα με το καραφλό κεφάλι του διαιτητή

Η πιο «χαζή» έξυπνη κάμερα στοίχησε στους οπαδούς τη στιγμή του γκολ της αγαπημένης τους ομάδας

referee 3769454 1920

Το… «χαζό» πρόσωπο της τεχνολογίας είδαν πριν λίγες ημέρες οι οπαδοί της ιρλανδικής ποδοσφαιρικής ομάδας Inverness Caledonian Thistle FC, κατά τη διάρκεια αγώνα που… προσπάθησαν να παρακολουθήσουν από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

Η διοίκηση της ομάδας, λίγες εβδομάδες νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι θα αντικαταστήσει τους οπερατέρ των αγώνων με… «έξυπνες» κάμερες που θα ήταν προγραμματισμένες να ακολουθούν αυτόματα την πορεία της μπάλας. Η ομάδα έκανε τις ανακοινώσεις με πανηγυρικό τρόπο, υποστηρίζοντας ότι το σύστημα Pixellot χρησιμοποιούσε κάμερες με τεχνητή νοημοσύνη και δυνατότητα καταγραφής εικόνας σε HD.

Και όλα λειτουργούσαν περίφημα μέχρι που η «έξυπνη» κάμερα βρέθηκε αντιμέτωπη με μια μεγάλη πρόκληση: το καραφλό κεφάλι ενός επόπτη της διαιτησίας.

Η κάμερα τεχνητής νοημοσύνης άρχισε επανειλημμένως να μπερδεύει τη μπάλα με το κεφάλι του διαιτητή με αποτέλεσμα να απομακρύνεται από τις φάσεις του παιχνιδιού και να επικεντρώνει την προσοχή της στη… φαλάκρα. Μάλιστα, δεκάδες οπαδοί που παρακολουθούσαν από το σπίτι διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός ότι λόγω της αδυναμίας της κάμερας στις καράφλες δεν είδαν τη στιγμή του γκολ της ομάδας τους.

Αφού λοιπόν λόγω του Covid-19 οι οπαδοί των δύο ομάδων δε μπορούσαν να παρακολουθήσουν από κοντά τις προσπάθειες των παικτών, αρκέστηκαν στο να παρακολουθούν το Βατερλώ της Τεχνητής Νοημοσύνης. Πάντως δε φαίνεται να εκνευρίστηκαν όλοι οι οπαδοί, καθώς πολλοί είπαν ότι σε σχέση με το κακό ποδόσφαιρο που έπαιξαν οι δύο ομάδες, οι γκάφες της αυτόματης κάμερας ήταν ίσως πιο ενδιαφέρουσες από το ίδιο το παιχνίδι…

Άλλωστε οι απολυμένοι οπερατέρ μάλλον πήραν την εκδίκησή τους.

Δείτε τα αστεία στιγμιότυπα από το μπέρδεμα της κάμερας:

 

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

via 252863 212661 type13262

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

Ακόμα ένα περιστατικό με βία ανηλίκων που σοκάρει