Newsroom

Newsroom

Κάλεσμα συστράτευσης "απέναντι στον τυχοδιωκτισμό και τον λαϊκισμό της κυβέρνησης" από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Την ανάγκη της πολιτικής αλλαγής στη χώρα επανέλαβε σε ομιλία του στην ΚΟ της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως είπε, δεν είναι μόνο η παταγώδης αποτυχία της κυβέρνησης που κάνει επιτακτική την ανάγκη πολιτικής αλλαγής, αλλά είναι και οι διεθνείς ανακατατάξεις

58358caa1dc524b44d8b4989

Ο πρόεδρος της ΝΔ απηύθυνε παράλληλα κάλεσμα συστράτευσης όλων των πολιτικών δυνάμεων που στέκονται «απέναντι στον τυχοδιωκτισμό της κυβέρνησης» και απέναντι «στον εθνικά επικίνδυνο λαϊκισμό». Επιχειρώντας δε να προσδώσει ένα σαφές ιδεολογικό στίγμα στο αφήγημά του, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι χρειάζεται ένα νέο πατριωτικό κίνημα, βασισμένο στις δυνάμεις της αλήθειας και «μια πλατιά κοινωνική και πολιτική πανστρατιά που θα υπερβεί παραδοσιακές διαχωριστικές γραμμές που θα φέρει υπερηφάνεια».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε ταυτόχρονα την κυβέρνηση ότι «αντιμετωπίζει τις τεκτονικές γεωπολιτικές εξελίξεις χωρίς ξεκάθαρη στρατηγική» και πρόσθεσε ότι «δεν είμαστε μέρος καμίας λύσης, αλλά ένα διαρκές πρόβλημα. Η διεθνής κοινότητα μας αντιμετωπίζει με αισθήματα συμπόνοιας και οίκτου. Η κατανόηση των ξένων δεν είναι αρκετή για να εξασφαλίσει από μόνη της την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων».

Μιλώντας για το ζήτημα του χρέους, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση «πεισματικά και εμμονικά οχυρώνεται πίσω από αυτή την ιστορία», ενώ επανέλαβε ότι το χρέος διογκώθηκε επί διακυβέρνησης Τσίπρα. «Κανείς δεν αντιλέγει ότι η ρύθμιση του χρέους είναι αναγκαία συνθήκη για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση», είπε συμπληρώνοντας όμως ότι το θέμα «έχει αναχθεί σε ένα προπέτασμα καπνού για να κρυφτεί η ανικανότητα της κυβέρνησης».

Κατά τον κ. Μητσοτάκη, η διευθέτηση του χρέους χρειάζεται, αλλά δεν είναι από μόνη της ικανή συνθήκη για την έξοδο από την κρίση. Μαζί με αυτήν, συνέχισε, χρειάζονται πραγματικές μεταρρυθμίσεις που θα βοηθήσουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Η πρόταση της ΝΔ στους δανειστές, όπως εξήγησε, είναι «πάρτε μεταρρυθμίσεις και δώστε μας μεγαλύτερα περιθώρια δημοσιονομικής προσαρμογής και μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα». «Αυτά», είπε, «δεν μπορεί να τα πετύχει η σημερινή κυβέρνηση και για αυτό είναι επιβεβλημένη η πολιτική αλλαγή το συντομότερο δυνατόν».

Ο κ. Μητσοτάκης προέβλεψε ακόμη ότι δεν υπάρχει καμία οριστική συμφωνία μέχρι την 5η Δεκεμβρίου. «Η τρέχουσα αξιολόγηση φαίνεται να σκοντάφτει στα εργασιακά. Η κυβέρνηση αντί να θέτει ως στόχο τη μείωση της ανεργίας αναλώνει πολιτικό κεφάλαιο οδηγούμενη από τις πολιτικές της ιδεοληψίες» είπε και πρόσθεσε ότι «καλό θα ήταν η κυβέρνηση να μη ρισκάρει μία νέα αποτυχία για χάρη υμέτερων συνδικαλιστών και κομματαρχών».

Μιλώντας για την πολιτική που προτίθεται ο ίδιος να ακολουθήσει, είπε ότι η ΝΔ δεν θα αγνοήσει κανέναν, αλλά ούτε θα τάξει τα πάντα στους πάντες, για να συμπληρώσει: «το να υιοθετείς δημαγωγικές λαϊκίστικες υπεραπλουστεύσεις επενδύοντας στην απελπισία των απογοητευμένων πολιτών είναι λάθος ασυγχώρητο. Και αυτό το λάθος δεν πρόκειται να το κάνουμε».

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…