Newsroom

Newsroom

Κακοκαιρία: Έρχεται ο… Αλέξης από την Ιταλία και φέρνει τον χειμώνα

Μπορεί το όνομα «Αλέξης...» να έχει συνδεθεί με το όνομα του πρώην πρωθυπουργού, όμως η ονομασία που έδωσε η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιταλίας σίγουρα θα φέρει έντονα καιρικά φαινόμενα

5490667

«Χάλασε» ο καιρός από το απόγευμα της Τετάρτης (22/11) και έως την Πέμπτη (23/11), με τη σύντομη κακοκαιρία να φέρνει βροχές και καταιγίδες, ακόμα και χαλαζοπτώσεις σε περιοχές του Ιονίου και του Αιγαίου.

Σήμερα η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιταλίας ονόμασε “ΑLEXIS” την κακοκαιρία που θα επηρεάσει τη νότια Ιταλία με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους. Είναι χαρακτηριστικό το άρθρο στην επίσημη ιστοσελίδα της Ιταλικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας με τίτλο: «Έρχεται η καταιγίδα Αλέξης, ήρθε ο χειμώνας;»

Σύμφωνα με τον ίδιο, «από το Σάββατο έρχεται ένα σύστημα αξιοπρεπές, που θα δώσει αρκετές βροχές και χιόνια στα ορεινά των Βαλκανίων, αλλά σε εμάς θα δώσει αρκετές βροχές σε όλη σχεδόν τη χώρα. Όταν θα φύγει αυτό το σύστημα, θα μπουν πολύ ισχυροί οι βορειοδυτικοί άνεμοι, θυελλώδεις, που θα ρίξουν πολύ τη θερμοκρασία».

Ανέφερε ότι «θα είναι πολύ μεγάλη η πτώση της θερμοκρασίας. Σήμερα στην Αττική έχουμε 21 βαθμούς, την Κυριακή ζήτημα θα είναι αν θα έχουμε 15 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε το ανώτερο 10 βαθμούς».aleksis1 8357c

Ερχεται ψυχρή εισβολή το Σαββατοκύριακο

Στην Ελλάδα, ωστόσο, τα φαινόμενα δεν θα έχουν μεγάλη διάρκεια, ενώ από το Σαββατοκύριακο καταφτάνει ένα ψυχρό μέτωπο που θα φέρει κρύο με διάρκεια.

«Θα έχει κρύο και θα μείνει μέρες. Αυτή είναι η αλλαγή του καιρού η σημαντική» τόνισε σήμερα ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «από το Σάββατο έρχεται ένα σύστημα αξιοπρεπές, που θα δώσει αρκετές βροχές και χιόνια στα ορεινά των Βαλκανίων, αλλά σε εμάς θα δώσει αρκετές βροχές σε όλη σχεδόν τη χώρα. Όταν θα φύγει αυτό το σύστημα, θα μπουν πολύ ισχυροί οι βορειοδυτικοί άνεμοι, θυελλώδεις, που θα ρίξουν πολύ τη θερμοκρασία».

Ανέφερε ότι «θα είναι πολύ μεγάλη η πτώση της θερμοκρασίας. Σήμερα στην Αττική έχουμε 21 βαθμούς, την Κυριακή ζήτημα θα είναι αν θα έχουμε 15 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε το ανώτερο 10 βαθμούς».

Live η πορεία των καταιγίδων από το Windy:

Σάκης Αρναούτογλου: Επιδείνωση του καιρού το Σάββατο

Παρόμοια πρόγνωση και από τον μετεωρολόγο, Σάκη Αρναούτογλου, που ανέφερε πως από το Σάββατο θα έχουμε μια σοβαρή επιδείνωση του καιρού με βροχές και δυνατούς δυτικούς ανέμους.

Από το απόγευμα και μετά και κυρίως το βράδυ θα υπάρξουν νέες χιονοπτώσεις στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας σε Μακεδονία και Θράκη.

 

 

 

 

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…