Μπογδάνος: Το πρόβλημα της Αθήνας είναι το μεταναστευτικό... και η μισή ΝΔ

Ο Χρυσοχοΐδης τελικά δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα του Κωνσταντίνου Μπογδάνου...

NewsRoom 29/06/2021 | 14:11

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μπογδάνος, μετά από τις χθεσινές του δηλώσεις στον σταθμό του ΣΚΑΪ όπου προχώρησε σε δρυμεία κριτική κατά του Χρυσοχοΐδη, καλώντας το υπουργείο να «ανασκουμπωθεί» γιατί η κατάσταση σε ορισμένες περιοχές της Αθήνας «είναι ίδια, αν όχι χειρότερη από την κατάσταση την οποία παραλάβαμε», επανήλθε σήμερα στον ίδιο ενημερωτικό σταθμό για να ανασκευάσει ως προς την προσωπική κριτική στο πρόσωπο υπουργού Προστασίας του Πολίτη, και να επιμείνει στο αντιμεταναστευτικό παραλήρημα, υποστηρίζοντας ότι η Αθήνα είναι στο έλεος του θεού όχι εξαιτίας της εγκληματικότητας αλλά εξαιτίας του μεταναστευτικού.

Όπως ο ίδιος ανάφερε: «Κατ’ εμέ, το μεταναστευτικό είναι το πρόβλημα και όχι η εγκληματικότητα καθέ αυτή. Δεν είναι δυνατόν να μου φέρνουν όλους από τα νησιά και να μου τους ξεφορτώνουν στην Αθήνα» και συνέχισε λέγοντας ότι: «Η μεταναστευτική πολιτική αρχίζει και δημιουργεί οξύτατο πρόβλημα στην Αθήνα, και ως βουλευτής Α' Αθήνας είμαι υποχρεωμένος να το πω».

Ως προς την κριτική που άσκησε στο πρόσωπο του κ. Χρυσοχοϊδη, ο ίδιος σημείωσε ότι:

«Επειδή χθες επικέντρωσα στο πρόσωπο του κ. Χρυσοχοϊδη, ερμηνεύτικε ως προσωπική επίθεση που δεν είναι», ενώ συνέχισε λέγοντας ότι είναι θέμα «μεταναστευτικής πολιτικής, είναι θέμα υπηρεσίας ασύλου, είναι θέμα Δήμου Αθηναίων», συμπληρώνοντας έτσι με περισσότερα πολιτικά πρόσωπα της Νέας Δημοκρατίας το αντιμεταναστευτικό του παραλήρημα.

Υπενθυμίζεται ότι ίδιες ξενοφοβικές δηλώσεις είχε κάνει και η Άννα Ζαΐρη, πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας και αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου με αφορμή τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, η οποία είπε ότι η έξαρση της εγκληματικότητας «οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στην εισροή στην ελληνική κοινωνία πληθυσμών οι οποίοι δεν ασπάζονται τις ίδιες αξίες με τον Έλληνα, δεν έχουν την ίδια εκπαίδευση».

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα εδώ: